Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért ilyen gyerekes,...

Isten miért ilyen gyerekes, gonosz, kegyetlen, vérszomjas, nagyképű és értelmetlen? Miért ekkora tahó?

Figyelt kérdés

Isten minden tette ezeket mutatja. Például miért követeli meg, hogy imádják? Milyen jogon? Jót érez tőle? Miért bántja sőt öli vagy öleti meg azokat, akik nem imádják? Egyáltalán minek teremtette a világot? Unta magát, és játék kellett neki? Miért jó ez bárkinek? Miért kérte a fia feláldozását Ábrahámtól, csak hogy utána visszavonja? Jól szórakozott? Miért ölte meg Jób állatait, szolgáit és gyerekeit egytől egyig, akiket sosem adott vissza, csak újakat helyettük? Miért kínozza az embereket próbatétel néven, ha mindenhatósága révén úgyis mindenkibe belelát? Miért kellett kínhalált halnia a fiának azért, hogy ő megbocsájtson az embereknek, miért nem tudott csak úgy? Miért pusztította a szerencsétlen, ártatlan egyiptomi polgárokat, miért mészárolta le a gyerekeket? Miért tette oda a tudás fáját Ádámnak és Évának, ha tudta, hogy enni fognak róla, és utána miért büntette őket azzal a sok kegyetlenséggel, amiket azóta is visel az abban a bűnben teljesen ártatlan emberiség? Miért pusztította el a világot Noé kivételével, amit ő maga teremtett, előre tudván, hogy hová jut, és ami tele volt ártatlan kisgyerekekkel is? Miért mindenre az a válasza, hogy "Mert én vagyok az Úr" vagy "Engem senki nem bírálhat, csak dicsérhet" és hasonlók? Miért hagy szenvedni, éhen és szomjan halni ártatlan gyermekeket százmilliószám? Miért gondolják az öregasszonyok, hogyha azokkal nem foglalkozik, majd velük fog és mindenben segíti őket?

Valaki esetleg megválaszolná ezeket egytől egyig?

2014. jan. 27. 17:19
1 2 3 4
 31/40 fairi1 ***** válasza:

Kérdező

"ha úgy jelenik meg nekem Jézus, hogy közben vizsgálod az agyam és semmiféle különös aktivitás nem tapasztalható, mondjuk olyan területeken ami az álmokért is felelős, akkor hajlandó leszek egy pálfordulásra."

Pár éve kezdünk rájönni az emberi elme olvasására és manipulálására.

Az lesz a fő baj:ha tényleg Jézus jönne el, őt nem érdekelné hogy bizonyítson neked, mert talál elég követőt aki azonnal hinne pár trükk után. Meg ha hajlandó elvégezni tesztjeidet akkor meg lehet vmi ET lesz fejlett technikával aki akar tőled vmi fontosat. Ha tud hű Jézus képet fejedbe vetíteni akkor valszeg tesztjeid meghamisítása lenne neki nehéz.

Eddigi világban ha teszt közelébe kerül a csoda teljesen eltűnik, figyelmes szeme eddig mindig feltárták a turpisságot a nagy csoda körül.

Ám mi lenne ha egy ügyes,okos ismeretlen lény mutatna "csodákat", amit technikai gyengeségünk miatt nem tudunk átlátni(Star Trekben volt ilyen epizód),akkor azonnal isten mellett kéne lerakni a voksunkat.

2014. jan. 31. 23:28
 32/40 A kérdező kommentje:
Hogy őszinte legyek, akárki akármit mutatna, tudom, hogy sosem hinnék istenben. És tényleg, akárki akármit.. Sokkal előbb hiszem el, vagy feltételezem az idegeneket, mert éppen annyira biztos, hogy ők léteznek, mint hogy isten nem.
2014. jan. 31. 23:31
 33/40 anonim ***** válasza:
Most őszintén, mi értelme van megkérdezni, hogy valaki aki szerinted nem létezik, miért olyan amilyen? Pláne ha te már eldöntötted, ha a fene fenét eszik sem fogsz hinni benne sosem? Irigylem a fölösleges idődet.
2014. febr. 11. 14:10
 34/40 anonim ***** válasza:

Évekig jártam egy csomó gyülekezetbe,mert érdekelt.Sok óra "tanítást"hallgattam végig.

És sok év múlva jöttem rá csak a Biblia ellentmondásaira,tehát meghallgattam a másik felet is.Kérdéseimre választ semmilyen tanítótól vagy lelkésztől nem kaptam,illetve csak annyit,hogy démonizált vagyok és a bennem bulizó sok démont ki kell űzni.Ja és lázadó vagyok.

Ezután úgy döntöttem,elegem van a kereszténységből és egy másik vallás felé indulok.

2014. febr. 11. 20:04
 35/40 anonim válasza:

Aki közelebb akar kerülni istenhez az olvassa el ezt:

Hinni mindig is kevés volt ebben a valóságban ahhoz,hogy történjen valami vagy megvalósuljon valami pont ez miatt ebben a valóságban csupán hittel nem kerülhetsz közelebb hozzá(ez tapasztalat).

De akkor,hogyan érthetjük meg őt és kerülhetünk közelebb hozzá?Így:

Isten a tudománnyal próbálja megértettni magát velünk.

Minnél többet értesz a világ mindenség működéséről(Istenről) annál jobban érted Istent.És ezáltal már közelebb is kerültél hozzá.

Mit halhatnánk tőle ha eléggé értenénk őt:

Ha meg akarjátok tudni ki vagyok,akkor hagyd a hitet és tegyél érte.Azért épül a valóságotok összefüggésekre a

világotokban amit teremtettem,hogy legyen értelme a tudománynak és ezáltal majd egyszer képesek legyetek elérni a

karomat amit még nem láttok hatalmasságom miatt de az égből már nyújtom felétek de vigyázzatok el ne késsetek felismerésével,meglátásával mert akkor eljő a pokol és akkor végetek.

Egyébként kit nem szeret isten(ettől még akar):

A világotok amit teremtettem sokszor igazságtalan,kegyetlen,brutális,fájdalmas,kíméletlen,könyörtelen de ez nem véletlenül van így mert ha ezek nem volnának,akkor honnan tudná a lényem nagy része,hogy ki a gyenge és ki az erős részem.

Én vagyok a minden mert a lényem egy része minden és az is amin éltek és amit teremtettem azon tapasztalhatjátok,hogy kit hagyok meg és ki élhet tovább.A természet amit alkottam legyen bizonyíték számtokra arra,hogy a gyenge elbukik az erős baszik.

A gyengék nem leszenk méltóak az örök életre a jövőben mert könnyen gyűlölet,irigység stb költözhet beléjük csak azért mert nem sikerült elérniük azt amit akartak mert gyengék voltak és feladták az álmaikat vagy a belém vetett hitüket,hogy megértsenek.

Ne válaszd a könnyebb utat! Mert az nem vezet ki a szenvedésből légy erős és ne csak akarj megérteni hanem csinálj is valamit,hogy megérthess.Röviden ne csak higyj bennem akarj is.

2014. febr. 12. 09:32
 36/40 anonim ***** válasza:

Csak nézz körül a természetben.Egy gonosz Isten teremtett volna kedves, simogatni való állatokat?Finomabbnál finomabb gyümölcsöket?(Teremthetett volna csupán egyfélét, nem?), vagy szemet gyönyörködtető virágokat, millió félét?,gyönyörű tájakat, csodálatos felépítésű és működésű szervezeteket,a képességünket arra, hogy élvezzük ami jó és szép(zene, szobrok, képek, stb)ez utóbbira is gyakorlatilag semmi szükségünk nem lenne.De így lettünk teremtve, még ebben a tökéletlen világban is annyi szépséget hagyott nekünk.

De nem volt ám mindig tökéletlen a világ, hiszen az Isten a kezdet kezdetén egy tökéletes és örök életet szánt az embernek egy minden rossztól mentes, édeni környezetben.

Az ember döntött úgy,a gonosz befolyására, hogy Isten uralma nélkül szeretné élni az életét.

És ami ebből logikusan következik:aki szívében, gondolataiban nem tökéletes, aki elfordul a tökéletes élet forrásától, az egyértelmű, hogy tökéletlen világot "teremt" és a tökéletlenségben nem is élhet örökké, hiszen véget nem érő szenvedésre kárhoztatná magát!

Ha ezt megérted, megérted azt is, hogy miért várja Isten, hogy őt imádjuk.Mert ő az egyetlen, aki megtudja adni azt, amire igazán szükségünk van.Az ő parancsolatai azok, amik jó és minőségi életre vezetnek(ezen kívül igazán nem nehezen betarthatók),valamint azért is kell őt imádni, hogy ne kerüljünk tévútra, mint annak idején az első emberpár a gonosz sugallat csábítására.Csak Isten tud minket a jó úton tartani.

Imádhatod a főnököd, apolitikusod, a pénzed, a kedvenc sztárodat, vagy akárkit.De mit ad ő neked?Mit tud adni?

A tökéletlenséget örököltük, egymásra vagyunk utalva,mint az otthonról megszökött testvérek.Isten nem avatkozik bele.De nem is zárkózik el azoktól, akik keresik.

2014. márc. 5. 09:40
 37/40 anonim ***** válasza:

Egyébként gondolj bele milyen az emberi ostobaság:

Az ember, aki nem akarta elfogadni Isten jóságos és igazságos uralmát, most elfogadja a munkáltatója és egyéb, sokszor igazságtalan és öncélú uralkodását maga felett.Azt bezzeg "tiszteli".Pedig mit ad egy főnök?Jobb esetben némi fizetést, amíg úgy nem dönt, hogy kirúg.Mit ad neked a kormány, a hivatal és megannyi egyéb arctalan uralkodód?

az ember egymás felett való, igazságtalan uralkodása az egyik forrása a sok szenvedésnek és gonosz dolognak, ami a földön van.

Egy maroknyi élősködő birtokolja a föld gazdagságának nagy százalékát,miközben sokan éheznek.Isten a sok földi jót nem csak nekik szánta, ő ingyen adta a földet, magot, vizet, napot, mindent, ami van.Az ember meg pénzért tovább adja.Egyiknek jut, másik éhen hal...

2014. márc. 5. 09:51
 38/40 anonim ***** válasza:

Nos, kérdező, te magad vagy a jó példa arra, miért rossz Isten nélkül élni.A csalódott, keserű, szeretettelen megfogalmazásod sajnos sokatmondó.

Ha szereted Istent, akkor szereted, tiszteled az életed és másokét is tiszteled, becsülöd.Akkor van benned öröm, remény, hit.Mert Isten szeretete, pontos ismerete ezt táplálja bennünk.Míg a tőle való elfordulás reménytelenséget és sok egyéb rosszat szül.

2014. márc. 5. 10:14
 39/40 anonim ***** válasza:

"Miért adott a Sátánnak Isten lehetőséget? Mi ez? Valami játék kettejük közt, ahol az emberélet nem érték? "

Isten elég bölcs ahhoz, hogy tudja:mindenki a saját hibájából tanul legjobban.Bár sajnos van, aki még abból sem.

2014. márc. 5. 10:16
 40/40 fairi1 ***** válasza:
100%

75%

"Az ember, aki nem akarta elfogadni Isten jóságos és igazságos uralmát"

Az hogy te pl. belehallucinálod mindenhova Istent, nem lesz ott.

Ugyanúgy megtörténik mindenféle rossz a hívővel, de az kitalálja próbatétel.

Ha jó akkor elkezd egy nemlétező személynek köszöngetni.

Imádkozhatsz, de végül neked kell megtenni a dolgot, ami vagy sikerül vagy nem. utána ha nem sikerül gondolkozhatsz istennek mi nem tetszett.

Munkáltatód léte tény ha nem teszed kirúg,istené nem, az csak a fejedben van gyakorlatilag.

rengeteg ateista élete nem rosszabb mint a hívőé, max a hívők tehetik pokollá és nem Isten...

Ateistát is éri jó és rossz,szerencse és szerencsétlenség, siker és sikertelenség.

Ahogy látom, te már félig a fantáziád világába élsz,oda vágyódsz, egy mesevilágba amit már szépen kitaláltál. Aminek "bizonyítéka" csak az erős vágyad, hogy létezzen.

Ingyen kapod majd, csak imádni kell..Vigyázz bilibe lóg lassan a kezed...

"Egy gonosz Isten teremtett volna kedves, simogatni való állatokat?"

simogass madárpókot,cápabőrt visszafelé,sünt és megtudod...

"Finomabbnál finomabb gyümölcsöket?"

javaslom a finom nadragulyát és garantált gyorsított találka lesz a teremtőddel:P

de azt mondják a gyilkos galóca is jó ízű....

"ez utóbbira is gyakorlatilag semmi szükségünk nem lenne"

gondold végig...

párválasztás és szaporodás.

rengeteg emlős hanggal és sok madár díszes tollakkal,más énekkel udvarol a hím nősténynek..

és embernél is fontos árválasztáskor mind a hang és kinézet.

És a virág se miattunk díszes hanem hogy egy beporzónak feltűnjön...

ha így nézzük a virágok használnak ki minket!

Egyáltalán nem kell ehhez isten,természet szigorú sokszor kegyetlen törvényei miatt vannak ezek...

nem is folytatom, túl naiv az egész írás,vmi friss szektatagtól lehet, nem akarlak rossz alias gondolkodás útjára téríteni...

2014. márc. 5. 10:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!