Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Biztos hogy "Isten" az aki...

R.sentinel kérdése:

Biztos hogy "Isten" az aki megjelenik a Bibliaban, attol fuggetlenul hogy megvannak az ismert negativ es pozitiv kihatasai az emberekre? Csak a Bibliara vonatkozoan erdekelnek a valaszok!

Figyelt kérdés

Mint tudjuk minel nagyobb az egymassal talalkozo vilagok kozti diszkrepancia, annal groteszkebb a hatas, hisz az oslako nem hisz a szemenek es a fulenek, nem erti, mi tortenik. Erzekszervei felfoghatatlant tovabbitanak, minden agytekervenyt vegigpasztazva es rajon hogy sehol nem talal emlekekre amelyekhez hasonlithatna az eppen atelteket. Mi tortenik tovabb ? a torzs osszeul es tanakodik es talalgatasokba bocsatkozik, majd megalapozott magyarazat hianyaban remhirek es legendak szuletnek.Ami meg rosszabb hogy igen UJ VALLASOK jonnek letre, mert a kulombzo kulturak szembesitese uj kultuszok keletkezesenek a melegagya, mindez igazoltan es bizonyithatoan. Igy volt ez evezredekkel ezelott is akik ertetlenul alltak szemben a jovevenyek technikai eszkozeivel, hisz sosem lattak meg hasonlot.

Peldakent a lentiek:

1485-1547 – Hernando Cortez es 1478-1541 Francisco Pizzaro akiket Istenekkent tiszteltek az aztekok es inkak

1579 –Francis Drake altal Isteni kultusz Kalifornia partvideken

1565 – Jean Ribault kapitany Floridaban – nem o hirdette hanem hozzajarult az uj Istenseg kialakulasahoz,

1728-1779 – James Cook kapitany Istennek neztek a Tahiti oslakok

1871 – az orosz Mikluho-Maklaj szinten Uj-Guinea partjanal letezo Bongu hely ahol ugy valt ismerte mint Tamo Anut Isten.

2013. dec. 16. 11:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
"szent háromság nem létezik. " - legalább is a Jehova Tanúi szerint. De amúgy Szentháromságnak hívják.
2013. dec. 16. 14:08
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha a ,,jó" bibliai szereplők Jeghova Tanúi voltak, akkor hogyhogy nincs semmilyen utalás vezető bizottságra?
2013. dec. 16. 18:41
 13/20 anonim ***** válasza:
24%

Kedves 11-es válaszoló.

Szeretném megjegyezni, hogy nem csak Jehova Tanúi szerint nincs Szentháromság.

Persze a biblia sem tanítja, sehol, és Jézus sem mondta, hogy Ő egy titokzatos háromság Része, hiszen kiemelte azt, hogy az Atyja nagyobb nála, Tehát nem egyenrangúak.

2013. dec. 16. 19:29
 14/20 anonim ***** válasza:
35%

Kedves 12-es.

Bár a kérdése Őrszem barátunknak nem ez, de nem értem a kérdésed, milyen vezetőségről kérdezel.

2013. dec. 16. 19:30
 15/20 anonim ***** válasza:

"hiszen kiemelte azt, hogy az Atyja nagyobb nála, Tehát nem egyenrangúak 13 "

Igen, bár nem ez a téma, zavaros kérdezőnknek csak az a fontos, mindenkit nullára értékeljen - de ki nem tojja le, hogy a Jt -ken kívül más sem érti a Szentháromság misztériumát? ? ? ? ? ? Nem olyan egyszerű,mint a faék,

de ha azt megtaláltad, hogy az Atya nagyobb nála, arra is rátalálhattál volna, hogy:

Jn10,30 Én és az Atya egy vagyunk.

Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék õt.

mindkettő igaz, egyszerre, külön is, és ebben van a misztérium is.

Én és az Atya Egy vagyunk

2013. dec. 16. 19:41
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló.

Elég szomorú, hogy olyan megnyilvánulással írsz erről ami a világban is némely helyen illetlenség, nem egy "vallás rovatban.

De a válaszodra csak annyit szeretnék írni, hogy Jézus nem lehet egyenlő az Atyával több szempontból sem.

Jézus sosem állította, hogy az Isten egy megismerhetetlen misztériumi háromság része, hanem igen is megismerhető, sőt szeretné ha megismernék Őt.

Továbbá a biblia mindenütt kifejti, hogy Jézusnak mint Isten fiának volt kezdete, maga a Teremtő hozta első műveként létre, ezért már csak ezért sem lehet egy teremtmény a teremtőjével egyenlő.

Az után ott van az a kijelentése Jézusnak az általad idézet vers után, hogy :

"Ti is egyek legyetek hogy Én az Atyámmal egyek vagyunk"

Az pedig logikusan érthető, hogy a Tanítványai, és a későbbi követői nem fognak eggyé válni sem az atyával sem a Teremtővel, hanem ezt az egységes gondolkodásra , egységes akaratra tettekre értette,.

Jézus mindig is alárendeltségben volt és van az atyjától, hiszen minden amivel rendelkezik azt Kapta, mert ha egyenlő lenne Istennel akkor nem kapnia kellett volna, hanem már eleve Ő is rendelkezik ezzel

egyebek mellett Jézus kifejtette rendszeresen, hogy nem tulajdonítja magának azt amit tesz, hanem ezeket az atya jóváhagyásával teszi, és azokat szólja amiket az atyja megtanított hogy a feladat amiért eljön maradéktalanul el legyen végezve.

Nem beszélve arról, hogy nem Jézus nevét mocskolta be Sátán hanem Jehováét, amikor az Éden kertben megkérdőjelezte Isten uralkodásának jogosságát, ezért Jézusnak az elsődleges eljövetele az imájával is összhangban van, hogy Isten nevét tisztázza a vádak alól, és megismerjék nem csak a nevét, hanem a név tulajdonosát is akit sajnos elakartak felejtetni az emberekkel, s ebben Izrael főpapjai voltak először a ludasok, és utána jött az apostolok halál azután amire figyelmeztettek is, hogy hitehagyás fogja felütni a fejét, és a tiszta keresztény tanításba hellenisztikus pogány tanításokat kevertek.

Ennyit szerettem volna írni a teljesség igénye nélkül.

Peanut Dunham

2013. dec. 16. 23:01
 17/20 anonim ***** válasza:

Peanut. Az idézet pontosan így van, nem szabad félrefordítani Jézus szavait:

" én és az Atya egy vagyunk." Ez nagyon-nagyon fontos része a János evangéliumnak. Ha csak ennyi marad, a Prológus és ez - akkor is mindent tudunk.

ἕν = Egy - a görögben Istenszinonima volt!

ἐγὼ καὶ ὁ πατὴρ ἕν ἐσμεν.

.én és az Atya egy vagyunk

2013. dec. 16. 23:14
 18/20 anonim ***** válasza:

Akkor miért beszélt úgy az atyjáról mint ha nem Ő lenne?

Miért nem mondta nyíltan, hogy Én vagyok az Isten, és miért kellett arra hivatkoznia, hogy Ő tanult az atyától.

Jézusnak miért kellett tanulnia saját magától, és az egész egy buta dolog. S hiába írsz be ide görög szavakat, csak mert Én nem, tudok személy szerint görögül de vannak akik tudnak, és a szinonima, az hasonlat, vagy valamihez hasonló, de nem egyforma, vagy ugyan az.

a biblia akkor értelmetlen ellentmondásokba ütköző lenne, és saját magát nem küldte el, és nem is támasztotta fel, mert Isten halhatatlan, nem tud meg halni.

De hát Te tudod, ....

2013. dec. 17. 00:35
 19/20 anonim ***** válasza:

1."Miért nem mondta nyíltan"

Tanítani jött, nem azért, hogy ezért azonnal széttépjék, halálra marcangolják a zsidó vallási vezetők. Ezért is van sok helyen, hogy gyógyított, de hozzátette: ne mondd el! Még ne, mert ezzel azonnal támadni is kezdték: "Szombaton gyógyított" Nahát! Botrány!

2."Miért nem mondta nyíltan, hogy Én vagyok az Isten"

Ismered ugye azokat a részeket ahol Jézus, a szelíd kegyes Krisztus azt mondja: Én vagyok. Akkor hátrazuhannak - még a legközelebbi tanítványok is. Ebből tudhatod, hogy milyen erő volt ebben. "Én vagyok". És az 1. pontból, hogy miért nem tette hozzá a többit.

3."Jézusnak miért kellett tanulnia saját magától"

Mikor tanulsz, mikor felismersz valamit, mikor ráébredsz valamire: honnan van az a világosság??? Honnan jön a gondolat (erre felelj, kérlek, ez fontos nekem)

Mi az ihlet? Mi az intuíció??? -(a görögök az ihletet: Isten által áthatott kifejezéssel fejezték ki).

4."hiába írsz be ide görög szavakat"

Nem hiába- azért írtam, hogy lásd az eredetit - minden szó alatt a fordítása- nagyon nagy baj, hogy valaki egy olyan fordítást olvas, ami valamilyen szempont szerint elferdített. Ezért kell megnézni több fordítást, és ha megy az eredetit, és esetleg több nyelven! mert neked, magadnak, nem szektavezéreknek, nem az ufóknak, nem másnak NEKED kell megérteni az üzenetét. A JÓ Hírt - az Evangéliumot(azt jelenti a szó, jó hír)

5."ellentmondásokba ütköző"

A szentiratok – a Védáktól a Szent Koránig – tele vannak paradoxonokkal. A racionális tudat számára nem nyílnak meg. Bizony hogy kell hozzá intuíció, IHLETETTSÉG - mert ihletetten írták le, a visszaolvasás sem megy másképp. :)

6."Isten halhatatlan"

Ezt mindenki, mindenkor tudta, tudja, ezt még az ateisták is tudják, hogy ez a fogalom: "isten" ez jelenti.

Ezért, hogy ezt mondja nem kellett volna inkarnálódni a Szónak (Logosznak) Nem kellett volna vérrel verejtékezve szenvedni. "Az Ige (a Szó, a Logosz) testté lett és közöttünk lakozott" Emberként, hogy tanítson, hogy mehet az ember Istenhez vissza. Örök visszatérés, az eredethez, ahonnan jöttél Te is és minden ember, állat, növény és ásvány. Isten emberré lett, hogy az ember Istennél lehessen - az egyházatyák nagy tanítása a teofánia, a megistenülés.

Embernek lenni az erről való tudomást jelenti.

anonimanna

2013. dec. 17. 08:42
 20/20 anonim ***** válasza:
35%

Már ott bukott meg az egész kedves válaszoló, hogy az ember nem lehet Istenné.

Mivel egy Isten van, és nem csak a Tanúk de mások is tudják, hogy Isten nem egyenlő a fiával, mert Isten ha lejött volna emberként a földre akkor a világegyetem vezetés nélkül maradt volna az angyalokkal együtt.

Más részt Jézust az Atya támasztotta fel, nem saját magát, hiszen 3. napig halott volt, és Úgy beszél Jézusról, mint az Isten szentjéről s a keresztelkedéskor Is Isten fiaként ismerte el az égből amikor szólt

Ha Isten lejött az égből akkor hogyan szólt saját magához?

S miért helyeselte volna saját magát,

Az pedig, hogy azt mondta, hogy Én vagyok az nem az Istenségéről szólt, hanem arról, hogy az írások szerint Ő a megváltó akit az Atya kioktatott, és elküldött, hogy mit kell tennie.

S ezt a hatalmat nem saját magától kapta, Nem rendelkezett vele, hanem kapta, ahogy az apostolok is, De nem lettek Istenné.

Ezen kívül amikor az Atya megkérdezte az angyali seregét, hogy ki megy el, hogy a megváltást és a nevének megszentelését végre hajtsa, akkor a fia válaszolt, :

"Itt vagyok küldj engem, majd Én elvégzem a feladatot, s ezt az Ézsaiás könyvében olvashatjuk.

Vagy Isten saját magának jelentkezett volna, hogy eljön ide?

A teremtő Isten pedig nem tud testet ölteni, csak az angyalok amire volt is példa,Sajnos.

Jehova egy kifogyhatatlan energia forrás egy emésztő tűz, nem képes fizikai test öltésére.

Istennek pedig nincs szüksége tanulásra, mert akkor nem lenne mindenható, és mindent tudó, Ismeri az embert hiszen Ő hozta létre.

Az a misztérium amit neked bemeséltek spiritiszta magyarázat, amit a teremtő utál, mert minden ilyen dolog utálatos a szemében.

Ő mono Isten, soha nem volt triád, és maga Jézus is Kijelentette idézve a Mózes könyvéből, hogy Az Isten egyedüli és igaz, nem egy háromság:

(5Mózes 6:4) 4 Halld, ó, Izrael: Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova. . .

(Márk 12:29, 30) 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova, 30 és szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész elméddel és egész erőddel.«

Más fordításokban a Jehova helyett Úr van írva, de akkor is az egy szócskát használja,a Zsidók is tudják, hogy ki az igaz Isten, és egy van belőle

az idegen Nem Isten népéhez tartozók imádtak triádokat.

S Jézus két személyről beszélt amikor ezt mondta:

(János 17:3) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

Vagy is egyedülinek ismerte el és igaznak Istenét, aki Őt elküldte, mert ha Ő lenne az Isten akkor a vers úgy szólna:

"Megismerjenek engem az egyedüli igaz Istent," és pont nem lenne folytatása a mondatnak, a szent szellemről meg szó se esik, azt nem kell megismerni?

Már itt is bukott, hogy a szent szellem nem is személy mert akkor őt is bele vonta volna a versbe, hogy megismerjék.

De Te tudod, tedd azt ahogy gondolod...

Peanut Dunham

2013. dec. 17. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!