Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak! Ha valóban jelképe...

Openyoureye kérdése:

Vallásosak! Ha valóban jelképes a 6 napos teremtés akkor Istennek tényleg milliárd évek kellettek, hogy megalkossa a világot ilyennek, mint amilyen ma?

Figyelt kérdés

Világ allatt pedig nem csak a Földet értem. Az egész univerzumot, de természetesenn beleértve az embereket is. Nekem úgy tűnik lehet, hogy mindenható de elég lassan dolgozik, nem sieti el a dolgokat. Ennél azért gyorsabban is ment volna. Ha azt nézzük, hogy néhány évezred alatt, amíg komolyabban kifejlődtünk, nekünk sikerült olyan (igaz, hogy csak képzeletbeli) világokat alkotnunk, melyek eltérnek a miénktől és új távlatokat nyitnak. Pl Csillagok háborúja. akkor neki miért nem ment?

Ha nekünk ezzel a "kezdetleges aggyal" sikerült ilyen rövid idő alatt csak a saját szórakoztatásunkra megalkotni ezt, úgy hogy nem az volt a kitűzött cél, hogy új világot teremtsünk, akkor ehhez képest az Isten igencsak lassú volt. Nem?

Úgy tűnik nemcsak türelemben, de képzelő erőben is sikerült felé kerekednünk. Ti hogy látjátok ezt? Igazából olyanok válasza érdekel aki elvetik a valódi 6 napos teremtést és a jelképes 6 nap mellett teszik le a voksukat.

A többiek kíméljenek meg a magyarázkodástól, hogy nem is jelképes, stb. Nekem nem kell semmit bebizonyítanotok, mert nem én állítom ezt.

2014. ápr. 18. 09:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

Ezek az úgynevezett “vallások” gyilkosságokra, kínzásra, és hazugságokra épülnek, és az egyetlen mód arra hogy egy ekkora hazugság felfedetlenül maradjon, az, hogy még több hazugságot teremtenek, és elpusztítják azokat a népeket, melyek tudják az igazságot. A keresztenység nem több, mint egy program. Semmi vallásos vagy spirituális nincs benne.Több millió ember szenved depressziótól, reménytelenségtől, és az élettel kapcsolatos bizonytalanságtól. A léleknek fényre van szüksége, és ezt nagyon kevesen tudják, és nagyon kevesen alkalmaznak erő-meditációkat is, amik szó szerint “megváltaná” a lelküket. Az okkult tudás hiánya miatt az Emberiség egésze egy hatalmas varázslat hatása alatt áll, amit okkult erők segítségével vittek véghez, és belénk nevelték, hogy ezeket a “vallásokat” nem szabad megkérdőjeleznünk. Ezt a keresztények is megerősítették azáltal, hogy évszázadokon keresztül adták a pszichikus energiájukat és a lelküket, hogy ez a hazugság fennmaradhasson, s mely végül csak a kiválasztott keveseknek lesz hasznára.

Tehát a keresztény vallás egy hihetetlenül nagy szörnyeteg sok sok pénzel és hatalommal.

[link]

[link]

[link]

[link] Bible_Conspiracy.html

[link]

[link]

2014. ápr. 18. 15:57
 12/22 anonim ***** válasza:

"Azt írja róla a Biblia: Hosszútüröen vár, hogy megtérjenek a gonoszok."

Nem sok értelme van a várakozásnak, amikor eleve tudja, hogy csak nagyon kevesen fognak átmenni azon a keskeny ösvényen.

A kérdéshez:

Lassú munkához idő kell.

:)

2014. ápr. 18. 17:36
 13/22 A kérdező kommentje:

"Lassú munkához idő kell"

- Jó munkához idő kell, akartad mondant :)

2014. ápr. 19. 01:54
 14/22 anonim ***** válasza:

Szia Open!

Nem, jól olvastad, az idő a lassú munkához kell, a jó munka nem ettől függ, hanem szervezettségtől, minőségre törekvéstől, jó felszerszámozottságtól, szakszerűségtől meg ehhez hasonló dolgoktól, de Isten munkáját vajon ki MEOzta le? (MEO=MinőségEllenőrzési Osztály)

Na persze, ha nem egy szempillantás alatt csinálta, akkor nem is igazán mindenható, még a hat nap is túl sok, de ha ilyen profán évmilliárdokban gondolkodunk, akkor már szinte semmi szükség rá, úgy már magától is megy, kontrollnak meg ott a szelekció, vagy beválik, vagy nem.

Isten ugyan aligha kapná meg a TÜV minősítést, semmi dokumentáció, semmi leírás, nagyon elnagyolta a Jóságos ezt a munkát, most aztán törhetjük a fejünket mindenféle tudományos dolgokkal, hogyan is keletkezett az élet, hogyan teremtődött az Univerzum, meg milyenek a törvényei, legalább Mózesnek súgott volna valamit, csak egy standard leírást egy

2014. ápr. 19. 02:46
 15/22 anonim ***** válasza:

folytatás, mert lenyelte a felét:

egy vacak kis egysejtű létrehozásáról, ennyit igazán megtehetett volna, de sebaj, megvagyunk nélküle, már a DNS-nél tartunk, meg a klónozást is pedzzük már (ez hány zé? aláhúzta az ellenőrző!)

Szóval a kvantumokról meg a fény hullámjelenségéről súghatna nekem egy jó kis teóriát, meg a fénysebesség túllépéséről, esetleg a fúziós erőmű titkát, amit a Napoknál alkalmazott, miniatürizálva átpasszolhatná, akkor tutira mondom, hinnék benne, még ha nem is létezik. Ha sehogyan sem megy, akkor legalább egy csodácskával megtisztelhetne minket megint, bezzeg a zsidóknak állandóan megjelent, milyen sokáig győzködte őket, azok meg csak állandóan elfordultak Tőle, folyton más isteneket akartak imádni, Ő meg csak büntetgette, irtogatta, nevelgette őket, miránk meg ránk se hederít, csoda e, hogy ennyi az ateista, még magam is az vagyok, de megígérem, egy apró kis lottó ötöske után hinni fogok teljes erőmből, mi az neki az a francos néhány milliárd froncsi és ha akarja, megépítem belőle az ötös metrót, ahová csak keresztvetés után léphetnek be az utasok, persze a jegyvétellel párhuzamosan.

Akkor megegyeztünk?

2014. ápr. 19. 02:53
 16/22 A kérdező kommentje:

14-15-nek:

Szia. Ezen már én is gondolkodtam, hogy csak régen volt a kinyilatkoztatások kora és azóta semmi. Valószínűleg azért lehetett akkor ezt megcsinálni, mert senki nem kért bizonyítékot róla, nem úgy mint manapság.

A lassú munka, meg egyszerűen nem fér a fejembe. Milliárd évek alatt mi is annyit fejlődhetünk, hogy akármelyik bolygót befogva pályára tudjuk majd állítani egy nap körül, majd civilizációt kiépítve rajta istenek lehetünk.

Úgy látszik ezen kérdésem is mehet a meg nem válaszoltak közé. Hamarosan lesz egy kis gyűjteményem belőlük.

2014. ápr. 19. 05:59
 17/22 anonim válasza:

Drága barát, látszik, hogy még gyerek vagy. Az életben még nem gondolkoztál el a tanult és látott dolgok összefüggésein. Csak gondolj bele, milyen összetett ez az egész teremtés, hogy mekkora erő kell a létrehozásához egy új dimenziónak. Te meg tudnád csinálni? Egy új síkot létrehozni? Nem ebben az univerzumban. (Értsd: Hozz létre egy másik univerzumot, tökéletesre, másik fizikai szabályokkal stb...)

Mekkora erő kell a világ fenntartásához, és ahhoz, hogy ne mondja a Teremtő: Na jól van, akkor itt a vége, fuss el véle, megrontottátok a világot, a tökéletességet; végetek. -Miért nem mondja? Mert nekünk teremtette, értünk, miattunk, mert annyira szeretett. Innentől kezdve szerintem a lehető legkisebb dolog azon gondolkodni és fennakadni, hogy jelképes -e a teremtés, vagy hogy milyen gyorsan teremtett mit. Nem teljesen mindegy? Majd eljön az ideje, hogy megtudod, addig élvezd az ajándékot.

2014. ápr. 19. 10:13
 18/22 anonim ***** válasza:

Mi a "nap" mértékegysége?

Amikor van "nap" akkor ugye a Föld egy fordulata.

De a világ teremtése előtt sem Föld sem Nap nem volt, hogy MÉRJÜNK bármit is.

Tehát ha igyekszünk emberi léptékkel szemlélni, akkor mennyi egy nap?

A népmeséink is rugalmasan kezelik : 3 nap egy esztendő... ( a szegény legény szolgálata, satöbbi)

Azt hiszem, tovább szőve a gondolatot az időmérést illetően, egy nap egy "munkanap" és utána az alvás.

Tehát a következő nap, amikor Isten felkel, megreggelizik, felöltözik, és nekilát dolgozni...

Tehát egyszerűen munkaszakaszokról beszélünk, és a mérce egyszerűen nem lehet más, mint Isten munkatempója, mert semmi más nem állt rendelkezésre.

2014. ápr. 19. 10:42
 19/22 A kérdező kommentje:

Kedves -Anonymus-

"Drága barát, látszik, hogy még gyerek vagy. Az életben még nem gondolkoztál el a tanult és látott dolgok összefüggésein. "

- Nem tudom miből látszik, hogy gyerek lennék. A kérdésemmel pont, hogy összefüggéseket keresek, szóval a két kijelentésed ellentnond egymásnak :) Egyébként ha figyelemmel kísérted a valláskritika rovatot láthattad, hogy nem voltam tétlen és jónéhány kérdést feltettem, szóval nem illik rám a jellemzésed.

"Csak gondolj bele, milyen összetett ez az egész teremtés"

- Hopp, itt álljunk is meg. Ki mondta, hogy vallásos lennék aki elfogadja a teremtés elméletet? Ennyi erővel azt is mondhatnánk, nézd milyen öszetett a világ. Nem kell a számba adni a szavakat már az elején, hogy minden teremtve lett. Had döntsem el én miként vélekedek róla.

Egyébként a kérdésedre válaszolva. Ha valóban teremtett világ lenne akkor tényleg elég nagy volumenű és igen is fontos kérdés, hogy ehhez miért kellett több ezer év? Már csak azért is, mert ha adottak lennének a lehetőségek az ember számára náhány száz év alatt sikerülne hasonlót alkotni: A számítógépes játékokat alapul véve ahol 1-2 évet szánnak a fejlesztésre és igencsak megközelítik a valóságot.

"Mert nekünk teremtette, értünk, miattunk, mert annyira szeretett."

- Pont ezzel kapcsolatban tettem fel egy kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

"Innentől kezdve szerintem a lehető legkisebb dolog azon gondolkodni és fennakadni, hogy jelképes -e a teremtés, vagy hogy milyen gyorsan teremtett mit. Nem teljesen mindegy?"

- Nem, egyáltalán nem mindegy. Mért baj ha az ember a kíváncsiságából adódóan szeretné megérteni a dolgok miértjét, működését? Ennyi erővel ha a gyereked kérdezi, hogy hogy működik az autó, vagy a lámpa izzó, mond neki azt: Nem mindegy, ne azzal foglalkozz. Működik és kész, legyen ennyi elég.

Én nem leszek sem ilyen szülő, sem pedig olyan "gyermek" akinek semmi kérdése sincs, nem érdekli a világ működése se semmi más. Az ilyet egy unalmas begyepesedett embernek tartja még az ember is, nemhogy egy mindenható.

"Majd eljön az ideje, hogy megtudod, addig élvezd az ajándékot."

- És ugyan mikor? Talán halálunk után? És mi van ha tévedsz és semmire sem kapsz választ? Akkor inkább most keresek válaszokat, míg biztosan kapok és fel tudom fogni. Éld nyugodtan az életed kérdések nélkül az árral úszva a tömegben "birkaként" bégetve. Én inkább kiállok a sorból. Az egyháznak pont olyanokra van szüksége mint te, engem úgysem szeretnének ;)

2014. ápr. 20. 06:18
 20/22 anonim ***** válasza:

"Ezek az úgynevezett “vallások” gyilkosságokra, kínzásra, és hazugságokra épülnek..."

Pontosan annak a hazugságnak és félrevezetésnek az áldozata vagy, amelyre hivatkozol.

A kereszténység pontosan annak az "aranykornak" az emlékére épül, amiben a gyadag a szegényt segítette és az erős a gyengét védelmezte.

Ezt a sok évezredes hagyományt próbálta újra felszínre hozni a judaizmus térnyerésével szemben.

A zsidók egy idő után belátták, hogy Jézus keresztre feszítésével nemcsak, hogy nem tudták megállítani a kerszténység terjedését, de inkább bebizonyították, hogy igenis szükség van egy szeretetvallásra, a gyűlölettel szemben. Ezért inkább az élére álltak, és a Níceai Zsinaton már az Ószövetség függelékeként próbálták bemutatni Jézus tanításait, és ez lett elfogadva Bibliaként.

És mivel az írástudók (a farizeusok) közülük kerültek ki, hát nagyjából monopóliumuk volt az "igazság" terjesztésében.

Ezért lehetséges, hogy a kereszténség összes ritikája tulajdonképpen az Ószövetségben gyökerezik, és valóján a zsidó ideológia kritikája.

A "valódi" kereszténységet az apróbb, elmeradottab területeken épített templomocskák és híveik mentették át, ahol még fellelhetők a magyarok ősvallásában is élő elemek.

Sajnos a Római Birodalom az államvallássá lett kereszténységet a saját képére alkította. És mivel a a Birodalom egy harácsoló, gyarmattartó rabló konstrució volt, így a kereszténynek maszkírozott vallásból elsősorban a júdaizmus elemeit emelték ki és használták.

Itt érdemes megjegyezni hogy a farkastejen nevelkedett birodalom alapító Romulus ugyanúgy testvérgyilkos volt, mint Káin, az Ótestamentum első konfliktusának túlélője.

2014. ápr. 21. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!