Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, milyen könyveket...

Ateisták, milyen könyveket szoktatok olvasni?

Figyelt kérdés
2014. máj. 27. 12:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
csakis az ateista egyház által kóserolt olvasmányokat forgatom buzgón.
2014. jún. 2. 18:33
 22/26 Eto Demerzel válasza:
Carl Sagan, John Gribbin, Isaac Asimov, Sven Hassen, J.R.R.T., John Scalzi, Lovecraft, Rejto Jeno. Olyan muveket amit a vallasos ember nem (ironia akart lenni). kulomben meg ateista nem letezik. Ahogy a kozmondas tartja: Egy zuhano repulogepen nem talasz ateistat.
2014. jún. 3. 09:06
 23/26 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy az ateistáknak is vannak "vallásos" könyveik: pl. Asimov. Van, aki többször elolvassa, éppúgy mint egy keresztény a bibliáját. Az ember azt gondolná, hogy az atista egész egyszerűen nem hisz Istenben és kész (tehát tagadja a bibliát, a vallásokat és ebben kimerül a hite, tehát csupán nem-et mond), de úgy látszik, hogy az ateista éppen úgy viselkedik, mint egy vallásos: könyvekben keresi és találja meg annak az igazolását, hogy nincs Isten (vallásosak pedig, hogy van Isten), tehát egy ateistának is szüksége van arra, hogy valahol megerősítsék abban a hitében, hogy nincs isten, hogy bizonyítékokat soroljanak fel neki. Ez nagyon érdekes. Tehát, hogy az ateisták olvasnak ateista könyveket (úgy, mint a vallásosak az ő Istenükről szóló könyveket).
2014. jún. 16. 01:03
 24/26 anonim ***** válasza:

Ez a feltevés könnyen cáfolható.

Már megbeszéltük egy másik kérdésnél, hogy az ateisták általában tudományosabb, reál beállítottságúbbak,mint a hívők, emellett jobban érdekli őket a csillagászat is, többek között. Asimov képzettségét tekintve biokémikus, Menza tag, hiszen 180 körüli IQ-val rendelkezett, emellett majdnem 500 könyve jelent meg. Ezek negyede sci-fi. Én spec. kifejezetten szeretem a tömör, precíz történetvezetési stílusát, nem kedvelem a dagályoskodó, elnagyolt történeteket. Asimovban hatalmas tudás és rendkívüli kreativitás volt, vitán felül hatalmas író.

Az az állítás, miszerint az ateistáknak is szükségük van olyan művekre, amelyek erősítik az ateizmusukat ugyanolyan ostobaság, mintha valaki azt akarná sulykolni,ha valaki nem szereti a pirosat, akkor a kéket szereti. Asimov egy rendkívül termékeny író, hatalmas, monumentális művekkel, novellákkal, elbeszélésekkel. Másfajta állítás csak tudatlanságból fakad.

2014. jún. 16. 08:26
 25/26 anonim ***** válasza:

#23 a sci-fi műfaj azért fontos,mert inspirálja a gondolkodást, más kontextusba helyezi a tudományt. Néha olyan dolgokat találnak ki az írók,amik a jelenlegi tudósok számára is furának tűnhetnek,de később egy részükről kiderül,hogy mégis megvalósítható, illetve bekövetkezhet stb..

Szóval aki ilyesmit olvas,az inkább azért teszi,mert érdekli milyen lehet egy kitalált jelen vagy jövő. Milyen félelmeket és lehetőségeket hordoz magába.Nem veszi alapul úgy,mint a Bibliát,hogy megmagyarázzon dolgokat. A Bibliával ezért párhuzamba állítani hiba lenne.Az ateizmus forrása inkább a tankönyvekben és publikációkban rejlik.

2014. jún. 16. 08:54
 26/26 anonim ***** válasza:
23: én ateista vagyok, mégsem olvastam Asimovot :D most ilyenkor mi van? :O
2014. jún. 16. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!