Vajon miért ábrázolják a festők Ádámot és Évát köldökkel?
Nem én találtam ki a kérdést, csak szerintem rossz helyen van, nektek is látni kell.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__muveszete..
Elnézést a kérdezőtől.
Na igen a kigyónak a Biblia szerint csak az után nem lett lába,hogy ettek a tiltott gyümölcsből.
Egyébként meg ki mondta,hogy Ádám és Éva nem négerek voltak. Miért kellett fehérnek lenniük? Ha viszont ők fehérek,akkor hogy lettek sötét bőrű emberek is?
" hogy például Munkácsy miért olyannak festette Jézust, amilyen a festményen látható."
Közismert, hogy Munkácsy - miután sokáig hiába keresett modellt Krisztusának megfestésére -, végül is a saját stilizált fejét festette meg. Akkoriban nagyon sokat kínlódott, az alkotás lázában is égett, így a tükörbe nézve jött rá, hogy a szenvedő Krisztusért nem kell messzire mennie...
Kérdező, bocsánat az offért!
@ulianna
ON.
Munkácsynak sajátos elképzelése volt Krisztusról, mivel nem volt a kezébe Biblia, ezért egyfajta lázítónak képzelte el, ezért a korai alkotásokon még másmilyennek látszott. Később, miközben elkezdte olvasni a Bibliát, akkor változott meg benne ez a kép, miszerint Krisztus nem lázító volt. Részt vettem egy Munkácsy-trillógia előadásorozaton, de nem emlékszem olyanra, hogy elhangzott volna olyan kijelentés, hogy saját magát festette volna oda, így számomra nem közismert, így megkérdőjelezem ennek az információnak a hitelességét, de alaposabban utána fogok járni.
OFF
Utolsó válaszoló, érdekes, amit írsz!
Tudnál olyan képeket "mutatni", amelyeken ez így van?
Köszönöm előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!