Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok Ferenc pápáról?...

Mit gondoltok Ferenc pápáról? Milyennek látjátok?

Figyelt kérdés

2014. febr. 23. 14:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

Van egy ideje ez a botrány, hogy mi köze volt neki az argentin junta piszko sháborújának gyerekkereskedelméhez, szóval kíváncsi lennék, mi lesz a vége. Addig fenntartásokkal kezelem a témát.

Google: ferenc pápa és a junta

2014. márc. 6. 09:38
 12/18 anonim ***** válasza:

Akkor linkeld szépen be (kérlek) ezt is:

[link]

Elsőben mi volt az elvetendő? Csak nem az, hogy Benedeket bántottam?

2014. márc. 6. 09:44
 13/18 anonim ***** válasza:

#12, ezt nem tudom, kinek címezted, de

1. véleményt kértek, és azt írtam,

2. attól kérdezd, aki lepontozott.

#11 voltam.

2014. márc. 6. 10:26
 14/18 A kérdező kommentje:
kÖszÖnÖm A vÁlAszOkAt !?
2014. márc. 7. 20:30
 15/18 anonim ***** válasza:
53%
Nem vagyok katolikus, se túl idős, így jóformán csak Benedekhez és II. János Pálhoz tudnám hasonlítani. Hozzájuk képest nagyon jó! Az elődjeit nem igazán csíptem. De Ferenc... Nem tűnik olyan begyöpösödöttnek, a múltja is tisztább és szebb mint az elődjeié, és olyannak látom, mint akit tényleg érdekelnek a hívek, és helyre szeretné rázni a katolicizmust. Sokkal emberibb és őszintébb kisugárzása van. Én szurkolok neki :)
2014. márc. 26. 03:18
 16/18 kzs ***** válasza:

Igazán nem akarok senkit se bántani, de

@ "7-es" válaszoló: Bergoglio mitől szimpatikus? A mosolya miatt?

@ Egyedem Begyedem ("9-es") válaszoló ezt írod: "Próbálja megszerettetni magát meg az egyházát. Ő legalább igyekszik."

> Miben látod ezt? OK, Bergoglio kedvesen mosolyog. Ezzel?

----------------

@ "15-ös" azt írod, hogy Benedekhez és II. János Pálhoz tudnád hasonlítani. Szerintem meg meg dettó ugyanaz.

Egyébként Wojtyla és Ratzinger szintén törődtek a hívekkel. Nem ezt bizonyítják a különféle vallási rendezvények (pápalátogatás, búcsúk, zarándokutak)?

Ezt írod: "...és helyre szeretné rázni a katolicizmust."

> Mármint hogy Bergoglio?

Figyelj, ha ez így lenne, akkor az lett volna az első, hogy rögtön a megválasztása után felülvizsgálja mindazokat a bibliaellenes tanításokat, amiket a katolikus egyház a mai napig követ.

Hogy vajon csakugyan Péter apostolra kell épülnie az egyháznak?

Hogy vajon Jézus mikor mondott olyat, hogy Istenen kívül teremtett lényekhez is forduljunk?

Vagy hogy imádkozzunk Máriához - és még sorolhatnám...

Csak sajnos nem tette, mert félti a pozícióját.

Ezért mondom: Wojtyla, Ratzinger, Bergoglio - ugyanaz pepitában.

2014. aug. 26. 11:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem jó fej. Igyekszik minél közelebb kerülni a hívekhez, különösen a szegényekhez. Igaz, néha vannak dühkitörései, de hát ő is csak ember. Amúgy egyetértek azzal, hogy a társadalmilag elnyomott rétegeket segíti: a szegényeket, az egyedülálló szülőket, a fogyatékossággal élőket: Jézus is hasonlóan cselekedett.
2020. nov. 19. 14:44
 18/18 anonim ***** válasza:

Tehát akkor lenne jó pápa, ha egy hitgyulis szektát faragna az Egyházból?

2020. nov. 20. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!