Kedves ateisták. Mi adna nektek reménységet, ha a világ legszegényebb országaiban élnétek?
#kérdező
"Miért nem a kérdésre válaszoltok, (tisztelet a kivételnek).
Helyette a hívők reménységét blamáljátok."
Lécci akkor magyarázd meg, hogy mit jelent a >reménység< mint szó vagy fogalom. Nem találtam rá magyarázatot sem lexikonban, se szótárban mint értelmes magyar szó, kivéve a vallási felekezetek "reménység ..."-re hivatkozó kifejezéseit. Ezért kérlek magyarázd el nekem (tudatlan ateistának) mi az a reménység, ami több mint a remény - de kevesebb mint a hit.
21
Amiről tehet az ember, azért ne Istent vádolja.
Ha jól tudom a világ 1000 leggazdagabb emberének van annyi vagyona, mint a 4000000000 legszegényebbnek.
Isten osztotta így el, vagy a gazdagok annyival többet dolgoznak, és annyival többet érdemelnek.
És ha jobban ismernéd Istent, tudnád, hogy minden nyomoruság és betegség a bűn következménye.
22
Mivel nem találtad meg be linkelem.
Ha egy nagyon szegény országban élnék, akkor is a tudásom, találékonyságom, munkavégző képességem, esetleg mások jó indulatból adott (és általam cenzúrázott) tanácsa adna reményt.
Már volt úgy hogy egy kalandtúrán szomjhalál fenyegetett, vérem besűrűsödött, szívem alig bírta felpumpálni az agyba és emiatt a gondolkodásom is kezdett ködös lenni. Maradék ép agysejtemmel fegyelemre utasítottam magam és eljutottam a legközelebbi városig. Hogy ha összeesnék, akkor legalább lakott területen történjen ahol lesz segítség. De nem estem össze hanem tejet vásároltam majd vizet is ittam.
Azt szoktam mondani hogy az Istenek mi vagyunk.
"Ha jól tudom a világ 1000 leggazdagabb emberének van annyi vagyona, mint a 4000000 legszegényebbnek.
Isten osztotta így el, vagy a gazdagok annyival többet dolgoznak, és annyival többet érdemelnek.
És ha jobban ismernéd Istent, tudnád, hogy minden nyomoruság és betegség a bűn következménye. "
Kár, hogy a kérdéseket nem lehet ugyanúgy értékelni, mint a válaszokat, mert akkor ez egy hatalmas 0% lenne!
Felesleges kirohanni a nagyvilágba! Itt is élnek olyan fiatalok olyan szegény körülmények között, hogy a szívem szakad, ha csak rájuk gondolok. S ők se hisznek a vallásokban. Viszont amit csak lehet minden munkát elvállalt a fiatal apuka.
Nem a templomba járt rinyálni, és csodákra várni, hanem a piacterekre, a utcákat rótta és ahol csak meg kellett fogni ott máris dolgozott. Most kint dolgozik az angoloknál a pénzt hazaküldi a feleségének és két picike gyerekének akik albérletben laknak velünk szembe.De a alig húsz éves anyuka is szorgalmas, hogy a pénzt összegyűjtsék egy kisebb otthonra,- igy a két pici mellett dolgozik a kertben is, sőt kivágattam az akácfákat a kertünk végénél és elvihette a fa anyagot ingyen.
Ha vallásos valaki, ha ateista a csodából egyik se tudna megélni, legfeljebb éhen-halni, megfagyni, nyomorult kondissá lezülleni és barlang lakóként lakni, mint János"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!