Ha minden ember Ádámtol és Évátol származik akkor mindenkinek vagyok a rokona?
Azt már elmondtuk előtted is, hogy ők nem egyszerre éltek.
És azt is, hogy nem csak ők éltek akkor a Földön, csak az ő leszármazottaik maradtak csak fenn valamilyen oknál fogva.
Amúgy az a 150 szerintem van ezer is. Ha nem sokkal több.
"csak az ő leszármazottaik maradtak csak fenn valamilyen oknál fogva. "
NEM!!!!!
Hányszor kell még elmondani, hogy ez CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a mitokondriumra és az Y kromoszómára igaz????????
Az ÖSSZES TÖBBI TUJAJDONSÁGUNKAT mástól örököltük!!!!!
"CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a mitokondriumra és az Y kromoszómára igaz??????"
Magyarul mindenre.
Mellesleg értelemszerűen nem csak ők ketten voltak az őseink, mivel ők nem egyszerre éltek.
Vagyis a mitokondriális Éva "férjének" génjeiből is kell hordoznunk valamit és "Ádám" "feleségének", vagy "feleségeinek" génjeiből is.
De ettől függetlenül minden ma élő embernek ők a közös ősei.
"minden ma élő embernek ők a közös ősei."
Tényleg ennyire sötétek vagytok, hogy nem fogjátok fel?
Hány kromoszómája van egy embernek???
Nos: az egy szál Y kromoszómán kívül MINDEGYIK MÁSIKAT mástól örököltük! Méghozzá össze-vissza: mivel ezek a kromoszómák az osztódáskor össze is keverednek (véletlenszerűen részek cserélődnek bennük a párjukkal). Az Y nem keveredik, mert nincs párja. Amúgy ez a legjelentéktelenebb kromoszóma. Eleve törött: régen ez egy X volt.
Mitokondriumból tényleg nincs több: de az nem olyan fontos dolog az öröklés szempontjából. Alig van benne DNS: bár azóta történt sok mutáció benne, de bármelyik mai emberbe simán be lehet ültetni bármelyik másik ember mitokondriumát és működik.
"minden élőlény egyetlen fajtól a sztromatolitoktól származik."
Annyira nem, hogy nem is igaz.
Igen, egy fajtól származnak, de az 100 hogy nem a sztromatolitoktól, hanem valami sokkal korábbi prokarióta élőlénytől.
Lehet, h én vagyok a hülye, de én nem hiszek sem a bibliai Ádám és Évában, sem pedig a tudományosan visszavezetett Ádám és Évában sem. Ami azt illeti nem olvastam utána, és valószínűleg többet is megtudnék, ha rákeresnék, de azért annyira nem foglalkoztat a téma. Lehet h őseink Afrikában éltek, de kétlem h egyetlen emberpártól származnánk.
Én nem úgy képzelem el az egészet, h volt pl a majmokkal közös ős, aztán egyszer csak bumm, megszületett "Ádám" és "Éva", aki már hirtelen emberiek lettek és a majmok meg a mi fejlődésünk külön utakra tévedt, és csak ez a két "ember" volt, és azok szaporodtak egymás között.
Ez így nekem kicsit még mindig biblia szagú, meg egy ici-picit gyanús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!