Egy kérdés az ateistákhoz és agnosztikusokhoz: szerintetek etikus törekvés a világot megszabadítani a vallástól?
Egy lelkileg kiegyensúlyozott, boldog életet élő embernek nincs szüksége a vallásos hitre, sajnos a világ azonban nem tökéletes, nagyon sok nyomorúságban élő ember van. Ezeknek az embereknek leggyakrabban nem maradt már más, csak a hit. Bennem, mint ateistában van egyfajta morális vívódás, hiszen tudom hogy a hit hamis, de ezeknek az embereknek ez mégis vígasz. Ti hogy látjátok ezt a kérdést?
Kérem, hogy csak ateisták vagy agnosztikusok válaszoljanak!
"Aki nem hisz, az nem is lehet boldog."
Nem hiszek és boldog vagyok. Téma lezárva.
"De ha valami veszteség ér bennünket jön az összeomlás,és az Isten hibáztatása"
Nem. Amit elértem az életben azt senki másnak nem köszönhetem, csak saját magamnak. Nincs semmiféle természetfeletti erő, aki engem ebben segített volna. Ha el is veszítek mindent, akkor sem hibáztatom Istent, mert az olyan lenne mintha a mikulást hibáztatnám azért, mert karácsonykor nem kaptam ajándékot. Megtehetem, de nem a mikulás az oka, mivel a mikulás nem létezik.
"A hitetlenség is ilyen állapot,mikor azt sem tudjuk mit utasítunk el.Ezért jó ha valaki bizonyságot tesz Istenről,megtapasztalásairól,mert abból erőt nyerhet a másik.Lévén a Hit hallásból van."
Érdekes. A legtöbb ateista többet tud a hitről és a vallásokról mint a hivők. Megtapasztalás nem létezik. Illetve igen, de a halucináció egy ismert pszichológiai jelenség. Aki ennek hitelt ad, az egyszerűen csak nem 100as. A hit a félelemből, az ostobaságból, és a makacsságból fakad.
"De a hit Isten ajándéka,és azért nem mindegy,hogy kinek,vagy miben hiszünk.
Mert attól az még nem válik igazzá."
Ezzel saját magadnak mondtál ellent. Azért mert hiszel Istenben, attól Isten még nem lesz valós. Tehát igazad van. Isten nemlétezik csak azért mert te hinni akarsz benne.
#30!!
"Igen sokan azt gondolják,hogy bóldogok,és megvan mindenük nincs szükségük Istenre az Ő igazságára,és a Tanításokra.
De ha valami veszteség ér bennünket jön az összeomlás,és az Isten hibáztatása.
Akkor,hogy van ez?"
Ez egy nagy hülyeség. Valami rossz történik, akkor (tapasztalataim szerint) az ateisták nem Istent hibáztatják, hanem az életet. Vagy bármi mást, de nem Istent. Én is kőkemény ateista vagyok, még is sose hibáztatom Istent vagy hálálkodok neki.
"jön az összeomlás,és az Isten hibáztatása"
Na tisztázzunk valamit!
Aki ilyet tesz - az nem ateista!
Azon pedig miért csodálkozol, ha egy hívő az istenét (is) okolja a bajokért?
Kérdező:
minden tekintetben etikus harcolni a vallás káros hatásaival és az agresszív térítéssel szemben.
Azonban azokat, akik a lelki segítséget és a kiegyensúlyozott életet a vallásban találták meg - nem kellene fellépni.
synapse11:
Ez naggggyon durva.
Eddig is egyhazellenes voltam, ez csak meg jobban elmelyitette bennem a dolgot.
Nehogy mar a koldus keregessen a templomban, hiszen akkor kevesebb perselypenz folyik be. Rohadekok. Igaza volt nagyapamek szakaszanak (vagy hogy hivjak az ilyet) a II. vh-ban, amikor ragyujtottak a papra a hazat. Sziberia, egy rakas ehezo katona... Kertek tole valami kajat, o nem adott, mondvan, hogy nincs. Ok beneztek a spajz ablakan, lattak, hogy tele van sonkaval, szalonnaval, miegymas, es megtettek, amit megerdemelt. Ezt a lelketlen-pasztort is igy kene eltorolni.
Mar banom, h megneztem a linkedet. Jol felhuztal.
" Igaza volt nagyapamek szakaszanak (vagy hogy hivjak az ilyet) a II. vh-ban, amikor ragyujtottak a papra a hazat."
Meg is van az első komcsink. Méghogy az ostobaság nem öröklődik...
20/f
Te oreg 20 evesen azt sem tudod, mi az, h komcsi.
Nagyapam eleteros, majd ket meter magas ember volt, aki 40 kilosan tert haza a haborubol. Egy retkes pap meg nem szanta meg az ehezoket, de predikalni tud a joszandekrol. Hallottad mar azt a mondatot, hogy az ehseg nagy ur? Kepes az embert allatta valtoztatni, elohozni az osztonlenyt, es akar a kannibalizmust is. Persze te soha nem ennel embert, ugye? Legalabbis amig barmikor elmehetsz a mekibe. No para, embert ok sem ettek, de sokakkal elofordult mar a tortenelem folyaman.
Soha nem politizaltam, mivel a sajat eszmeimmel meg vagyok elegedve, ami alapjan inkabb osgonosznak titulalnal, vagy pszichopatanak, mint egy sz##os komcsinak.
Scavenger
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!