Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, akkor ilyen...

Ha Isten létezik, akkor ilyen lehet?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy a Mennyországban vár minket (most is). Azt várja, hogy meghaljunk és elszámoljon velünk személyesen. Azaz engem, Tóth Pistit is ott vár, és várja, hogy meghaljak. Sokak szerint most is figyel, akár köztünk is lehet. Bármely bokorban, sötét sikátorban, a kanapé mögött is! Sőt, tulajdonképpen, van aki szerint mindenkiben ott van: az emberek lelkében. Akkor azért eléggé szégyelleném is magam, mivel az előbb kimentem kóláért a hűtőhöz és pukkantottam egyet. Isten mivel bennem van,valahol a fejem, esetleg a mellkasom vagy a hasam táján (az ágyékot nem merem leírni, gondolom az nem szentséges terület), így nyilván közvetlenül szemtanúja volt a metánkitörésnek.

Isten azonban gondolom megérti (nemcsak azt, hogy ma sok brokkolit ettem), hanem azért is, mert maga is emberképű, a Biblia szerint az embert Isten képére teremtette. Nyilván van neki is így bélrendszere, sőt popsilyuka is, tudnia kell milyen nehéz lehajlás közben visszatartani a gázokat, főleg, ha nyújtózik az ember. Ugye ez anatómia, ami rá is vonatkozik, mivel az isteni anatómia koppintása az ember. Egyébként Isten mégsem lehet emberi, mert igazából egy nagyon profi számítógép. Halálomkor ugyanis (amit megbeszéltünk, hogy vár rám odafent), pontosan tudni fogja mit tettem és mit nem. Mivel én nekem igen pajzán fiatalkorom volt, és esténként rendszeresen a villanyt lekapcsolva csendben magamhoz nyúltam...többször is...nos, hát ő ezt mind rögzítette, látta, jelen volt. Tulajdonképpen (habár sosem volt barátnőm még), de sosem voltam egyedül maszturbálás közben sem, hiszen valaki mindig velem volt és ez olyan jóleső érzés! Kíváncsi lennék milyen arcot vágott, hiszen nem túl méretes...meg hát, kicsit ferde is. Na de mikor meghalok, egyenként elszámol majd mind a 10,734 bűnömmel, mit majd nem egészen titka, hogy egyenként kell megbánnom, vagy lehet csoportosan is. Esetleg valami kedvezmény? Mert akkor hozzászámítanám a parázna gondolatokat az unokahúgomról, noha az csak néha volt...már felnőtt.

Egyáltalán mennyi idő lesz ezt mind megbánni? Habár az örök élet lesz, nyilván lesz idő rá.

Szerintetek elkezdjem most?

2013. okt. 24. 21:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, bárcsak nekem lenne ilyen szókincsem.

U.I. Még sosem ettem brokkolit :(

2013. okt. 25. 19:45
 12/16 mustafa33 ***** válasza:
100%
Katy, igazad van, bocs, de ezt csk úgy kapásból, egyszerűen nem lehett kihagyni. Ez olyan mint a kapu előtt paszolt labda, még akkor is ha az les.
2013. okt. 25. 23:34
 13/16 anonim ***** válasza:
Mustafa, most már eben guba! Kiestél a pikszisből. Főleg, hogy ilyen világi példával hozakodtál elő. Foci? Nahiszen.
2013. okt. 27. 07:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Isten már nem létezik. Szétpukkadt a röhögéstől, mikor elolvasta az életéről szóló regényfolyam Új Világ Fordítás verzióját.
2013. okt. 27. 23:15
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha megakarod ismerni Istent, h milyen olvasd a Bibliát. Ott bemutatkozik.
2013. dec. 30. 17:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Melyiket kellene olvasni, az Ó-t, vagy az Újat? Mert e két rész Istene igencsak különbözik egymástól, a harcias, bosszúálló helyett a megbocsájtó, mindenkit keblére ölelni akaró Isten került előtérbe. Ahogy változtak az "Istennel" szemben támasztott igények, úgy változott az istenkép is. Emberi fejlemény, semmi több és akkor is az marad, ha a világon mindenki keresztény lenne.
2013. dec. 30. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!