A bűnbeesés előtt létezett fizikai fájdalom?
Csak azért, mert akikből ma genetikailag kifelejtődött a fájdalomérzet, azok korábban halnak, mert nem veszik észre, ha mondjuk eltörik valamijük. Viszont nem hiszem, hogy az első emberpárt jobb anyagból gyúrták volna, mint minket, tehát ugyanolyan törékenyek voltak. Viszont nem volt halál. Akkor úgy végezték volna, mint a "Jól áll neki a halál"-ban a két csaj.
Ha meg volt fizikai fájdalom, akkor mégse lett olyan tökéletes ez a világ.
Szia!
OFF!
"A fájdalom olyan érzés, amely potenciális szöveti károsodásokkal járó sérülések veszélyére figyelmeztet, és arra készteti az egyént, hogy azt elkerülje, vagy megfelelően kezelje."
Ha valakinek meghalnak a szülei, esetleg elveszti a gyermekét, elhagyja a szerelme vagy bármi más, a lelket negatívan érintő hatás éri, milyen szöveti károsodád éri?
Ki írta le ezt a kolosszális baromságot?
Köszi a válaszod kedves Pietrosol!
Hirtelen a lelki fájdalmora nem is gondoltam.
Annak mi az oka?
Szerintem:
a.) egó
b.) szeretet
Igazából a fizikai fájdalom lényege nem a szenvedés, hanem a jelzés (hogy baj van).
De fölösleges bármit ide írni, mert néhány abnormális lelkét a porig tapossuk, ha nem adunk neki igazat.
Möbiusz-szalag!
A teremtéstörténet a matériát, csak, mint hasonlatot használja. Nem az anyag létrejöttéről szól. Nem egy Vipera berus vette rá a Homo sapiens sapiens nöstény és rajta keresztül a hímet valami embertelenre.
Ha a szavak értelmét a mi korunkból nézed, a történet egy ökörség. Viszont, ha nem állítod helyre a szavak eredeti jelentését, a történet semmi más, mint egy nem létező paródián való felesleges ugrálás. Ha a szavak értelmét helyreállítod az iráni, hindu, egyiptomi, héber stb,... hagyományokból, a történet érthető, de sokkal inkább élhető lesz.
Pietrosol
A Wikipédia írta le. És igen, a fizikai fájdalomról van szó.
kérdező!
Akkor ez egy jó megnyilvánulás a Wikipédia felületességéről. Ugyanis a fájdalmat, mint fizikai, biokémiai aktust aposztrofálja, holott a lelki fájdalom sokkal mélyebb és elhúzódóbb tud lenni, mint a testi.
Fontos, hogy hol van az ember fókuszpontja, a felületen vagy a mélyben!
Értem miről kérdezel.
Te érted, hogy a történet nem a fizikai valóságról beszél és így a kérdésed okafogyott?
Én meg azt értem, hogy, ha valami hasonlatként van leírva, viszont te mindenképp ragaszkodsz az anyaghoz, akkor az elveszi az értelmét egy kellemes hétvégi kötekedésnek.
Azt kellene eldöntened, hogy téged a könyv tartalma érdekel vagy az, hogy kiélhesd a kötekedhetnékedet. A könyv tartalma, mondanivalója érdekel vagy csak a személyes érzelmeid kiélésének a vágya?
Ha a könyv tartalma érdekel, akkor szívesen segítek, ha csak a vágyaid kiélése, akkor viszont nem tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!