Hogyan lehet elhinni, hogy istenek léteznek?
Pl. egy általam most kitalált filmrészlet alaptörténete, mely oly sokszor szerepel filmekben:
Nyíljon meg a pokol kapuja, és jöjjetek sötétség seregei, pusztítsatok... Istennek nincs hatalma felettem (mondja ezt a templomban a sátán, holott neki ott nem is lenne hatalma). Én vagyok az erősebb! Enyém a végtelen hatalom!
Most ugyanez az óvodában: Az én bábum erősebb, mint a tiéd, ezért most elsöpörlek! Nem, az enyém erősebb! Akkor add ide! Nem adom, ez az enyém, mert erősebb. És én nyerek! Wáááá....
És, hogy nem ezen alapszik a hit? A filmek az istenekre épülnek, és a film csak illúzió, nem a valóság! Tehát ebben a témában a valóság is egy illúzió!
A filmek csak arra valók, hogy az emberekkel elhitessék a valóságban, tényleg léteznek istenek, és tényleg így lesz egyszer, mint a filmekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!