Ha a Jehova Tanúinak pontosan idézhető tévedéseik vannak, pl. az Őrtorony és Ébredjetek sokat vitatott irodalmaiban, akkor honnan a bizonyosság, hogy éppen most igazak a leírtak?
Csak azért, mert minden időben arra hivatkoznak, hogy azok igazak, mégis pár évvel, vagy évtizeddel később ugyanarra a kérdésre egy azzal ellentétes, vagy egész más választ adnak. Csak két példa: " Az Úr kiléte " a Róm...-Az Úr Jehova, pár év múlva már ismét Jehova, aztán 10 év múlva megint Jézus, pár év múlva megint Jehova.
" A juhok és kecskék szétválasztása ", ...a Nagy nyomorúság előtt lesz, majd pár év múlva, "Most történik", aztán kb.20 év múlva megint a nagy nyomorúság előtt...
Ezek tévedések, fals értelmezések? De ebből kiindulva, amiket most állítanak, az vagy tévedés, vagy fals értelmezés, hiszen pár év múlva úgyis az ellentétét fogják állítani, valamiféle nevetséges indokra hivatkozva.
Vidiripi
grkaty!
De téged Russel miatt "üldöznek" és gyaláznak és nem Jézus miatt. Russelt kritizálják és az Őrtoronyszervezetet. Kinek a szervezete az Őrtoronytársulat?
Téged nem Jézusért piszkálnak.
S még valami Nem jól idézted az igehelyet.
"Máté 4:11 versében: "Boldogok vagytok, amikor gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellennetek énértem"."
Csakhogy ez nem a Máté 4. fejezetében található hanem az 5. fejezet 11-es versében.
"Nézd mint gyermek, hallottam az idösek elbeszéléseit, akik még a mult század harmincas éveiben lettek Jehova Tanúivá. Nagy érdeklödéssel hallgattam történeteiket, amikor a koncentrációs táborokban szenvedtek a hitükért."
Voltak ott mások is akik szintén a hitükért szenvedtek. Őket is meglehetne említeni. Nem csak tanúk voltak a táborokban.
Kedves Vidiripi! Csak röviden:
"De téged Russel miatt "üldöznek" és gyaláznak és nem Jézus miatt"
Csak legalább egyetlen példát tudnál arra mondani, hogy milyen tanítást vallunk rosszul, amit Russell is vallott...! És kik gyaláznak vagy üldöznek? Krisztus-követők?? Csak mert ha nem, akkor hogyan állíthatod, hogy nem Jézusért?! Pont ellentétesen cselekszenek Krisztus tanításával, akkor miről beszélsz?
"Voltak ott mások is akik szintén a hitükért szenvedtek. Őket is meglehetne említeni. Nem csak tanúk voltak a táborokban."
Többször olvastam már tőled ezt az inkorrekt érvet. Hajjaj! Egyrészt a kiadványainkban és az erről szóló filmjeinkben megvannak említve azok a mások is, akik velünk együtt szenvedtek a koncentrációs táborokban, másrészt mint vallásos csoport, a zsidókon kívül csak mi voltunk kiemelten kezelve, ezért rajtuk kívül mi voltunk a ruhánkon megjelölve (lila háromszög). A zsidókat még csak nem is a vallásos hitükért üldözték és gyűjtötték nagy számban össze. Mint vallásos csoport, egyedül mink voltunk azok, akik a bibliai világnézetünk miatt szúrtuk nagyon a szemét Hitlernek és bandájának.
Vidiripi
"Az utólagos magyarázatok pedig azért inkább a bohóckodás kategóriája, mert már a kezdetekkor dokumentált hazugságon érték Russelt, pontosan követhető, hogy az N. N. Harbour vezette szakadár adventistáktól milyen nézeteket vett kölcsön, amit aztán beépített oly módon, hogy később a fordítást ennek alátámasztására kellet végezni, mintha a Biblia támogatná Russel alapnézeteit."
"És kik gyaláznak vagy üldöznek?"
Ezt a kérdező írta. Nem a Bibliát vitatja és nem is Jézust. Hanem egy tökéletlen ember tetteit.
Hogy most igaz vagy nem igaz az ebben az esetben nem releváns.
"Csak legalább egyetlen példát tudnál arra mondani, hogy milyen tanítást vallunk rosszul, amit Russell is vallott...!"
Tök mindegy hogy ki mit mond mivel nem azt fogod hinni hogy amit mond az igaz lenne. Illetve amit olvasol. Itt az oldalon rengeteg ilyen dologgal találkoztál már. Melyiknek adtál igazat?
Tehát ez a kérdésed egy ostoba kérdés volt mert hiába ír bárki bármit úgy sem fogsz neki hinni.
De amennyiben ragaszkodsz hozzá.
"Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova Tanújaként, Isten SZELLEMtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?" Melyik ige támasztja alá a Bibliából? Miért ezt kell mondani? Van e példa erre a Bibliában?
Vagy ott van 1914. Tanította e Jézus?
Mit mondott Jézus arról hogy mikor fejeződik be a 144 000 "begyűjtése" Milyen értelmezések is voltak ezzel kapcsolatban? Kik értelmezik ezeket az igéket?
"Pont ellentétesen cselekszenek Krisztus tanításával, akkor miről beszélsz?"
Látod pont ez is a vitatárgyát képezi mert mások meg azt mondják hogy a tanúk tesznek olyan dolgokat amelyek ellentétesek Krisztus tanításával. (most nem foglalkozzunk azzal hogy melyek ezek)
" Egyrészt a kiadványainkban és az erről szóló filmjeinkben megvannak említve azok a mások is, akik velünk együtt szenvedtek a koncentrációs táborokban, másrészt mint vallásos csoport,..."
Ja hogy vallásos csoport. Na látod így már teljesen más a dolog. De voltak mások is a tanúkon kívül a hitük miatt a koncentrációs táborokban. De mint vallásos csoport valóban a tanúk voltak a legnagyobb létszámban. Ha így fogalmazol akkor igaz a dolog. De ha úgy hogy csak a tanúkat zárták táborba a hitük miatt akkor az nem igaz. Mint egy valláshoz tartozók létszámilag úgy már korrekt a dolog.
Megjegyzem hogy nem voltam inkorrekt. Csak irritál ezt az elitista szöveg hogy csak a tanúkat zárták táborba meg börtönbe a hitükért mikor ez nem igaz. Voltak mások is. De érdekes hogy ha már korábban is olvastad akkor miért nem írtál valamit. Csak most tetted meg. De korábban is megtehetted volna.
""Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova Tanújaként, Isten SZELLEMtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?" Melyik ige támasztja alá a Bibliából?"
Kedves Vidiripi! Melyik részét nem támasztja alá a Biblia? A "szellemtől irányítottat"? A már számtalanszor leírt módon (a Szentírás gondos és őszinte tanulmányozásával, mely Jehova szent szellemének a terméke) meg lett válaszolva a kérdésed. A szellem mai működését Bibliaversek és sok-sok cikk igazolja. Éppen te nem támasztod alá semmivel, hogy ma miért nem Isten írott Szaván keresztül és miért ne ebben az egyszerű formában történne a szellem vezetése. Márpedig az bizonyítható, hogy a Biblia az alap, de az nem, hogy a Tanúk jelenlegi gyakorlata ebben téves.
"Vagy ott van 1914. Tanította e Jézus?"
Miért tanította volna 2000 évvel előre azt, aminek a megismerésére az isteni időtervben csak a 19-ik sz.-ban jött el az ideje? Ennek a kérdésnek így semmi értelme.
"Mit mondott Jézus arról hogy mikor fejeződik be a 144 000 "begyűjtése" Milyen értelmezések is voltak ezzel kapcsolatban? Kik értelmezik ezeket az igéket?"
Nem csak azt kell szajkóznotok, hogy "milyen értelmezések voltak", meg "hányféleképpen", hanem legfőképpen azt, hogy MIÉRT volt az és MIÉRT változott azóta. Na, ennek nem óhajt senki a vádolók közül utána nézni becsülettel, mert akkor nem ütne akkorát a szimpla felsorolása a vádaknak. Mert akkor mindjárt az is kiderülne, hogy mik voltak az okok. És ha akkor visszakérdeznénk, hogy TE, OTT és AKKOR mit tettél volna, a rendelkezésre álló információk alapján hogyan döntöttél volna, akkor még véletlenül kínos helyzetbe hoznánk a kritikusainkat!!
Most, a nagyobb tudás korában könnyű bírálgatni az 50-100 évvel ezelőtti döntéseket és gondolkozást, de meg kell nézni azt is, hogy az akkor miért is volt úgy? Apropó: nagyobb tudás. A legtöbb magát kereszténynek valló máig sincs lényegesebben nagyobb tudás birtokában - a bibliai igazság szempontjából, pedig jóformán semmi sem változott. Sőt, az olyanok, mint te, szándékosan zárják ki magukat abból a lehetőségből, amivel komolyabb összefüggéseket ismerhetnétek meg. Az pl. nem bibliai hozzáállás, hogy nem foglalsz állást teszem azt a háromság kérdésében, mintha nem lehetne eldönteni az igazságot.
"Látod pont ez is a vitatárgyát képezi mert mások meg azt mondják hogy a tanúk tesznek olyan dolgokat amelyek ellentétesek Krisztus tanításával."
Elég szomorú, ha számodra is vita tárgyát képezi a Tanúk szellemtől kapott tanítása, mellyel ténylegesen és világméretekben meg tudják teremni a szellem gyümölcseit, valamint cselekedni tudják Isten akaratát. Azért ezek józan és racionálisan eldönthető bibliai tanítások, nem pedig vita tárgyai azoknak, akik nem hagyják, hogy emberek félrevezetettjei legyenek!
Vidiripi
"Melyik részét nem támasztja alá a Biblia? A "szellemtől irányítottat"?"
Hát nem erre gondoltam de tényleg ez is egy jó kérdés. Majd egyszer kifejted ha lesz kedved.
De én konkrétan arra gondoltam hogy miért kell ennek a kérdésnek szerepelnie a keresztelkedéskor?
"A szellem mai működését Bibliaversek és sok-sok cikk igazolja."
Cikkeket más felekezetek is írnak és kiadnak. Ezt mint tényt közlöm.
"Éppen te nem támasztod alá semmivel, hogy ma miért nem Isten írott Szaván keresztül és miért ne ebben az egyszerű formában történne a szellem vezetése."
Persze hogy nem támasztom alá mert eben az esetben itt nem erről van szó. Nem erről beszélek. Így nem is tudom hogy mit is kell pontosan alátámasztani. De ha rájössz akkor majd ezt is kifejted.
Viszont ami érdekes az a link. Az elejét nagyon érdekesnek találom. Később ki is fejtem hogy miért.
"Miért tanította volna 2000 évvel előre azt, aminek a megismerésére az isteni időtervben csak a 19-ik sz.-ban jött el az ideje? Ennek a kérdésnek így semmi értelme."
Ja hogy semmi értelme. Aha. Ezt hívják ütős érvnek.
Amikor a tanítványok megkérdezték Jézust hogy mikor jön el a királyság. Akkor Jézus mit is válaszolt?
Hát nem azt válaszolta hogy még Dániel által leírt prófécia nem teljesedett be. Pedig sokszor idézett a Héber Iratokból. De ugyan úgy az apostolok sem hozzák fel Dániel próféciáját.
De nekem is van egy ütős érvem pont olyan mint a tiéd. S írtam is korábban.
Inkább idézem. "Tök mindegy hogy ki mit mond mivel nem azt fogod hinni hogy amit mond az igaz lenne. Illetve amit olvasol. Itt az oldalon rengeteg ilyen dologgal találkoztál már. Melyiknek adtál igazat?"
"Nem csak azt kell szajkóznotok, hogy "milyen értelmezések voltak", meg "hányféleképpen", hanem legfőképpen azt, hogy MIÉRT volt az és MIÉRT változott azóta."
Na akkor felteszem neked a kérdéseket. Miért volt az a korábbi értelmezés és miért változott meg?
" És ha akkor visszakérdeznénk, hogy TE, OTT és AKKOR mit tettél volna, a rendelkezésre álló információk alapján hogyan döntöttél volna, akkor még véletlenül kínos helyzetbe hoznánk a kritikusainkat!!
Most, a nagyobb tudás korában könnyű bírálgatni az 50-100 évvel ezelőtti döntéseket és gondolkozást, de meg kell nézni azt is, hogy az akkor miért is volt úgy?"
Csak hogy az is szerepet játszik ám hogy szellemtől vezérelt. Ez is oka a rengeteg kritikának. Ha vezérelt akkor minek kell változtatni. Azért mert rosszul értelmezték? De ha rosszul értelmezték akkor még is mit vezérel az a szellem? Vagy hogyan vezérel? Ez lenne a vezérlés?
Ez akkor sem áll össze. Isten szava a Biblia 50-100 vagy akár 200 évvel ezelőtt is ugyan az volt. A szellemnek meg tisztában kell lennie Isten akaratával. Mert oké egyszer téved az ember de ha a szellem vezérli akkor miért van az hogy 3-4 vagy 5 alkalommal is téved ugyan abban a kérdésben?
"Apropó: nagyobb tudás. A legtöbb magát kereszténynek valló máig sincs lényegesebben nagyobb tudás birtokában - a bibliai igazság szempontjából, pedig jóformán semmi sem változott."
Tudom! S nagyon sajnálom is ezt a dolgot. De azért szerencsére időnkét találkozok olyanokkal akik igen is képben vannak. Igyekszem én is megosztani a tudást de a tapasztalat az mutatja hogy nem igazán van rá igény. :(((
"Sőt, az olyanok, mint te, szándékosan zárják ki magukat abból a lehetőségből, amivel komolyabb összefüggéseket ismerhetnétek meg. Az pl. nem bibliai hozzáállás, hogy nem foglalsz állást teszem azt a háromság kérdésében, mintha nem lehetne eldönteni az igazságot."
De jó nekem ha szándékosan zárom ki magamat. Miért is zárom ki magamat?
Állást foglaltam benne. Valamelyik kérdésnél írom is hogy nem hiszek a háromságban.
"Elég szomorú, ha számodra is vita tárgyát képezi a Tanúk szellemtől kapott tanítása, mellyel ténylegesen és világméretekben meg tudják teremni a szellem gyümölcseit, valamint cselekedni tudják Isten akaratát. Azért ezek józan és racionálisan eldönthető bibliai tanítások, nem pedig vita tárgyai azoknak, akik nem hagyják, hogy emberek félrevezetettjei legyenek!"
A tanúk a Vezető Testülettől kapják a tanítást. Látod ezen is megy a vita hogy kit vezetnek félre emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!