Jézus miért "lett" Isten?
Szia,
az imádta őt, vagy más fordítások szerint Hódoltak neki, vagy tiszteletet mutattak neki, nem egyenlő azzal, hogy Imádatot is bemutassanak, mert az egyedül a Teremtőnek jár,
Jézusnak nem imádatot mutattak be.
Kedves kérdező.
Én úgy tudom azért akarták megkövezni mert emberként
Istenné tette magát . Ezt az írástudók állították róla.
A főpap is ezt állította róla hogy káromlást szól.
Tamás a feltámadás után leborult eléje és imádta én Uram Istenem. Jézus nem szabadkozott hogy ne tedd mert ez csak az Atyának jár ki. Másutt az mondja aki lát engem az látja az Atyát. Az Isten fogalmát pedig racionálisan nem tudjuk behatárolni mert nem istenek hanem emberek vagyunk . Annyit értünk meg belőle amennyit Ő magáról kijelent. Azt pedig alázatos szívvel , levetett sarúval ,imádattal , hódolattal , leborulva előtte kérni kell. A Szentháromság titkát sokan keresték már sok magyarázat született de még nem nyílt meg ez a titok . Ki érti azt hogy Isten megjelent testben?
Misztérium.
Jézus nem Isten... Jézus Isten fia közvetlenűl... Jézus azért több mint pl Mózes mert ő meghalt bűneinkért Mózes pedig “csak“ kivezette a zsidókat... Mi pedig Isten gyermekei vagyunk de nem úgy mint Jézus...
De ez az én tudásomra támaszkodó saját vélemény :)
Na akkor ezt ki mondta???
Jel 21:6 És monda nekem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Jel 21:7 Aki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nekem.
" JN8:21 Ezért mondtam nektek, hogy a bűneitekben fogtok meghalni, bizony, ha nem hiszitek hogy ÉN VAGYOK..
JN8:28 Jézus így folytatta: Amikor majd fölemelitek az Emberfiát, akkor fogjátok felismerni, hogy ÉN VAGYOK.
2Móz4:13-14 Mózes ezt kérdezte: Ha elmegyek Izráel népéhez és azzal állok eléjük"ősapáink Istene küldött hozzátok" akkor ők biztosan megkérdezik" Mi a neve?" Mit válaszoljak nekik?Isten ezt felelte Mózesnek: VAGYOK? AKI VAGYOK" majd hozzátette "Ha ezt kérdezik, mondd Izráel népének "A VAGYOK" küldött hozzátok.
JN8:58 Jézus felelt: Igazán mondom nektek, mielőtt Ábrahám megszületettt ÉN VAGYOK 59 Ekkor köveket kaptak föl, hogy megdobálják Jézust..
Jézus ugyanazt a szót használja a héberben amivel Isten nevezi meg magát. Így egyedül Isten nevezi magát VAGYOK az öröktől fogva létező. Ezért akarták megkövezni Jézust, mert egyenlővé tette magát az Atyával.
Jn 14,9
Jézus erre ezt mondta: "Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!