Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Léteznek e Istenek? (pl....

Léteznek e Istenek? (pl. Zeusz, Hádész stb. )

Figyelt kérdés
2010. júl. 20. 14:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/94 anonim ***** válasza:
91%

Igen

üdv:Zeusz

2010. júl. 20. 14:19
 2/94 anonim ***** válasza:
78%

Azt szerinted rajtuk kívül ki tudja? =D

Amúgy persze, a Mennyországban is vannak határok, az amerikai és az orosz istenhez viszont vízum és zöldkártya szükséges, a szudáni, a kenyai, az etióp, a kameruni, a csádi, a szenegáli, a kongói és a mali istenhez viszont csak akkor mehetsz, ha beoltatod magad malária, AIDS, meg TBC ellen. Zeuszék az EU istenei, ahogy Jupiter is, ők ellenőrzések nélkül közlekedhetnek egymás országaiba, gyakran tartanak éjszakába nyúló póker és gangbang partikat.

2010. júl. 20. 14:20
 3/94 anonim ***** válasza:
70%

Hát itt voltál, Zeusz! Már mindenhol kerestelek!

Üdv: Hádész

2010. júl. 20. 14:24
 4/94 anonim ***** válasza:
73%

Igen itt voltam a GYÍK-on:)

Te merre voltál testvérem?:D

Jó,h kibékültünk:D

2010. júl. 20. 14:27
 5/94 anonim ***** válasza:
65%

Zeusz! ideje lenne hazajönni!

Héra

2010. júl. 20. 14:33
 6/94 anonim ***** válasza:
79%
Csak amíg emberek léteznek...ugyan is miattuk léteznek.
2010. júl. 20. 14:33
 7/94 anonim ***** válasza:
100%

Szia!:)

Ez vallás kérdése. Igaz, hogy manapság a kereszténység hatására az átlagember el sem gondolkodik ilyenen, egyszerűen elfogadja azt a belénevelt felfogást, hogy van egy Isten, és aki jó a mennybe kerül, aki rossz a pokolba, de ennek nem kell feltétlenül így lennie.

A nagy monoteista vallások előtt mindenhol több istent tiszteltek, gyakran a természeti dolgokat is megszemélyesítették. És manapság megint kezd elterjedni a többistenhit, egyre több ember fordul az egykori pogány vallásokhoz.

A kérdésedről két dolog jut eszembe. Az, hogy 10 éves korom körül elolvastam egy könyvet a görög mitológiáról, és onnantól kezdve nagyon sokáig komolyan hittem a görög istenekben. Még most is emlékszem, ahogy füstölőt gyújtottam Posszeidónnak meg Aphroditénak, virégot szedtem a Zeusz-oltáromra... :)

Igaz, az én életemben mindig fontos szerepet játszott a hit, ahány vallás istenét ismertem, én minden hittem. Mert miért ne lehetne igaz?

A másik egy cikk, amit régen olvastam. Arról szólt, hogy Görögországban egy csoport engedélyt kért arra, hogy mittudomén hol boráldozatot mutassanak be az ókori görög isteneknek, és hogy mindennap járhassanak oda imádkozni hozzájuk.

Azátn telt múlt az idő, és mára megállapodtam a hitemet illetően. Úgy vélem,mindenki ugyanabban hisz, csak máshogy nevezi, és más vallási történetet gyártott magának. Az Istenség mindenható, miért ne lehetne ő minden isten és istennő megszemélyesítése.

Én egyébként Istennőnek és Istennek nevezem az isteni energiát. Ők kettő, és mégis egy. De ha megnézed, a keleti vallások is több istent tisztelnek, ahogy az afrikai természetvallások is. Tehát, hogy léteznek-e, arra nem lehet konkrét választ adni bizonyíték nélkül, minden a hitedtől függ.

Viszont szerintem ezen nem kellene szórakozni, főleg nem kinevetni azt, aki elgondolkodik ilyenen. Legalább megteszi - sokaknak eszébe sem jut, csak panaszkodnak az általuk elképzelt istenhez, ha baj van, és le sem szarják, ha jól megy a dolguk.

Ne foglalkozz az ilyenekkel. Nekem tetszik, ha valaki kutat ezek után, de mégiscsak a saját véleményed a legfontosabb. mondhatnak akármit, a hited úgyis a tiéd marad.

2010. júl. 20. 14:37
 8/94 anonim ***** válasza:
65%

uh....Megyek asszony!

Érdekes, egy család nővéremmel házasságban...kedves kérdező igen létezünk;)

üdv:Zeusz!

2010. júl. 20. 14:37
 9/94 anonim ***** válasza:
64%

Hát ittvagy papa!

Most ideje már végre bevallanod hogy ki az anyám!

Üdv.: Pallasz Athéné

2010. júl. 20. 14:54
 10/94 anonim ***** válasza:
65%

Inkább igyatok egy kis bort. :)

Üdv:Dionüszosz

2010. júl. 20. 14:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!