Szerintetek van valami köze a vallásnak a narkotikumokhoz, vagy az alkoholizmushoz?
Egy barátommal láttam a misétől kijövőket, tisztára mámoros arccal, amire a cimborám meg is jegyezte: - Te, ezek be vannak rúgva! - Nem hiszem, hogy ennyire hasonló lenne a kettő, de azért gondolkodtam rajta, hogy aki mondjuk kitér, annak nincsenek e elvonási tünetei, meg hát ugye nálam komolyabb ember is, Marx, egyenesen ópiumhoz hasonlítja a vallást.
Talán valóban egyfajta menekülés mind a kettő, illetve három, a vallás, a narkó és az alkohol.
Lehet, hogy nem a jó rovatba tettem ezt a kérdést, mert engem tényleg érdekel ez az összevetés.
Mi a véleményetek?
Nem, nincs köze, ezt csak a komvsik találták ki.
A barátod meg gondolom egy tipikus swag yolo. :)
Az agyunkra sokféle biokémiai anyag hat, különféle vegyületek, amelyek szabályozzák a gondolkodásunkat, az érzelmeinket.
Maga a szervezet is termel ópiátokat, a sport nem is volt rossz példa, hiszen közismert, hogy a kifáradt sp
„Az agyunkra sokféle biokémiai anyag hat, különféle vegyületek, amelyek szabályozzák a gondolkodásunkat, az érzelmeinket.”
Jó, de a vallásnak ehhez mi köze van? A biokémiai folyamatok tudtommal nem a hitgyakorlás függvényei.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!