Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten szemében az bűn, hogyha...

Isten szemében az bűn, hogyha valaki ember által hozott törvényt szeg meg, aminek a megszegésével nem ártunk senkinek?

Figyelt kérdés

2014. febr. 19. 17:45
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
54%

Hát ez fájt.

miért akarsz egy védtelen állatot megölni?

"Nem ártasz vele senkinek?"

Dehogy nem. A gerlének.

A Gerle nem akar megdögleni, az is Isten teremtménye.

s azért hogy gyakorolhasd, hogy lehet egy állatot megölni?

Nem tudom kinek mi a véleménye, De Én nem hiszem, hogy Isten örülne ennek a hóbortodnak.

2014. febr. 19. 21:15
 12/47 A kérdező kommentje:
Ú de ratyi vagy. Mellesleg megjegyezném, hogy Isten azért teremtette az állatokat, hogy táplálékul szolgáljanak nekünk. Az, hogy te követ eszel, az más tészta.
2014. febr. 19. 21:40
 13/47 anonim ***** válasza:
54%

Azért mert nem élsz keresztény életet, azért megválogathatnád a szavaidat, mert nem vagyok a barátod, s korban magasan feletted állok,

Az édesanyád is lehetnék....(még jó hogy nem vagyok)

Mert szégyellném, hogy ilyen gyermekem van....

S itt a vallással foglalkozó oldalon már azzal is hibát követtél el Isten ellen, hogy emberekkel úgy beszélsz, mint egy utolsó ronggyal.

egyébként pedig a kérdést Te tetted fel, és különbség van a gerle, és a tyúk között.

Igazából az tény, hogy Isten megengedte, hogy némely állatot megegyük, De ez nem azt jelenti, hogy élvezzük az összes állat életének kioltását, mert eredetileg nem ehetnénk állatokat.

Elisabeth Taylor

2014. febr. 19. 22:09
 14/47 anonim ***** válasza:

Ha olyat teszel, amivel nem ártasz senkinek, önmagadnak sem (és semminek), az nem lehet bűn.

A bűn az, ha kárt okozol a világban.

2014. febr. 20. 00:33
 15/47 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nincs bűn, csak tapasztalatszerzés van. És persze tévedés is ebből kifolyólag. Ez filozófia.

Fizikai síkon ölni, ha az nem az élet fenttartásához elengedhetetlül szükséges, hát nem tudom. Én nem tenném.

Még valami. Meg kell adni Istennek ami az Istené, a császárnak ami a császáré. (Jézus) Jelen esetben a császár az az emberek által hozott törvény.

2014. febr. 20. 07:34
 16/47 sandor76 ***** válasza:
58%

Magad fogalmaztad,hogy vadorzas.

Innentol tudod is ,hogy bun,vagy sem.

Isten most ,nem mindeggyiket ,de az emberi torvenyt helyesli,mert mi lenne nelkuluk?

Nemsokara viszont felvaltja az O tokeletes torvenye a mostaniakat.

Ahogy most elunk azzal tudjuk kimutatni,hogy vagyunk-e mar ra.

2014. febr. 20. 12:31
 17/47 anonim ***** válasza:
31%
A hatalmas repülő spagetti szörny teremtett mindent és azt mondja hogy te tisztelt kérdező kevesebbet érsz mint egy állat, mert téged azért teremtett hogy megegyelek. Tehát az én vallásom szerint nyugodtan lepuffanthatlak és az teljesen jogos.
2014. febr. 20. 15:35
 18/47 anonim ***** válasza:
Elég nehéz erre konkrét választ adni,mivel a bűn fogalma relatív dolog.Van olyan nézet is,amit írt is az egyik válaszoló,hogy nincs bűn csak tapasztalás van.Tedd fel magadnak a kérdést,hogy miért fontos neked gerléket lelőni? Amúgy meg megközelíthetem olyan oldalról,hogy van következménye,mert a bolygón minden mindennel összefügg.Az állatok nem gyilkolnak ok nélkül,csak ha éhesek,vagy mondjuk nagyon félnek valamitől,vagy embertől,és megtámadják.Vagy te a gerlét megeszed?
2014. febr. 20. 18:13
 19/47 A kérdező kommentje:
Én megenném, ha nem enném meg le se lőném.
2014. febr. 20. 18:23
 20/47 anonim ***** válasza:

Igen ez olyan jól hangzik, hogy relatív a bűn...

Szerintem viszont nem. Inkább azt mondanám, hogy az emberek mások. Vannak hasznos és elítélendő tulajdonságaik. Az utóbbi viszont rosszá tesz mindenkit, mert rosszat generál.

Természetesen az elítélendő tetteket nem valakinek a kifacsart ízlése alapján kell definiálni, hanem a lehető legobjektívebben.

Senki ne mesélje már nekem, hogy az a normális, hogy megerőszakolom a szomszéd kislányát és letépem a fejét.

A kislánynak rossz és ez a lényeg. Senkit nem érdekel, hogy a támadónak jó vagy sem.

Aztán azt mondjátok, hogy ha megcsinálta, majd ráébred arra, hogy embereket megerőszakolni és ölni rossz? Vagy az sem baj, ha nem ébred rá, mert relatív? :D

Ez esetben az erőszakoló pedofilt keresztre kell feszíteni, mert nekem meg ez jó. És kit érdekel más? Vagy így alakulnak ki a klikkek? Köszönöm, nekem elmebeteg társaság nem köll.

2014. febr. 20. 19:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!