Egy kérdés az ateistákhoz és agnosztikusokhoz: szerintetek etikus törekvés a világot megszabadítani a vallástól?
Egy lelkileg kiegyensúlyozott, boldog életet élő embernek nincs szüksége a vallásos hitre, sajnos a világ azonban nem tökéletes, nagyon sok nyomorúságban élő ember van. Ezeknek az embereknek leggyakrabban nem maradt már más, csak a hit. Bennem, mint ateistában van egyfajta morális vívódás, hiszen tudom hogy a hit hamis, de ezeknek az embereknek ez mégis vígasz. Ti hogy látjátok ezt a kérdést?
Kérem, hogy csak ateisták vagy agnosztikusok válaszoljanak!
"Egy lelkileg kiegyensúlyozott, boldog életet élő embernek nincs szüksége a vallásos hitre"
Aki nem hisz, az nem is lehet boldog.
" Aki nem hisz, nem is lehet boldog ."
Ez minden vallásos legnagyobb téveszméje! Az a boldogság, ha valaki illúziókba ringatja magát az élete végességével kapcsolatban? Ilyen értelemben boldogtalan vagyok, hogy tudom, eljön az idő, amikor nem fogok részesedni a létezésből. Nem is magam miatt, hanem nem fogom látni azokat, akiket és amiket szeretek. Ok, ez tényleg kegyetlen dolog, na de ezért nem fogok hazugságban élni, nem fogom tagadni a tudományok, biológia, evolúció, csillagászat...stb. eredményeit csak azért, hogy megnyugtassam háborgó lelkemet az élet rövidsége miatt. A természetet, az időt úgysem lehet befolyásolni, jelen pilanatban legalábbis nem. Tehát akkor élménygazdagabban kell élni, több időt tölteni szeretteinkkel, gyermekeinkkel, egészségesebben és tevékenyebben. Nem fogadok el hazugságokat, álszentségeket csak azért, hogy nyugtassam magam. Ilyen értelemben a vallások zöme kifejezetten káros, mert a létezés lényegi oldaláról fordítja el a hívő gondolatait és olyan útra tereli, ahol önmagát már soha nem fogja megtalálni és felfedezni.
24-nek!
Azt írod:
" Senkinek nem kell "megmentenie" a másikat, ha az nem akarja..."
De olyan is van,mikor azt mondja magáról az ember hagyj békén,nem vagyok rászorulva a segítségre,mert mindent,és mindenkit elutasít.
Pl,részeg,vagy más okból nincs helyes itélő képessége birtokában önmaga felől,akkor nem engedelmeskedsz az ő akaratának,hanem cselekszel a lelki ismereted szerint.
Nem-e?
A hitetlenség is ilyen állapot,mikor azt sem tudjuk mit utasítunk el.Ezért jó ha valaki bizonyságot tesz Istenről,megtapasztalásairól,mert abból erőt nyerhet a másik.Lévén a Hit hallásból van.:)
Abban viszont tényleg iagaz van az ateistáknak, hogy nem kell rájuk erőszakolni semmit. Egy kereszténynek nem ez a feladata.
Abban meg pláné igazuk van, hogy nem beteg emberek, csak mert nem hisznek.
Azt hiszem, hogy én is kirúgdosnám azt, aki vasárnap délután, azzal csöngetnél be, hogy sötét és gonosz ember vagyok, akinek értéktelen az élete. (mert a családja, tudás stb. semmit sem ér).
" Hitnek nem kell pusztán valláshoz kapcsolódni,"
Ez igaz!
De a hit Isten ajándéka,és azért nem mindegy,hogy kinek,vagy miben hiszünk.
Mert attól az még nem válik igazzá.
Igen sokan azt gondolják,hogy bóldogok,és megvan mindenük nincs szükségük Istenre az Ő igazságára,és a Tanításokra.
De ha valami veszteség ér bennünket jön az összeomlás,és az Isten hibáztatása.
Akkor,hogy van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!