Hogyan gondolhatja bármelyik keresztény is komolyan, hogy a Biblia Istene tényleg tökéletes, mentes minden kicsinyes emberi tulajdonságtól?
Állani esetleg ott állnak, de keskeny az ösvény és kevesen jutnak át rajta.
A helyét keresd meg magad, ha nincs kedved hozzá, akkor maradj ennyinél, én nem erőltetem.
"Állani esetleg ott állnak, de keskeny az ösvény és kevesen jutnak át rajta. "
Nem jutnak át rajta, hanem közlekednek azon.
"Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, A KIK AZON JÁRNAK.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt."
A prófétai beszédben nagyon fontos, lényeges súlya van minden szónak. Jézus nem az mondta, hogy nem jut az örök életre sok ember, hanem azt, hogy jussunk be, illetve sokan vannak azon az úton, amely a veszedelemre visz. De nem azt, hogy sokan fognak a veszedelembe is menni, és kevesen, akik nem.
"Én is csak azt tudom kérdezni Tőled: Isten rosszul ítél?"
Igen rosszul,ebben a történetben.Arról volt szó,hogy Ádám meghal ha eszik a fáról.De ez Istennek nem volt elég,ki is űzte,megnehezítette életét,ráadásul Ádám sírva könyörgött neki,hogy ne űzze ki,de akkor a Krisztusi megbocsájtás valamiért nem működött.És a legelső bűnről van szó,még csak nem is a visszaesésről.Persze te kitarthatsz amellett,hogy jól ítélt.
Magyarul arról szól az egész,hogy ősszüleink kreténséget csináltak,fellázadtak,ezért mi is bűnhődünk,lásd halál,betegségek stb.
Tehát minket büntet az igazságosnak kikiáltott Isten más,jelen esetben Ádám és Éva bűnéért.Ez olyan,mintha Hasfelmetsző Jack lett volna az ősapám és engem végeznének ki azért,mert akkor biztosan én is sorozatgyilkos leszek.
Nemcsak saját bűneimért kell szívnom,hanem az évezredekkel előttem élt őseim bűneiért is büntetnek.Korrekt,nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!