Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a mélyen vallásos ember a katolikus, hogyan képes elfogadni a pedofil papokat?
T. Kerdezo!
Termeszetesen nem lehet miden papot "egy kalap ala tenni".
De sajnos sokan vannak, akik elkovettek ezt a bunt.
A legnagyobb bun pedig az, hogy az egyhaz ezeket eltussolta. Ha keresztenynek mondjak magukat, hogy nem gondoltak arra, hogy Isten nevere gyalazatot hoznak ezzel? Ha annyira kovetik Jezus peldajat, akkor hogy nem vettek figyelembe az I.szazadi kereszteny gyulekezetek peldajat. A Biblia a kezukben van. Olvashattak volna, hogy abban az idoben, ha valaki sulyos bunt kovetett el, es nem banta meg, azonnal "kikozositettek". Pontosan azert, hogy az ilyen egyent ne azonositsak a gyulekezetekkel. Ma is elofordul sokszor, hogy valakire ramondjak: "keresztenynek mondja magat, de o is ugyan olyan bunos mint mi."
Isten szent, es az O gyulekezetenek /egyhazanak/ is szentnek kell lennie. Nem erhetik ilyen vadak.
Es meg azt hiszi az egyhaz, hogy Isten elott helyeseltek? Valoban illik rajuk a Jelenesek konyveben irott profecia. Isten mar kimondta rajuk az iteletet.
Sok tiszta szivu ember ezert csalodott az egyhazaban, mert ilyenek tortentek meg, es buntetlenul.
Udv: Judit!
Sziasztok!
Lehet én értem félre, de a kérdés nem egyes papok rossz cselekedeteire vonatkozik - így a nagy többségében jó papok nem semlegesítik a rosszakat.
Inkább arra, hogy ezeket az elkövetőket az egyház szervezetten és módszeresen bújtatja és védelmezi.
És vannak akik egy ilyen egyházban bíznak.
Valaha katolikus voltam - ezt sem tudtam elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!