Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi alapján jelentik ki Jehova...

Openyoureye kérdése:

Mi alapján jelentik ki Jehova tanui, hogy a többi vallás hamis és az övék az igaz hit?

Figyelt kérdés
Lehet csak én nem hallottam még arról a kritérium listáról, vagy tesztről, mely megmutatja, hogy melyik vallás igaz vagy hamis, ami alapján a Tanuk a sajátjukat mindenek felé emelik, de szeretném én is megvizsgálni. Lehet arról szó, hogy ezt nyilvánosságra hozza valaki? Szeretném én is látni, mik azok a kritériumok amiknek meg kell felelnie egy igaz vallásnak, hogy ez alapján megvizsgálhassam a világ többi vallását és világosabbá váljon mindenki előtt az, ami miatt a Jehova tanui szervezet az egyetlen mely üdvözülést igérhet.

2014. ápr. 26. 05:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%

Üdv openyoureye!

Jómagam nem vagyok Tanú viszont nagyra értékelem, hogy meg szeretnéd vizsgálni a JT érveit, ezért segítek a kutatásban.A JT-k saját magukat az Ősegyházra eredeztetik vissza, miszerint az ő tanítási módszerük mindenben megfelel annak, ami a korai kereszténység idején történt.

A történelem azonban bizonyságot tesz arról, hogy az Ősegyház tanítása nem a JT-k hitére alapult. Az 1-2 században élő pogányoktól és keresztényektől - bőséges történelmi dokumentum maradt fent, aminek segítségével tudjuk rekonstruálni az Ősegyház hittét, gondolok itt a krisztológiai vagy az eszkatologikus dolgokra. is. A probléma ott kezdődik, hogy a JT-k krisztológiai felfogása szöges ellentétben áll az Ősegyház felfogásával. A korai keresztények szemében Jézus Krisztus isteni személy volt, maga volt a testté lett Isten. Például Antiochai Szent Ignác is így gondolta, aki az apostolok kotrása volt, és megélte még a 2. század elejét. Mivel Antiochiai Szent Ignácot - másokkal együtt maga János apostol, Krisztus tanítványa nevelte, így értelemszerűen nem tévedhet ebben a kérdésben. De említhetném még Római Kelement is, aki ugyancsak az 1. században élt, és egy neve alatt fennmaradt prédikációban azt hirdette, hogy úgy kell gondolnunk Krisztusra, mint Istenre. Ha megnézed a későbbi, 2-3. századi egyházatyákat (Szent Jusztinusz, Athénagorasz, Antióchiai Szent Theophilosz, Tertullianus stb...) is mnd ezen az állásponton voltak. Egy olyan mozgalom, amely kifejezetten tagadta Krisztus istenségét és teremtménnyé fokozta le csak jóval később, a 4. században alakult meg, ez ariánus mozgalom volt, amelyet az egyház eretnekségnek nyilvánított. Lényegében Jehova Tanúi tehát ennek a mozgalomnak a tanításait képviselik ma is. Arra pedig már nem is térek ki, hogy a Bibliafordításukat a saját tanításaikhoz igazítják, tehát ott a Krisztus istenségére utaló igehelyek, mint át vannak fordítva, nem beszélve a Jehova szó erőltetéséről az fordításuk újszövetségi részében, amely nemcsak hogy a fennmaradt kb 5000 görög kézirat egyikében sem, de még a sínai kódexben (4. század) sem, abban a 200-ból származó János evangélium másolatban sem, de még abban a Márk evangélium másolatban sincs bent, ami az előzetes kutatások szerint az 1. századból származik...

És ezzel még nem mondtam el mindent. Tehát igen nem értek velük egyet abban, hogy ők képviselik magukat az igaz vallásnak, de természetesen ez csak az én véleményem, ők, és más gondolhatják máshogy.

2014. ápr. 26. 08:48
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
Olyan nevetségesek ezek a viták. Nem is lenne szükség vallásokra meg egyházra. Egy Isten van, akit hívhatunk Jehovának, Allahnak, Mahitoo-nak, lényegtelen.
2014. ápr. 26. 10:48
 3/19 homo ludensz ***** válasza:
46%
Mindenki azt az utat hiszi igaznak amelyiken jár.Ez így természetes mert egy szájból hideget és meleget nem lehet fújni. Azután meg bár melyik vallás követőjével beszélgetsz mindegyik mondja a maga igazát csak ki harsányabban ki visszafogottabban. Magánvéleményem: Istenhez számtalan út vezet és mikor majd ott állsz előtte hogy számot adj a földön töltött éveidről nem fogja firtatni hogy te melyik úton jöttél elé.Inkább a cselekedeteid súlyát mérlegeli ezért arra törekedjél hogy nehogy könnyűnek találtassál.
2014. ápr. 26. 11:10
 4/19 anonim ***** válasza:
0%

Szia

Jó lenne tudni, hogy a kérdést kinek tetted fel?

Mert ezt a kijelentést más egyházak is maguknak mondják, bár a tetteikkel messze állnak Jézus tanításától és a híveik nagy része is csak hagyományból névlegesen tartoznak oda.

ez a kérdés is csak arra jó, "gyűlöletet" szítson békében élő emberek között.

De a kérdésedre válaszolva:

Jehova Tanúi nem emelték senki főlé magukat, erre inkább más "vallást" lehetne megvádolni, hiszen hatalommal rendelkeznek pedig Jézus nem mondta, hogy a világban hatalomra tehetnek szert, mert e világnak nem Jézus az uralkodója, és Ő sem része a világnak, így a követői sem.

A kritériumok a bibliában vannak bárki elolvashatja, nem a Tanúk állították fel hanem a biblia alapján lett meghatározva.

Az utolsó válaszolónak pedig annyit, hogy nagy Tévedésben van.

Ugyan is Jézus nem és a Tanítványok sem tanították, hogy vallás köziséget kell létre hozni, vagy hogy több úton lehet Jézusnak megfelelni, mert ez nem egységes hithez és tettekhez vezet, hanem ahogy a világba látjuk megosztottsághoz, és "háborúhoz"

Isten pedig nem a zűrzavar Istene hanem a békéé, és ha ezt jóváhagyná, hogy mindegy hogyan vagyok vallásos máris Isten lenne a bűnös a megosztottságért, és a káoszért ami a világ vallásaiban uralkodik és az emberek között.

Ne felejtsd el Jézus szavait:

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus itt elismerte, hogy sokan Jézus nevére és nevében hivatkozva fognak dolgokat tenni, és még Úrnak is elismerik Jézust. De ez nem jelent semmit mert amiket tesznek Jézus nevében nem az Atya akarata.

És ennél fogva a vers szerint azok a ki Jézus nevében tesznek olyan dolgokat amiket nem kért, azokat törvénytelenség cselekvőinek nevezi.

s ezt nem a Tanúk találták ki, hanem benne van a bibliában,

ezek szerint nem mindegy milyen "úton" közelítenek hozzá.

S egyébként is egy utat, egy keskeny utat jelölt ki ahol kevesen járnak, akik pedig sokan vannak azok járnak a széles úton és az vezet a pusztulásba.

ami egyértelmüleg azt jelenti, hogy nem fogad el több oldalú közeledést, hanem amit meghagyott, mert nem személyre szabta a "vallást, egyénekre bontva, hanem egységesen mindenkinek ugyan azt kell tennie, ha megakar felelni. ettől lesz béke rend é fegyelem.

s most gondolj bele, az egyik azt tanítja hogy tilos paráználkodni a másik meg azt hogy szabad, akkor most melyik "vallásnak" van igaza,

Nem de a Teremtő hozta ezt a kritériumot mindenkinek?

Ennél fogva Istennek van igaza, és nem a vallásnak,

s azoknak van lehetőségük megmenekülni akik Isten akarata szerint élnek, és nem a "vallásuk" szerint.

Katy Weaver

Két igazság nem létezhet.

2014. ápr. 26. 12:47
 5/19 fairi1 ***** válasza:
48%

"s most gondolj bele, az egyik azt tanítja hogy tilos paráználkodni a másik meg azt hogy szabad, akkor most melyik "vallásnak" van igaza"

Ebből az derül ki hogy a kultúrák hogy viszonyultak a szexualitáshoz,és ennek extremitásaihoz.

Biblia se szented mint a bármelyik könyv, emberek írták, embereknek, sokkal átfordították, valamikor betoldottak részeket, vagy kihagytak, önkényesen gyűjtötték össze a könyveket, többit megsemmisítették.

"Tanúk állították fel hanem a biblia alapján lett meghatározva. "

Bibliát mindenki úgy értelmezi ahogy akarja, nem tudományos igényű egyértelmű szöveg, vagy nem jogi pontosságú. Sok része van, vmit kihangsúlyozol valamelyiken átsiklasz. sok szekta vagy jehova tanúi is ezt csinálja, bármit bebizonyíthatsz de annak ellenkezőjét is.

"Isten pedig nem a zűrzavar Istene hanem a békéé, és ha ezt jóváhagyná, hogy mindegy hogyan vagyok vallásos máris Isten lenne a bűnös a megosztottságért, és a káoszért ami a világ vallásaiban uralkodik és az emberek között. "

Tények mást mondanak, persze híveket lehet hülyíteni vagy butítani, kimosni az agyát,és szivacs szintű gondolkodásig eljuttatni.

Tök mindegy hány vallás jött vagy ment, és hányféle isten lett és tűnt el, de világ nem változott igazából.Háború, éhínség,járvány, és katasztrófák voltak, vannak és lesznek. és mivel több ember lett időközben minden esemény szörnyűbb végeredményt ad.

2014. ápr. 26. 15:24
 6/19 A kérdező kommentje:

1-nek:

- Köszönöm a választ, sokat segítettél vele. Igazából még egyetlen cáfolhatatlan bizonyítékkal sem sikerült találkoznom a JT-val kapcsolatban és a válaszod is csak egy újabb példa, hogy az állításaik nem megfelelő alapon nyugszanak.

3-nak:

- Köszi a hozzászólást. A véleményed sokkalta humánusabb, mint amivel mostanában találkoztam a vallásos oldalról, példát vehetnének rólad.

Katy Weaver-nek:

"Jó lenne tudni, hogy a kérdést kinek tetted fel? "

- Szia, a kérdés a tanukhoz szól.

"ez a kérdés is csak arra jó, "gyűlöletet" szítson békében élő emberek között"

- Nem ez a célom, a kérdés rátok hegyeződik ki, mert míg más vallás képviselői nem, addig a jehova tanui elég gyakran hangoztatják a "keskeny út" kifejezést, sőt azt is, hogy nem elég erkölcsös életet élni, csatlakozni kell a jehova tanui szervezethez ha halálunk után fel szeretnénk támadni. Ezt szerettem volna kivizsgálni, miért pont a JT-hez kellene csatlakoznia bárkinek is.

"Jehova Tanúi nem emelték senki főlé magukat, erre inkább más "vallást" lehetne megvádolni,"

- Tipikus, nem én voltam, ő tette védekezési módszer ovodából. Ne másokkal foglalkozz. Jelen esetben titeket vizsgállak, szóval lássuk a kijelentésed:

"Jehova Tanúi nem emelték senki főlé magukat"

- De igen, mikor a keskeny utat emlegetitek, meg azt, hogy CSAK RAJTATOK KERESZTÜL lehet üdvözülni. Mi ez, ha nem a kritériumok megszabása?

"A kritériumok a bibliában vannak bárki elolvashatja, nem a Tanúk állították fel hanem a biblia alapján lett meghatározva."

- Megmutatnád ezeket tételesen, hogy összehasonlíthassam más vallások nézeteivel? Szeretném látni, mik azok a kritériumok amiknek a többi vallás nem, de a jehova tanui megfelelnek.

"Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!"

- És ezen mondatok olvasása közben sem ismersz magatokra? A testben való feltámadás, a 144 ezer kiválasztott, a lélek létének tagadása, mind mind Russel-től a posztókerekedőtől származó koholmány. Ilyenekről addig a napig soha senki nem hallott. Pedig hidd el a 19. század előtt is létezett keresztény vallás, de egyik sem állított ekkora sületlenségeket.

"S egyébként is egy utat, egy keskeny utat jelölt ki ahol kevesen járnak, akik pedig sokan vannak azok járnak a széles úton és az vezet a pusztulásba."

- Ahha értem. Akkor mégsem olyan jó ötlet azt hangoztatni, hogy 235 országban világszerte folyik a jehova tanui tanítása, hisz az már igencsak nagy létszám. Ti sokan vagytok, szóval értelem szerűen ahogy mondtad: A jehova tanui is a széles utat választották. Az olyanok mint az általad kritizált 3-as pedig a keskeny útra kényszerül "miattatok".

"Két igazság nem létezhet."

- Valóban? Akkor most melyik a hazugság a kettő kijelentésem közül?:

1, A pohár félig tele van

2, A pohár félig üres

Ne siess, van idő gondolkodni...

2014. ápr. 27. 05:35
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Hányszor lehet olvasni az őrtorony kiadványokban a következő szavakat "Jehova földi szervezete"?

Eleve már ebből a kijelentésükből azt vehetjük ki,hogy minden más vallás fölé emelik magukat.

A kedves Katy Weawer valamit elnézett.

Ki a HŰ ÉS BÖLCS RABSZOLGA?

Egyetlen más vallás sem hangoztatja ennyire a egyediségét mint a Jehova tanúi.

Én még nem hallottam azt,hogy ha nem vagyok pl református akkor nem üdvözülök,azt sem,hogy csak katolikusként kerülhetek a mennybe,de még azt sem,hogy csak baptistaként vagyok kedves Isten előtt. :)

Ők a Szervezetet istenítik,csak annyira szépen van "becsomagolva",hogy a gyanútlan ember mire ráébred,hogy mibe csöppent bele már ő is ugyan azt hirdeti.

2014. ápr. 27. 06:44
 8/19 A kérdező kommentje:

7-nek:

- Csak azok számára ennyire nyilvánvaló amit mondasz, akiket nem súlyt még ez a kórság...

2014. ápr. 27. 06:50
 9/19 sandor76 ***** válasza:
0%
Ismeret alapjan ,ami nem korsag.
2014. ápr. 27. 09:53
 10/19 A kérdező kommentje:

9-nek:

Milyen ismeret? Remélem olvasni még tudsz és nem vagy rest elolvasni a kérdésem, mert választ azóta sem kaptam csak félrebeszélést. Szóval konkrétan???

2014. ápr. 28. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!