Miért kell tanulnunk azt, hogy Isten létezik?
Amikor a 4 éves unokahúgomnak szoktam mondani, hogy vigyázz, mert megver a Jézuska, akkor azt válaszolja: "Ki az? Hol van? Én nem látom. Ha nem látom, akkor nincs." Tehát el kell kezdeni tanítani arra, hogy létezik egy felsőbb hatalom. Kicsit érdekes...
És Jézus pl. nem azért hitt ennyire, mert a szülei (Mária, József) már vallásosak voltak...
Miért verné meg a 4 évest Jézus????
Mi ez a baromság?
Az emberek nem úgy pottyannak ki az anyjukból, hogy rögtön tudják, hogy van valami Isten, aki az egész mindenséget irányítja és hinni kell benne.
Az unokahúgod valószínűleg még jobban el van foglalva a barbie-babáival, mint hogy ilyen vallási kérdésekkel foglalkozzon, szerintem neki a karácsony is csak abból áll, hogy mennyi ajándékot kap. :)
Jézust meg szerintem ne keverjük ide... ő kezdetektől fogva tudta, hogy mi a dolga a Földön, és azt is hogy Isten fia, csodákat tett, és azt is tudta hogy ennek az egésznek mi lesz a végkimenetele. Tudta, vállalta. Ennyi. Nem azért hitt, mert a szülei vallásosak voltak, hanem mert neki ez volt a küldetése, meg úgy nem nehéz hinni, ha folyamatos kapcsolatban van Istennel... :)
Azért "kell" így tanítani, mert nem létezik.
Látható ez abból is, ahogy most erőltetik a gyerekhittant. Ha csak 18 éveseknek kezdenék el tanítani, egy nemzedék alatt a tizedére csökkenne a hívők száma.
Amúgy meg eléggé gazember vagy, ha ilyeneket mondasz egy 4 éves gyereknek, hogy megveri a Jézuska.
Mert agymosás megy, nem akarják, hogy okosak maradjunk, inkább legyünk buták és együk meg a Jézuska mesét.
A Jézus történet hamis, összevissza lopkodták, legfőképp Mithrásztól és Ozírisztől.
Humbug az egész, fel kéne már ébredni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!