A biblia Sátánt miért tekintette kígyónak?
- Én: Hogy tetszik a dzsekim, angyalom?
- Te: Öööö-ööö-ööö... Miből van az anyaga, mert elég gáznak tűnik...
-Barátnőd: Szerintem meg b..is.
- Én: Hát ja, hisz Sátánból varrták.
A gonoszt nem rajtunk kivül kell kresni!
Az bennünk van,a saját téves-eszménk az a sátán.
Ki ebben ki,abban tér el az Egyetemes Igazságtól az Isten Törvényétől.
Ezt persze a másikon vesszük észre,a másik szemében meglátjuk a szálkát a magunkéban a gerendát sem.
Ezért itélkezünk egymás felett,mert magunkat különbnek tartjuk,ez a hitető a kigyó énünk,amelyik elhiszi a hazugságot.
Ez a kigyó énünk
Ha ez így lenne kedves előttem szóló, akkor Jézus hogyan beszélgetett vele?
Mert hát Jézus tökéletes volt, és nem volt benne "Sátán" vagy is gonoszság...s gondolom nem beszélgetett önmagával...S elhiheted Ádám , és Éva sem magával beszélgetett, de nem is a benne rejlő gonosszal, mert tökéletesek voltak.
Maga a teremtő is Jézus Atyja is beszélgetett vele, a Jób könyvében írva vagyon erről.
(Jób 1:6, 7) 6 Elérkezett pedig a napja, hogy az igaz Isten fiai eljöjjenek, és megjelenjenek Isten előtt; Sátán is eljött közöttük. 7 Isten ekkor ezt mondta Sátánnak: „Honnan jössz?” Sátán így válaszolt Istennek: „Bejártam a földet, ott jártam-keltem.. . .
Gondolom egy fogalom nem járta be a földet és nem mondta el ezt Istennek....
Kérdező! Honnan veszed, hogy a kígyónak a teremtéskor nem volt lába, vagy szárnya? Miért ne lehetett volna? Egy szárnyas kígyó miért ne lehetett volna a fán?
Amúgy nem azt mondta, hogy "mától nem lesz se kezed, se lábad és a port fogod nyelni örökre", hanem ezt: "hasadon járj, és port egyél életed minden napjaiban." Ez azért nem ugyan az.
Amelyik drága válaszíró azt írta, hogy, dzsekit kell csinálni belőle, vagy táskát...miféle primitív egy ember vagy te már megbocsáss... Egyébként is csak a kereszténységen belül ilyen negatív a fogadtatása szinte a kígyónak. Máshol szent állat, illetve ez érthető a sárkányra is. Biztos van valami a két állat között, talán valamikor egy létező lény volt, illetőleg a sárkány is csak szimbólum, esetleg ebben a rezgéstartományban nem látható, csak néha.
Másik dolog, az állatoknak nincs olyan hangképző szervük, a hüllőknek semmiképp, hogy általuk szólhatna a Sátán Évához. Esetleg a Sátán "teremtett" konkrétan egy ilyen lényt, hogy általa szóljon, vagy telepatikusan kommunikált Évával?
Bármelyik is legyen, az "Úr", ugye a mindenható, és tudó valószínűleg, ha meg akarta volna büntetni, nem egy "gazdatestet" büntette volna, hanem a konkrét személyt, de mivel egyesek szerint a Sátán jelentősen tevékenykedik és ugye minden rosszért felel, elég nagy hatáskörrel rendelkezik. Így ez se állja meg a helyét.
Lehetséges, hogy azt akarta kifejezni, hogy a mennyek szférájában nem tud tevékenykedni majd, de ugye mégis magával rángatta az angyalok egyharmadát. Nem tudom a kronológiát, de ha ez az eset előtt történt..mármint az Ádám és Évás sztori előtt, akkor már alapból meg volt "kötve", így, ha még jobban bele rúgott volna az Úr, akkor már tényleg semmi hatalma nem lett volna és ugye, nem itt tartana a világ, ahol a keresztények szerint.
Tehát összefoglalom, a Sátánnak jelentős hatalma van a földi szférában a hívők szerint, ergó, rá sem képletesen, sem szó szerint nem vonatkozhatott az, hogy nem lesz keze se lába és a port fogja nyelni, ha viszont egy állatfajtát használt fel a Sátán, akkor a mindentudó Úr, miért azt büntette meg.
Honnan származik az Úrnak ez a kígyók iránti ellenszenve... mi lehetett a kígyó és miért van ilyen kiemelt szerepe az emberiség történelmében... talán a jó és a rossz szereplők felcserélődtek..és a kígyó, legyen akár szimbóluma valaminek, vagy akár egy konkrét lény, amit minden máshol szinte erőteljesen tisztelnek, nem is olyan rossz, mint aminek beállítják.
A hasadon járj és port egyél életed minden napjában amúgy is engem inkább valamiféle föld alatti állatra emlékeztetne...
De nézzük a kígyót... mondjuk ilyen handicap el indult, mégis zseniális vadász, és rettegett.. több fajta fegyver van az arzenáljában..méregfog, erőteljes állkapocs, villámgyors reakció, emésztőszervrendszere hozzá igazodott a zsákmány aprításához nélkülözött fogazathoz..így a hátrányból előnyt kovácsolt, mivel magához képest jóval nagyobb állatokat is gond nélkül elkaphat és elfogyaszthat... szal az "Úr" nagyon elba..ott valamit, amikor azt hitte kicse..ik vele :D
Jáj, azt még ragadt rám 1-2 dolog hittanról :P
Azt hiszem, hogy csak a katolikusok ismerik a történetet.
Ez a Dániel 14-ből részlet.
"A nagy kígyó elpusztítása.23Volt egy nagy kígyó is, amelyet szintén tiszteletben részesítettek a bábeliek. 24A király azt mondta Dánielnek: „Erre már csak nem mondhatod, hogy nem élő isten. Imádd hát!” 25Dániel azt felelte: „Én az Urat, az én Istenemet imádom, mert ő az élő Isten. 26Adj nekem rá engedélyt, ó király, és én megölöm a kígyót kard és bot nélkül!” A király azt válaszolta: „Megadom.” 27Ekkor Dániel szurkot, hájat és szőrt vett, összefőzte őket, pogácsákat csinált belőlük és beadogatta őket a kígyó szájába. A kígyó megette és szétpukkadt. Erre azt mondta: „Nézzétek, mit imádtatok!”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!