Mennyi pénzt kap az egyház az emberek adójából, ill. mire használják fel az összegyűlt összegeket?
Ahhoz képest, hogy más fa*szságokra miket költ gondolok itt BKV,MÁV jutatássokra. Inkább az egyházhoz jusson a pénz
lehet, hogy gáz, de rosszra nem tanít.
Az emberek által felajánlott 1%-okat kapják meg az egyházak.
A közfeladatot ellátó intézményeiknek ugyanúgy jár a támogatás mint az állami intézményeknek (iskola, kórház, szociális intézmény...)
Ebből a pénzből tartják fennt az iskolákat, szociális intézményeket, kórházakat, az épületállományt, működnek.
Az egyházak működési költségének ez az összeg csak töredéke. A fennmaradó összeg a hívek adományaiból adódik össze.
Bocs, én még fiatalkorú vagyok, nem vagyok annyira otthon a témában, de végülis ezt minden magyar állampolgárnak kötelező fizetnie igaz? Ha igen, akkor az ateistákkal mi van, nekik miért kell fizetnie olyannak, akiben nem hisz?
Egyébként mi abból az adóból milyen szolgáltatást kapunk vissza?
"Ahhoz képest, hogy más fa*szságokra miket költ gondolok itt BKV,MÁV jutatássokra. Inkább az egyházhoz jusson a pénz
lehet, hogy gáz, de rosszra nem tanít."
A juttatásokkal
Ehh, véletlen elküldtem az üzit, szóval..
A juttatásokkal én sem értek egyet, de azért mégis több értelme van a MÁVnak meg a BKV-nak, mint az egyháznak. Ha már pénz kell ahhoz, hogy egy ember higgyen Istenben, már régen rossz.
Nem. Csak azoknak az 1%-át kapják meg az egyházak, akik az egyháznak ajánlották fel. És az az egyház kapja meg, amelyiknek felajánlották.
Az intézmények pedig ugyanolyan feladatokat látnak el mint az államiak, tehát ugyanolyan kedvezmény jár nekik is.
Amibe bele lehetne kötni (ha valaki mindenáron kötekedni akar), azok az adományok ami után az egyházaknak nem kell adóznia. Bár egy állatmenhelynek, vagy beteg gyerekekér való alapítványnak sem.
Tehát a te adódból nem kapnak az egyházak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!