Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Téged hol vár az igazi kaland?

Téged hol vár az igazi kaland?

Figyelt kérdés
Az életedben, ami épp most történik, vagy az életed után, amiben reménykedsz, hogy úgy fog történni. Ha hiszel is a halál utáni életben, nem gondolod, hogy az itt és most a legnagyszerűbb, épp az esetlegessége, az utánozhatatlansága, egyedisége miatt? Ahol minden tökéletes lenne, ott egy emberi élet tapasztalataival rendelkező " létezőre " milyen újdonságok várnának? Nem lenne unalmas a " minden tökéletes " érzése?

2014. márc. 14. 17:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudok úgy élni, hogy lemondok dolgokról és szenvedek annak a reményében, hogy majd a túlvilágon jobb lesz. Lehet, vár valami, lehet nem. Akármi lehetséges, mert senki nem tudja, mi lesz, csak hihetünk. Szóval remélem ebben az életemben is elég kaland vár, hogy ha nincs tovább is úgy távozzak, hogy jó volt :)
2014. márc. 14. 17:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Van a spirituális itt és most (ezt most sokáig tartana kifejteni), amelyik tényleg igazi kaland.:) A másik itt és most pedig csak az azonnali érzékkielégítésről szól. Azt nem hívnám kalandnak, hogy az érzékek és az elme irányítása alatt állunk. Ez inkább rabszolgaság!

Az elménk szemüvegén keresztül már nincs újdonság, minden elveszíti a frissességét, az elevenségét. Unalom is csak az elme számára létezik.

2014. márc. 14. 19:14
 3/10 anonim ***** válasza:

1. Testünk elhalálozása után lelkünk kerül a túlvilági életbe.

2. A lélek nem egy anyagi dolog és ezért nincs is szüksége olyan dolgokra mint evés,ivás, és belső szervei sincsenek.

3. Mi az Unalom?

A külvilág ingerei révén hangolja be az agytörzs hálózatos idegsejtállománya, az agykéreg aktivációs állapotát.

Még kísérletek is igazolták, milyen fontos, hogy a környezetünkből megfelelő ingermennyiség érjen bennünket, ennek hiányában a szervezet működése zavart szenved.

4. Konklúzió.

Mivel a léleknek nincsenek belső szervei (agya sincs) így egész egyszerűen unatkozni sem tud.

2014. márc. 14. 20:58
 4/10 openyoureye ***** válasza:

Van abban valami amit a 3-as mond, de szerintem nem egészen így van. Inger valószínűleg halál után is ér, hisz ha a másvilágra kerülsz ott olyan új élményekkel gazdagodsz melyeknek korábban nem voltál birtokában. Szóval, ha az ingerület hiány miatt unatkozunk, akkor odaát is unatkozhatunk, ha nincs elég ingert kiváltó esemény... Az agynak és szerveknek ehhez semmi köze sincs. Szerintem.

A kérdésre válaszolva pedig: Természetesen a jelennek érdemes élni, de nem minden esetben. Hisz elég kevés olyan ember van akinek ne lennének tervei a jövőre nézve. Nem is kell a halál utáni pillanatig menni, épp elég csak abba belegondolni, hogy valaki autóra gyűjt, valaki nyaralásra, telefonra, vagy bármi egyébre. Ekkor is a jövőt tartjuk szem előtt. Szerintem az téves elképzelés, hogy a hívő emberek csakis a jövőre koncentrálnak a jelent kizárva és csak azt cselekszenek ami szerintük növeli az esélyeiket a "mennybe" jutásra. Ez lehet csak egy, a sok jövőbeli terv közül. Aki pedig abban reménykedik, hogy ha itt a földön vezekel akkor a "mennyben" nagyobb rangot kap az bizony nagyot fog csalódni :)

"Ahol minden tökéletes lenne, ott egy emberi élet tapasztalataival rendelkező " létezőre " milyen újdonságok várnának? "

- Semilyen. Mivel minden tökéletes, már nem lehet rajta fejleszteni, ezért unalmas lenne minden. Szerintem odaát sem tökéletes minden. Isten is ugyan úgy fehjlődik napról napra, mint mi emberek(persze nagyobb léptékben). Ezért semminek sem áll meg a fejlődése. Viszont képtelenség isten tudását utólérni, mert mire megértenénk mindent amit eddig teremtett, addigra ugyan annyival, ha nem többel bővülne a tudása. Ugyan úgy mint ahogy egy első és 6.-os gyerek közti különbség. 2 év múlva, nem lesz semmivel sem közelebb a tudása a fiatalabbnak az idősebbikhez, mert egyikük 3.-os a másikuk 8.-os lett. Az 5 éves tudásbeli különbség ugyan úgy megmaradt. sőt, egy 6-ból 8-ba lépő kamasznak sokkal több tapasztalata lesz az élet más területein, mint a fiatalabbnak.

2014. márc. 15. 02:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Köszöntelek Filoszmen Barátom

A mostani élet lenne a nagy kaland?

Most a legnagyszerűbb? Ha ismered az életemet, már pedig sajnos sokan tudják az itt lévők közül, nem épen Hawai Dj... az életem.

Nem hiszem, hogy ez nagy kaland, hogy az ember lebetegszik, nem tud dolgozni, és a kis nyugdíjából is elvesznek mások hibájából...

Az életem után....

Azt Te is jól tudod, hogy mit gondolok a halál utáni életről.

Nincs...

Isten megígért új rendszere van Jézus halálának köszönhetően.

Ő bebizonyította, hogy jó király, mert meg gyógyítja a betegséget, tud élelemmel szolgálni, és a halottaknak is vissza adja az életét.

Na az az igazi Kaland.

Találkozni anyukámékkal, a férjemmel, és boldogan megelégedetten élni és dolgozni itt a Földön ahogy eredetileg is tervbe volt.

Nem kell óra csörgésre éh bérért dolgozni. kimész a kis saját kertedbe, és amit szeretnél az megeszed, és nem kell sorba állni a közértbe, soha nem fogy el a pénzed, mert ott nem is lesz pénz, magadnak termelsz és élvezed a saját kezed munkáját.

Felfedezed a föld minden egyes zugát, állatokban, növényekben gyönyörködhetsz, és élvezed a szeretteid társaságát. Mivel nem lesznek ország határok, oda mész sétálni, vagy "nyaralni" ahova szeretnél.

s ez nem fog százezrekbe kerülni...

Tervezhetsz magadnak házat, járművet, stb. Kutathatsz kedvedre az élet dolgaiban, nem fogsz haszontalanul időt tölteni. :)

Katy Weaver

2014. márc. 15. 02:33
 6/10 openyoureye ***** válasza:

Katy!

Ha jól emlékszem erről a halál utáni idilli létről már lefolytattatok egy vitát filoszmennel, a magja pedig az volt, hogy mindenkinek értenie kellene mindenhez és mindent saját kezűleg kellene előállítania ami képtelenség. Te még mindig komolyan ebben hiszel? Vagy azóta sem gondolkodtál el az ott elhangzottakon?

2014. márc. 16. 00:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, értelmetlen dolog egész életünkben arra várni, hogy "majd a túlvilágon jobb lesz", és közben csak ülni ölbe tett kézzel. Az élet itt és most zajlik. Csak arra kell figyelni, hogy ami jót megtehetünk, azt ne mulasszuk el, és a rosszat lehetőleg kerüljük - néha így is, úgy is becsúszik valami hiba, de az élet már csak ilyen, ezzel jár. Nem véletlenül él Isten kegyelme: mindig van mit megbocsátani.

Addig kell élni, amíg itt vagyunk. A túlvilágon nem tudjuk, mi lesz, de hiszem, hogy jó helyre kerülünk majd. Legyen nekünk hitünk szerint.

2014. márc. 16. 02:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Filoszmen barátom, nekem a reggeli tökéletesen illatos kávé, egy igazi kaland. Anélkül ugyanis nem ébrednék fel :-D

Tökéletes....nekem nagyon tetszik ez a gondolat. Ha belegondolok hogy tökéletesen egészséges lehetek, testileg és lelkileg, tökéletes paradicsomi földön élhetek. Tudod én hiszek a feltámadásban is itt a földön, ujra megölelhetem szeretteimet..... élet aminek értelme lesz...ami nem csak az elmúlásra fog emlékeztetni

Katy

2014. márc. 16. 16:00
 9/10 A kérdező kommentje:

Szia kedves Katy!

Arra nem is gondolsz, hogy azok a vágyak, amik esetleg neked nem adatottak meg, mások az élet része? Egészség, saját kiskert, megfelelő fizetés...Mindenkinek vannak vágyai, de a lehetőségeink különbözőek. Azért nem fogok hinni " földöntúli mesevilágokban ", mert akár kívülálló okok miatt elmaradnak az álmaim. Sok dolgot el lehet érni kitartó, szívós munkával, de a lehetőségeim akkor sem lesznek olyanok, mint egyeseknek, akik valamibe beleszülettek. Erről nem tehetünk. Epiktétosz könyvének egyik alapgondolata: "Egyes dolgok hatalmunkban vannak, más dolgok nincsenek. " Vannak megváltoztathatatlan dolgok. És? Legyek szomorú, mert a szüleim nem loptak elég pénzt, vagy nem tíz szobás lakást örökölök??? Ha szar az élet reméljem, hogy majd valahol jó lesz? Ez a hit alapja? Aki elégedett, annak nincs szüksége arra, hogy az általa hitt világképben higgyen. Ha nagyon rosszul élnék, az sem alapja a hitnek. Ami volt volt, ami elmúlt elmúlt. El kell fogadni a megváltoztathatatlant, nem kreálni reményeket. Szerintem...

2014. márc. 16. 17:07
 10/10 A kérdező kommentje:

Kedves Katy!

Még annyit, ha rendben lenne az életed, az elvárásaid szerint alakulna, akkor is egy idillibb élet után ácsingóznál?

2014. márc. 16. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!