Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Létezik-e a lélek? Ha nem...

Létezik-e a lélek? Ha nem létezik, mi a felelős az érzelmekért?

Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 21:07
1 2 3 4 5
 31/42 anonim válasza:
52%
Szerintem a lélek, az agy egy bizonyos területe, hisz az irányít téged, ott van a fő központja mindennek :) Persze lehet hogy hülye vagyok :D
2010. máj. 3. 08:11
 32/42 anonim ***** válasza:
25%
Nincs olyan hogy lélek a boldogság és a szerelem attól van mert termelődik az endorfin!
2010. jún. 25. 12:02
 33/42 anonim ***** válasza:
95%

De vajon van e magyarázat arra, hogy miért termelődik?

Van célja, oka?

És ha van, az honnét ered?

Szóval ez nem ilyen egyszerűen megmagyarázható, hogy mert termelődik az endorfin.Ez csak egy kiragadott részlet, egy megfigyelésből, de az egészről nagyon keveset tudunk.

Ez pont olyan válasz, mint amit arra a kérdésre lehet adni, hogy mitől megy az autó? Az üzemanyagtól? A vezetőtől? A motortól? A kerkek gördülése miatt? Nézőpont kérdése. De nem ez a lényege. Hanem az, hogy csináltunk egy járművet, ami a közlekedésben megváltoztatta az addigi életünket, és kényelmesebbé + rövidebbé tette az utazást.

Szóval az endorfin termelődésének a kérdőjeleire kellene megadni az összes választ ahoz, hogy megtudjuk ki gondolkodik róla helyesen.

2010. jún. 25. 19:00
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

Az Önvaló gondolkodik róla helyesen...:)

Az érzelmeidért te vagy felelős, senki más. A gondolataiddal teremted meg magadnak őket, a tested pedig közvetít a lelkednek/elmédnek(ami te vagy igazából, nem pedig a tested/agyad). De tudod van egy végső lélek, az amiben/amiből minden más létezik...Önvalónak hívják.

üdv

25/F

2010. jún. 26. 19:51
 35/42 SmileyGirl97 válasza:
93%
Biztos vagyok benne hogy a lélek létezik, hiszen ha nem így lenne akkor nem lennénk többek mint érzelem mentes robotok, melyek csak alkatrészekből állnak. Lélek nélkül nem tudnánk érezni a szeretetet vagy akár a gyűlöletet, egy olyan szervünk sincs amivel érzelmeket érezhetnénk, a szív talán jó lenne erre a célra, de csak ahhoz szükséges hogy életben maradjunk, és az életben maradás egyik legfőbb szerve.
2012. márc. 18. 01:29
 36/42 anonim válasza:
Lélekmás: A testvér égi megfelelője. De egyben a testvériség egy magasabb foka. Az emberek többsége a testvér szavunkat szűk családi körére értelmezve használja, esetleg nagyon szoros baráti vagy még tágabb értelemben nemzeti, közös származási értelemben. A tudatosabban gondolkodók az egész emberiségre testvérként tekintenek vallási vagy egyéb meggyőződésükből. A „Lélekmás” mindennek a gondolkodásnak a legfelsőbb foka, ahol nem a fizikai embert látjuk a másikban, hanem az örök Lelket, aki a testet megeleveníti és élteti. A Lélekmás „lélek” része a mennyei mivoltunk, illetve az egy Atyától való közös származásunk jelenti. A „más” mint pl.: képmás, az Atyához és egymáshoz való hasonlóságunk, de egyben egyediségünk is jelenti. Ilyen értelemben elsősorban nem a tükörben látott ember vagyunk, hanem a Lélek, aki a tükörben látott testet magára öltötte. A testre ebben az értelemben, csak mint egy nagyon fontos és hasznos „földi tanulóruhára” tekintünk. Ilyen értelmezésben az a gondolkodás helytelen, hogy a test vagyok én, és van lelkem. A helyes gondolkodás, hogy én a halhatatlan Lélek vagyok, és most van testem. Bizonyos indiai irányzatban a test a kocsi és mi a kocsis vagyunk, aki a testet irányítja. Magyar hivatkozás - Gárdonyi Géza: Égre néző lélek „Ez a kifejezés: testem, helyes. Ez a kifejezés: lelkem, - nem helyes. Lelkem helyett azt kellene mondani: Én.”
2012. dec. 7. 10:40
 37/42 anonim válasza:

Jajj már emberek. Az érzelmek a lélek és a tudat is egy elég érdekes dolog, de nem kell kijelenteni, hogy lélek létezik, mert, ezt mindenki magának dönti el és érzi, hogy mi is az a lélek a saját gondolatai alapján.

Egy lélek nélküli test mért is ne létezhetne? Az agy irányít mindent. A mozgást és a gondolkozást. A gondolkozás pedig kapcsolatban áll a tettekkel és a nem fizikai érzelmekkel is.

Én hiszek a lélekben, de nem, úgy, mint érzelmek meghatározója vagy, mint egy lélek nélkül élet nincs.

Az agy az ember. Az agyad gondolkozik, mozgatja a dolgokat és adja az összes parancsot a testben... Viszont te döntesz, azt már nem tudjuk, hogy ebben a sors mennyire játszik benne és mennyire van megírva, de...

Te irányítod magadat, de vannak dolgok, amikbe nem nyúlhatsz bele. A tudatalatti és a zárolt dolgok, amiket szándékosan az agyaddal nem befolyásolhatsz.

Szerintem a lélek egy megtestesülése egy agyi résznek és itt nem a fizikai részéről van szó. Kb, mint a tudatalatti és lélek létezik, mint hit is. Lélek létezik, de ember nincs lélek nélkül, mert a lélek nem létezhet agy nélkül, mert nincs hol megtestesülnie a dolgoknak, amik kiváltják az érzelmeket, amiknek érzed jóját, rosszát... Tehát lélek nélkül nincs élet, mert lélek csak agy mellett testesülhet meg, ami nélkül csak egy test vagyunk tudat nélkül és szerintem egy tudat nélküli test, amiben nincs megfogalmazódva semmi nem lehet lelke, ezért is kapcsoltam össze az agyat a lélekkel.

Minden az agyból indul ki.

Agy -> Tudat/Tudatalatti (-döntésképesség )

-> Gondolkodás/Logika, döntésképesség

-> Információk feldolgozása

-> Lélek és érzelmek megtestesülése

Én, így gondolom.

2013. febr. 7. 17:00
 38/42 anonim válasza:
A lélek létezik szerintem, ebbe nem megyek bele komolyabban, az előttem szólók már évekkel ezelőtt leírták :D Ateista vagyok, de hiszek a lélekben azért, mert van, hogy tudom mi lenne a helyes út, és mi az amit az érzéseim parancsolnak+elég sokat olvastam a lélekvándorlásról, meg az újraélesztésről. Nem azt mondom, hogy feltétlenül igaz amit mondanak, csak ha már több ember ugyanazt állítja egy hasonló eset után, akkor az valamire enged következtetni. Amúgy ha koncentrálsz érezhetsz magadban valami meleg érzést a hasad táján, nekem erre mondta egyik ismerősöm amikor beszélgettünk, hogy azt olvasta, hogy az a lélek. Hogy ez mennyire igaz nem tudom, csak érdekességből leírtam.
2013. júl. 26. 18:58
 39/42 Kései Sirató ***** válasza:
50%

Jókat nevettem, elképesztő, hogy mennyi bugyuta hozzászólást olvastam. Tisztelet a kivételnek.

Hogyne létezne lélek?

A lélektan , vagy más néven pszichológia tudományos diszciplína, nem hallottatok róla?

A lélek jelenségeivel foglalkozik.

Az ember testből lélekből és szellemből áll. A testet nem részletezném (kinek milyen..:),

a lelki jelenség például az, amikor valaki megijed, fél, és gyakorlatilag az összes érzelem, az összes hallucináció, az álmok, stb.

A szellem pedig más szóval az értelem, mindenki tudja, hogy pl. az aki szellemi fogyatékos, az értelmi fogyatékos.

Hasonlattal élve a test olyan, mint egy telefonkészülék, és amikor van térerő és fel is van töltve a telefon, az a "lelke", az okos telefonoknak meg nagyon sok értelme is van :)

2013. aug. 5. 11:26
 40/42 pelgrim ***** válasza:

Igen, szerintem létezik a lélek, a lélek szerintem az ember személytelen öntudata, vagy az isteni kiléte, a Krisztus minden emberben. Ez utóbbi az, amiről Názáreti Jézus beszélt mikor az “Én vagyok ...” kifejezést használta: “Én vagyok a jó pásztor, ...”. Ez nem azonos a személyiséggel, Jézus a személyiségéről beszélve az “Ember fia” kifejezést használta.

Van tehát az embernek személyes öntudata az 'ego', és van az Isteni kiléte, az Isten egyszülött Fia / Leánya, a Krisztus. A személyiség, a személyes öntudat az érzelmek világában él, míg az ember isteni kiléte, nem ismer érzelmeket.

2013. aug. 6. 10:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!