Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezekről a dolgokról van...

Ezekről a dolgokról van tudomása az egyháznak Jézus életével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ha tudnak róla, hogy mi történt Jézussal 12 és 30 éves kora között miért nem emelik be a bibliába?

Itt a videó ami Jézus földi életének állomásait és a bibliában nem említett 12-30 éves kora között vele történt eseményeket vázolja bizonyos dokumentumok korabeli írásos emlékek és elég logikus ész érvek segítségével:

http://www.youtube.com/watch?v=LJIQpvPjkN0

Tud ezekről az egyház? Ha tud milyen alapokon kérdőjelezi meg hogy nem lehet benne igazság Jézus életútjával kapcsolatban?

2013. nov. 23. 18:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ez a videó Jézust úgy mutatja be, mint egy átlagos embert, aki más spiritiszta emberektől tanult. Konkrétan senki sem tudja, mi történt Jézussal fiatal korában, de valószínűleg ez nem is fontos, ha nem ír róla a Biblia.
2013. nov. 24. 14:32
 12/21 anonim ***** válasza:
19%
Az egész bibliára alapozott vallás mese felnőtteknek is.Eből jól megélnek az egyház "alkalmazottai",kispaptól-pápáig.Értelmes ember, akire ragadt valami az iskolában,természettudományokat tanult hihet ebben? Persze az átlagember elfogadja amit gyakran hall,pld.amit a TV mond az tuti szerintük.Az egyházunk tanaiban pokol-ördög,menybeli angyalok,Isten mindenkit látó szeme,túlvilági élet,sok felnőtt veszi eszt komolyan!Karinthi mondta:amig lósz..r van,addig veréb is lesz rá.
2013. nov. 24. 18:51
 13/21 anonim ***** válasza:
Egyet azért szögezzünk le: az újszövetségi szentírást nem csak a katolikusok (ahogy itt szapulják, pap,pápa), hanem számtalan más keresztény (protestáns) felekezet és a legkülönfélébb szekták is elfogadják, a hatalmas ortodox egyházról nem is beszélve. Az, hogy mi kerül és került a bibliába, uram bocsá, nem egy da vinci kódos író vagy egy színes fantáziával megáldott filmrendező fogja megmondani. Az újszövetségi szentírás sem egységes, a protestáns bibliából pl. hiányzik egy s más, ami a katolikusban benne van. Akit érdekel, nézzen utána. A keresztényeket pedig üldözték, történelmi tény a keresztényüldözés, miféle haszonról beszélnek itt egyesek? A keresztények titokban találkoztak, rengetegen végezték mártírként. Ha valakinek pedig a középkori egyház feudális elkötelezettsége nem tetszik (mai szemmel egyébként joggal), annak csak azt tudom mondani, hogy ott pontosan nem a bibliai szövegek számítottak, hanem a politikai befolyás. Hogy mely szövegek kerülhetnek be a bibliába és melyek nem, azt tudományos módon vizsgálták meg, ma is ezt teszik. Így lett kiszűrve ál-evangélium is, nézzetek utána, ha akartok. Ez a dokumentumfilm gondolom, egy mai "próbálkozás". Erre a témára még mindig harapnak az emberek, érdekes, hogy még egy ateista is érintettnek érzi magát ilyenkor..vajon miért? Engem pl. abszolút nem érdekelne személyes érintettséggel, ha valami irat előkerülne, ami bizonyítja, hogy pl. Buddha nem is létezett.
2013. nov. 24. 22:58
 14/21 anonim ***** válasza:
Volna kérdésem a T.válaszolókhoz:mikor és kik irták a Szentírást,a Bibliát és vajon menyire igazak a leírtak,és mennyi a kitaláció? Persze ez vonatkoztatható a többi vallásra is!"Boldogok a lelki szegények(buták)mert övék a Menyek országa!" A gazdak papság megelékszik a földi jóléttel is.
2013. nov. 24. 23:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló kérdésre:

A Biblia 66 könyvből áll a legrégebbi könyvét több mint 3000 évvel ezelőtt írták le.

A Szentírást mintegy 40 férfi írta egy körülbelül 1600 éves időszak alatt.

A történelem folyamán betiltották és elégették ezt a könyvet, illetve elnyomták és megölték azokat, akik fordították.

Ezenkívül voltak befolyásos férfiak, császároktól vallási vezetőkig, akik minden követ megmozgattak, hogy megsemmisítsék a Bibliát.

A Biblia az emberiség legismertebb könyvévé vált.

És hogy miért igazak a benne leírtak? Rengeteg ember életére volt és van jó hatással. A benne leírtak egy fajta útmutatást adnak az élethez. Csak a jóra tanít és megtudhatjuk belőle, hogy van értelme és lehet célja az életünknek.

2013. nov. 25. 09:49
 16/21 A kérdező kommentje:

Én nem azért írtam ki ezt a kérdést mert az egyházat akarnám most vádolni vagy befeketíteni. Távol álljon tőlem.

Én csak Jézusról mint történelmi személyről szerettem volna többet megtudni. Mivel a bibliában nem találtam számomra kielégítő válaszokat a vele kapcsolatban mint történelmi személy ezért kezdtem el kutakodni a neten a témával kapcsolatban és találtam is dolgokat amik megfogtak köztük ezt a videót is és gondolkodásra késztettek. Ezek hatására fogalmaztam meg a kérdést.

A biblia lelki szinten valóban tud válaszokat adni de történelmi szinten számomra nem sikerült kielégítő válaszokkal szolgálni Jézussal kapcsolatban.

2013. nov. 25. 09:54
 17/21 anonim ***** válasza:

Hát Filoszmen "barátom"!

El kell hogy keserítselek, ugyanis Jézus tevékenységeiről Mind zsidó, mind Római feljegyzések is vannak, pont ezért a történészek (történettudomány),bizonyítottan,régen élt történelmi személynek nyilvánítja Jézust.

2013. nov. 25. 13:42
 18/21 anonim ***** válasza:
Kedves 17-es! Ha utánanéznél azok születési évszámainak, akik egy-két mondatban említést tesznek róla, akkor látnád, hogy egy kivételével mindegyik a halála után született, az egyetlen pedg kb 6 éves volt. Ha ez neked hiteles objektív életrajzi leírás, akkor bármit elhiszel. Rendben van, hogy létező személy volt, de közel sem volt akkora jelentősége, mint hiszik, és ezt éppen a róla való minimális infomáció erősíti meg. Nem volt mit írni róla. Szerintem abban megegyezhetünk, hogy ebben a kérdésben a Biblia nem hiteles forrás. Jézus személyét egy formálódó vallás a " zászlajára " tűzte.
2013. nov. 25. 15:22
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem meg több írásos dokumentum kellett ahhoz, hogy Jézust és tevékenységét elismerjék történelmileg, mint később születettek 1-2 mondata.
2013. nov. 25. 15:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Jézusról többet a Biblia ír, hogy megszületett, hogy létezett, vagyis azok írnak róla, akik ismerték és szemtanúk voltak... Máté, a vámos, Lukács az orvos pl. Arámi nyelven íródó írások, amit Jézus is beszélt. A biblia viszont nem történelemkönyv, egy történet két módon is le van írva (már a legelején a teremtés is), sokszor ellentmondásokkal és Jézus csodái is, jó pár példa van erre. A biblia írja: Jézus az ács fia. Ennyi volt Jézus, egy ács fia, a hit számára viszont csak az a fontos, hogy mikor kezdte el működését (keresztelő jános keresztelése után, szentlélek..). A Biblia a hit dolgairól ír, nem lexikális tudást akar nyújtani. Másik: a nagy római birodalom sok elnyomott nemzete között csak egy jelentéktelen csoportot képzett a zsidóság, a rómaiak számára ők csak egy voltak a sok leigázott között. A zsidóknak mindig voltak prófétáik, Jézus is egy újabb volt és nem is egyedüli valószínűleg abban az időpontban. Ezért nem is érdekelte Pilátust a sorsa, egy zendülő zsidóságot látott, "ő dolguk", biztos tudják,miért akarnak keresztre feszíttetni valakit maguk közül. Később a keresztényeket üldözték a nagy római birodalomban, pl. Néró ismerős? Ugyan ki mert volna Jézusról írogatni... Pál apostol egy fontos láncszem a történelmi folytonosságban: ő még találkozott Péter apostollal, ugyanakkor az első keresztény közösségeket ő alapította meg. Gondoljátok, hogy ezeket a könyveket, Pál leveleit, nem vizsgálták már meg többször? Bárki megteheti, aki előtte megszerzi a szükséges ismereteket. Szerintetek az összes tudós, aki valaha élt és most él összeesküdött és hazudik a bibliai könyvekkel kapcsolatban? Ugyan... Papokról: nemrég Szíriában mártírhalált halt egy katolikus pap. Ő sem hitt a bibliában..?
2013. nov. 25. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!