A katolikusoknak milyen tévtanításaik vannak?
Kedves FCs!
Többször is végigolvastam a Bibliát, hiszek Istenben.
Ha bármelyik téma alátámasztására tudsz részletet a Bibliából, írd meg, kérlek! Nem általánosságban beszélj, hanem konkrétan idézz, vagy utalj egy szakaszra! Ha nem tudod megtenni, ez arra enged következtetni, hogy egyáltalán nem ismered a Bibliát.
Kedves Egyedem Begyedem!
Azzal kezdeném, hogy az aki a Bibliában leírtakat szigorúan szó szerint akarja értelmezni, az tévúton jár.
No de lássuk csak.
Mária tisztelete:
Lk.1.39-45. Innen ered pl. a rózsafüzér szövege. Máriát a katolikusok nem imádják, hanem tisztelik. A Szentírásban sehol nem tiltotta Jézus, hogy ne lehetne imádkozni olyan szentekhez, akik közbenjárhatnak értünk, bűnösökért Nála.
A pápa tévedhetetlensége: A pápa nem abban tévedhetetlen, hogy megmondja előre, hogy mi lészen a holnapi ebédje, hanem a hitbeli dogmákban, és hitbeli megnyilatkozásaiban. A történelem során voltak nem éppen erkölcsös életet élő pápák, de a dogmákhoz egyik sem nyúlt romboló jelleggel. Olvasva Mt16.13-20 sorokat, Jézus Pétert bízza meg egyháza vezetésével, mert bár Péter emberileg többször is tévedett (3-szor tagadta meg Urunkat...), de hitében egyszer sem. És bár Pétert sosem nevezték pápának, mégis ő az első. Az ő utódai is ugyanezzel a hitbeli erővel, hitbeli tévedhetetlenséggel rendelkeznek.
A többiről később, sajnos dolgoznom kell, és mellette tanulok ezt-azt.
Szeretettel.
FCs-nek:
Idézet a Jelenésak könyvéből, amelyből kiderül, hogy csak Isten méltó az imádatra, más nem:
Így szólt (az angyal)hozzám: "Írd meg: Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzőjének vacsorájára!" Ezt is mondta nekem: "Ezek az Isten igaz igéi". És leborultam a lába elé, hogy imádjam Őt, de így szólt hozzám: "Vigyázz, ne tedd: szolgatársad vagyok, és testvéreidé is, akikben megvan a Jézus bizonyságtétele. Az Istent imádd, mert a Jézusról való bizonyságtétel a prófétaság lelke".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!