Ádám és Éva halhatatlan volt?
ádám és éva nem létezett szerintem,ez is csak egy szimbólum..
Egy fenyegetés,hogy ne akarjatok a tudás fájáról enni(tehát ne tudjatok)
sztem itt a sátán keze van a dologban,nem az istené..
isten arra törekszik,hogy a kis emberi teremtmények minnél okosabbak,fejlettebbek legyenek!
Miért tiltotta volna meg akkor a tudást tőlünk?
Mikor azért teremtett,hoy fejlődésünkkel fölérjünk hozzá,és boldog tudatossággal létezzünk,nem pedig tudatlanság mocskos bugyraiban tippelgessünk!
Szerintem..
Kedves Kérdésfelvető!
A Biblia szerint Ádám és Éva soha nem volt halhatatlan, mert egy valaki halhatatlan az pedig az Isten:
I. Tim. 6:16 "Kié egyedül a halhatatlanság, aki hozzáférhetetlen világosságban lakozik; akit az emberek közül senki nem látott, sem nem láthat: akinek tisztesség és örökké való hatalom. Ámen."
Ha Ádám és Éva halhatatlanok lettek volna, akkor akármi történik nem haltak volna meg, gondolom ez mindenki számára világos. Vagyis az örök élet lehetősége volt számukra biztosítva az "életnek fája" által (I. Móz. 2:9).
Amikor a bűnbeesés megtörtént, a következőket olvassuk:
I.Móz. 3:22-24 "És mondta az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakaszszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen, kiküldé őt az Úr Isten az Éden kertjéből, hogy művelje a földet, a melyből vétetett. És kiűzte az embert, és oda helyeztette az Éden kertjének keleti oldala felől a Kerúbokat és a villogó pallos lángját, hogy őrizzék az élet fájának útját."
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Péter
Nem voltak halhatatlanok.Soha nem született olyan
ember és nem is fog,aki halhatatlan lett volna.
Ha léteztek egyáltalán e személyek,ami kétséges,
akkor is közönséges halandók voltak.Mint Te vagy én.
Ebben biztos lehetsz.
szerintem meg a rosszat is ponthogy ismerni kell,hogy különbséget tegyünk a jó és rossz között!
A tudásba a rossz is beletartozik!
Ha nem tudnánk róla,nem tudnánk mitő kell tartani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!