Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények miért akarják...

A keresztények miért akarják kisajátítani és vallási köntösbe bújtatni a " szeretet " szó mögött rejlő horizontokat?

Figyelt kérdés
Nincs annál nevetségesebb, mint amikor egy keresztény a Bibliára,vagy Jézusra hivatkozva beszél a szeretet fontosságáról. Ezt az alaptulajdonságunkat nem a Biblia fogja hitelesíteni, és aki soha nem hallott semmilyen vallásról, azok ugyanazt a szeretet érzést tudják átélni, mint a Jézus szavait fennen hangoztatók. Emellett erre számtalan állatfaj képes, sőt, közösségi összetartásra is. Nem a vallások által létezik a szeretet. Mindkét oldal kifejtését várom...

2014. ápr. 25. 11:07
1 2
 11/12 a0511 ***** válasza:

Tökéletesen igazad van abban, hogy a szeretet létezik a valláson kívül is, sőt, abban is hogy sok keresztény igen kirekesztően viselkedik. Sok ilyen emberrel találkoztam már.

Számomra ott nyer igazán értelmet a keresztény tanítás, hogy a szeretetet nem csak egy múlandó vagy fel-fel lobbanó érzésnek tartja, hanem egy (lét)állapotnak ami leginkább a CSELEKVÉSBEN nyilvánul meg. Ezen érthetjük a másokról való gondoskodást is, de azt is, ha képes vagyok jobb emberré válni társaim miatt. Ez azt is magába foglalja, hogy nem a pokol tüzétől vagy Isten haragjától való félelmemből teszek így, hanem "pusztán" szeretetből.

De nem állítom, hogy ez az egyetlen helyes út, csak azt, hogy én ennél jobbat még nem találtam.

2014. ápr. 29. 08:08
 12/12 anonim ***** válasza:

nem sajátítja ki.

Jézus úgy is felfogható mint egy nagy szihopata zseni aki egy olyan törvényt alkotott amibe bele se bírsz gondolni hogy mi lenne ha minden ember betartaná.Egy sor.Szeressétek egymást.Ennyi xd.Minden más csak e felé terel ha betartod.Ha mindenki szerettettel állna a másikhoz,omg nincs bűnözés nincs hatalomvágy mindenkinek jutna mindenből,nem lenne környezetkizsákmányolás,nem azon kéne gondolkodni hogy hogyan ne gulladjunk a saját szarunkba,nem lennének háborúk,Tudomány szarrá fejlődné magát -> betegségeknek sanyi.Egy szóval 100% os életkörülmény.Csak ugye amíg 1 ember van aki aljas és megátalkodott ,az ki fogja használni a többit.És az egész elba....

2019. aug. 22. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!