Hívők, miért a legszegényebb, legvallásosabb országok lakói élnek a legszegényebb körölmények között, miért nem a legfejlettebb országok (kiv. USA) ahol a legtöbb az ateista, agnosztikus él?
Persze vannak fejlettebb országok is, ahol nagyobb a hívők aránya, de Kanadában, Skandináviában, a Benelux Államokban pl. úgy tudom a legtöbb ateista él. Hol van Isten ilyenkor? Nem látom a logikát. Én nem vallásos lévén más perspektívából látom, hogy a remény kell a legelesettebbeknek, és kereszténység is azért lett, hogy adjon reményt, illetve,hogy megvédje a kitalálóit, a felsőbb réteget attól,hogy meglopják őket, mert ha a szolgáló nép fél a büntetésektől, akkor szinten lehet tartani a moráljukat.
Ha csak a másik meseszereplőt tudjátok felhozni, az ördögöt, akkor inkább ne is írjatok.
Valamelyik előző kommentben felmerült, hogy ha egy vallási vezető tanításait követed, abban hol a szabad akarat?
Szerintem itt valamilyen fogalmi zavar áll fent, számomra nem igazán világos a kérdés. A szabad akarat azt jelenti, hogy választhatsz dolgok közül, dönthetsz. Ha valaki elkötelezi magát egy vallás mellett, az miért ne lenne szabad akaratából való döntés? Nem kötelező hallgatni a papokra, sámánokra vagy gurukra, ha nem szeretnél nem kell templomba járnod vagy szeánszokon részt venned.
A probléma inkább az, hogy sok ember nem ébred rá a tényre: az ő kezében van a döntés. Néhányan sosem jutnak el eddig a felismerésig és nem képesek mérlegelni, kritikusan gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!