Ez csak engem dühít ennyire? (Folytatás lent. )
Tegnap osztálykirándulás alkalmával elmentünk a holokauszt emlékközpontba Budapestre és teljesen ledöbbentett ,amit az emléktábla előtt láttam. Egy kis adomány doboz volt és kb. 3 nyelven volt fölé írva ,hogy "Eddig (körülbelül) 172.432 név van a táblán. Adakozzon ön is 500 Ft-tal .hogy még egy név felkerülhessen." Ezek az emberek komolyan annyit nem érdemelnek ,hogy ingyen kint legyen a nevük?
Ui.:Egyébként fent van a táblán Polgár Jenő is. Nem vicc.
Engem az ilyen kérdések dühítenek és persze egyes válaszok.
Ui: Biztos, hogy Jenõ volt az a Polgár? Mert Randolph L. Braham professzor könyvében szeepel két Polgár is, akönyv 1988-ban jelen meg. Azonkívül ismerek Polgár nevû élõ zsidókat, nem tudom, a közel, vagy több mint félmillíóáldozat között miért pont Polgár Jenõ nevû ne fordulhatott volna elõ? Honnan tudhatták ezelõtt 75, 80, 90 évvel, hogy majd a 2000-es években mém lesz a Polgár Jenõ név?
Persze, mondhatja valaki, hogy nem tudta. Csak akkor kérdezni kell, nem gyûlölködni.
nneddudgi!
Butaságokat beszélsz! Szerinted Norman G. Finkelstein vagy Kertész Imre a gyilkosok utódai közé tartozik? Egyébként sem arról van szó, hogy jó érzésű ember helyeselné, ahogy az egyik kiválasztottság mítoszában tetszelgő szellemi minőség a másiknak esik és aprítja. (Szándékosan nem nemzetet írtam, mert kizártnak tartom, hogy teljes nemzetek legyenek idióták.) A gond ott kezdődik, hogy ezt a világon egyedülállónak kiáltják ki, mantra szerűen ismételgetik, bűntudatot szeretnének kelteni olyan emberben is, aki egész biztos, hogy nem tud azonosulni népírtásokkal. Arról nem is beszélve, hogy rajtam követelik, hogy bánkódjak valami olyan miatt, amihez semmi közöm, másrészről viszont, soha nem hallottam még olyan megemlékezésről, ahol a zsidók vezekeltek volna a kánaáni mészárlások miatt. És ez a pofátlan farizeus morál a mai napig él.
"Butaságokat beszélsz! Szerinted Norman G. Finkelstein vagy Kertész Imre a gyilkosok utódai közé tartozik? Egyébként sem arról van szó, hogy jó érzésű ember helyeselné, ahogy az egyik kiválasztottság mítoszában tetszelgő szellemi minőség a másiknak esik és aprítja. (Szándékosan nem nemzetet írtam, mert kizártnak tartom, hogy teljes nemzetek legyenek idióták.) A gond ott kezdődik, hogy ezt a világon egyedülállónak kiáltják ki, mantra szerűen ismételgetik, bűntudatot szeretnének kelteni olyan emberben is, aki egész biztos, hogy nem tud azonosulni népírtásokkal. Arról nem is beszélve, hogy rajtam követelik, hogy bánkódjak valami olyan miatt, amihez semmi közöm, másrészről viszont, soha nem hallottam még olyan megemlékezésről, ahol a zsidók vezekeltek volna a kánaáni mészárlások miatt. És ez a pofátlan farizeus morál a mai napig él"
Erről a bűntudat keltésről én elsőnek a kuruc.info-n hallottam (néha olvasom). Szerintem ez baromság. Akinek nincs miért abban nem lehet bűntudatot kelteni. Én teljesen elítélem azt amit a II. Vh alatt csináltak, nem gyűlölöm a zsidókat és évente egyszer képes is vagyok megemlékezni a holokauszt áldozatairól ugyan úgy mint 48 és 56 áldozatairól is. Bennem nincs bűntudat mert én nem tettem semmi. Ezzel ellenben a sok zsidó gyűlölő kurucos mindig azzal van h bűntudatot akarnak benne kelteni, na most a kérdés az, h van e miért? Lehet előjön a lelkük mélyéből egy kis jó darabka ami lelkifurdalást okoz nekik azért mert rosszul cselekednek és gyűlölködnek vagy nem tudom miért lenne lelkiismeret furdalása vkinek. Ez az egész lelkiismeret furdalásos dolog arról szól h még jobban fellehessen embereket hergelni s zsidók ellen h ezek tényleg milyen egy mocsok nép mert szegényekben lelkiismeretet furdalást akarnak okozni és később már úgy érzi h benne is. Ez színtiszta propaganda. Kamu hülyeség az egész aki meg ennek bedől az annyit is ér...
# 18!
"Szerintem ez baromság. Akinek nincs miért abban nem lehet bűntudatot kelteni."
Sajnos tévedsz! Nagyon régi pszichológiai taktika a bűnösség fogalmával való visszaélés. Ezt használta ki az egyház is, amikor bűnbocsánat cédulák vásárlásával üdvösséget lehetett vásárolni. Ezt használja ki a hirdetésipar, mikor beteg embereknek (inkább a saját szervezetüknek) pénzt gyűjtenek azzal a technikával, hogy az egészségesekben bűntudatot keltenek. Nem mondhatod, hogy nem működik és hülyeség, nézd csak meg a bevételeiket. A kuruc infóról nem tudok nyilatkozni. A zsidók pedig többet szívnak a holokauszt biznisz miatt, mint amennyi hasznuk van belőle. Sokkal nagyobb gond, hogy ezzel a mesterséges megosztással, szándékos feszültséget generálnak. Ez komám a régi "jó" "oszd meg és uralkodj" technika. Viszont annyival nem lehet elintézni, hogy "aki meg ennek bedől az annyit is ér...", mert ezt a szellemi szutykot gyökereiben kell feltárni és megszűntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!