Ezekről a dolgokról van tudomása az egyháznak Jézus életével kapcsolatban?
Ha tudnak róla, hogy mi történt Jézussal 12 és 30 éves kora között miért nem emelik be a bibliába?
Itt a videó ami Jézus földi életének állomásait és a bibliában nem említett 12-30 éves kora között vele történt eseményeket vázolja bizonyos dokumentumok korabeli írásos emlékek és elég logikus ész érvek segítségével:
http://www.youtube.com/watch?v=LJIQpvPjkN0
Tud ezekről az egyház? Ha tud milyen alapokon kérdőjelezi meg hogy nem lehet benne igazság Jézus életútjával kapcsolatban?
Utolsó válaszoló kérdésre:
A Biblia 66 könyvből áll a legrégebbi könyvét több mint 3000 évvel ezelőtt írták le.
A Szentírást mintegy 40 férfi írta egy körülbelül 1600 éves időszak alatt.
A történelem folyamán betiltották és elégették ezt a könyvet, illetve elnyomták és megölték azokat, akik fordították.
Ezenkívül voltak befolyásos férfiak, császároktól vallási vezetőkig, akik minden követ megmozgattak, hogy megsemmisítsék a Bibliát.
A Biblia az emberiség legismertebb könyvévé vált.
És hogy miért igazak a benne leírtak? Rengeteg ember életére volt és van jó hatással. A benne leírtak egy fajta útmutatást adnak az élethez. Csak a jóra tanít és megtudhatjuk belőle, hogy van értelme és lehet célja az életünknek.
Én nem azért írtam ki ezt a kérdést mert az egyházat akarnám most vádolni vagy befeketíteni. Távol álljon tőlem.
Én csak Jézusról mint történelmi személyről szerettem volna többet megtudni. Mivel a bibliában nem találtam számomra kielégítő válaszokat a vele kapcsolatban mint történelmi személy ezért kezdtem el kutakodni a neten a témával kapcsolatban és találtam is dolgokat amik megfogtak köztük ezt a videót is és gondolkodásra késztettek. Ezek hatására fogalmaztam meg a kérdést.
A biblia lelki szinten valóban tud válaszokat adni de történelmi szinten számomra nem sikerült kielégítő válaszokkal szolgálni Jézussal kapcsolatban.
Hát Filoszmen "barátom"!
El kell hogy keserítselek, ugyanis Jézus tevékenységeiről Mind zsidó, mind Római feljegyzések is vannak, pont ezért a történészek (történettudomány),bizonyítottan,régen élt történelmi személynek nyilvánítja Jézust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!