Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hozzászólók! Szerintete...

Kedves hozzászólók! Szerintetek milyen üzenetet hordoz a pápai bocsánatkérések a kereszténységhez köthető, - kollektíven és egyéni - bűnök, megaláztatások miatt?

Figyelt kérdés

Csak erről szeretnék véleményeket, ne hozzunk párhuzamokat se a nácizmussal, kommunizmussal...stb.

Mentesíti-e a " Szervezetet " az utólagos bocsánatkérés? Ez nem azt jelenti, hogy rosszat csináltak, tévedtek, rossz úton járnak...? Mit változtat a bocsánat kérés? A tévedés belátása még mindig nem jellemző a kat. egyházra. Miért?

2014. jún. 7. 12:03
1 2
 11/12 a0511 ***** válasza:

Kedves filoszmen!

Te mit tennél a pápa helyében? Tegyük fel, hogy egy évezredes múltú intézmény vezetője vagy. Néhány korábbi elődöd szörnyű bűnöket követett el pár száz évvel ezelőtt. Néhány beosztottad pedig az utóbbi időben többször is megszégyenített téged a viselkedésével. Ami megtörtént az megtörtént. Mit tehetnél még azon kívül, hogy bocsánatot kérsz? Te mentesítettnek éreznéd magad?

Nem vagyok egyházpárti (sőt!!!), de komolyan érdekel a véleményed. :) Úgy értem mi mást tudna még tenni? Feloszlani nyilván nem fog. Nem gondolod, hogy ha csak gesztus értéke is van a dolognak legalább az is valami? Én is úgy vélem inkább néhány jól irányzott reform többet segítene mint egy bocsánatkérés... de tudjuk, hogy minél nagyobb és minél több tagot számlál egy szervezet, annál nehezebben mozdul meg.

2014. jún. 8. 11:52
 12/12 titak ***** válasza:

Üzenete a pápai bocsánatkérésnek akkor lenne, ha saját szabályaik szerint csinálnák:

"Fiam, MINDEN bűnödért mondj el három miatyánkot és négy üdvözlégyet ..."

Nosza, itt az ideje nekikezdeni, ha még az armageddonig végére akarnak érni.

2014. jún. 9. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!