Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell tanulnunk azt,...

Miért kell tanulnunk azt, hogy Isten létezik?

Figyelt kérdés

Amikor a 4 éves unokahúgomnak szoktam mondani, hogy vigyázz, mert megver a Jézuska, akkor azt válaszolja: "Ki az? Hol van? Én nem látom. Ha nem látom, akkor nincs." Tehát el kell kezdeni tanítani arra, hogy létezik egy felsőbb hatalom. Kicsit érdekes...

És Jézus pl. nem azért hitt ennyire, mert a szülei (Mária, József) már vallásosak voltak...

2013. aug. 17. 21:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Aha, persze. Aki nem hall Istenről, az egyből egy elkényeztetett r!banc lesz. Ne haragudj, hogy megkérdezem kérdező, de te hány éves vagy? 10?
2013. aug. 19. 10:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld, nem vallásos emberek is fel tudják nevelni tisztességesen a gyermekeit. Soha nem hittem Istenben, nem is fogok, és nem vagyok h*ly* p*cs*a sem, köszönöm szépen, mert megtanították mi a jó, és mi a rossz. Elég nagy szűklátókörűségről teszel tanúbizonyságot.
2013. aug. 19. 17:19
 13/18 anonim ***** válasza:

Nos, ha hitre akarsz valakit tanítani, példát kell mutatnod, nem fenyegetni, hogy megverlek, ha nem teszed, elkárhozol, ha nem teszed/teszed.

El kell neki mondani, hogy miről szól a kereszténység, Isten, angyalok, sátán, bűn, megváltás mibenléte, mindenható és mindentudó Isten, üdvözülés, elkárhozás, stb. Meg hogy mi a bűn, hogy szeresd felebarátodat és Istent, stb.

Ha ezeket elmondod valakinek, és megkéred, hogy olvassa a Bibliát, imádkozzon szívből, kérjen hitet, akkor megtérhet.

De ezt 8 évesen kell elkezdeni és em lehet abbahagyni. Egy 4 éves nem ért még ilyen dolgokat. Ha nem akarod, hogy felületes legyen, akkor mutass példát neki, de szeretettel fordulj hozzá, különben csak ellenállást váltasz ki. Meg eleve mindenkihez szeretettel kell fordulni.

2013. aug. 19. 17:23
 14/18 anonim ***** válasza:

Egy Greydon-dalt tudnék itt idézni:

"

There's a reason they teach it to you when your when your young

Cause a grown up asking for evidence isn't fun"

2013. aug. 20. 01:49
 15/18 anonim ***** válasza:
75%
Általában egy vallásos szülőpár a gyermekét is vallásosra neveli, egy nem vallásos pedig nem fogja elméletileg arra nevelni. Én nem vagyok vallásos, anyám igen apám nem annyira. Ők hisznek istenben, én nem. Hitler, Sztálin és Ceausescu összesen nem öltek meg annyi embert mint amennyit az egyház! Ne felejtsük el, hogy az egyház már a kezdetektől uralkodni akart és uralkodott is a nép felett. Folytonos harc volt a világi hatalom megszerzéséért, mert az egyház magának akarta pl. canossa járás. Az egyház kitalálta és felállította a saját tanait, amit mindenkinek vallania kellet volna. Aki nem vallota, az valamilyen módon megvádolták és a legtöbb esetben máglyára küldték. Példa erre Jeanne D'Arc, megmentette franciaországot, majd köszönet helyett az egyház élve elégette máglyán! Giordano Brunot szintén, Galillei-t úgyszint kiakarták végezni de ő vissza vonta tanait. Gondolkdjunk el azon, hogy ki isten és az ugymond szolgái mit műveltek évszázadokon át...
2013. aug. 21. 19:06
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves 15-ös!

Látom nem vagy tisztában az arányokkal.

Caucesku+Hitler+Sztálin: 110 millió ember

Inkvizíció: 3 millió per, ebből 5000 halálos ítélet, több évtized alatt összeen. Rendszerint a vádlott halált okozott valakinek a "mágiával". Ma évente 5000 halálos ítélet van.

5000 kisebb 110 milliónál.

2013. aug. 21. 21:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Jeanne D'Arc-ot a francia nemesek végeztették ki, mert kapóra jött nekik, hogy függetlenségre buzdította a katonákat, amíg az angolok ellen harcoltak. Csak utána a nemesek nem akartak lázadást, így kivégeztették őt.

Továbbá az 5000 is óriási bűn volt, amiről a mai egyház semmit sem tehet és mégis bocsánatot kért értük.

Továbbá a protestánsoknak meg tényleg semmi közük az inkvizícióhoz.

Ez olyan, mintha elítélnéd a magyar államot mert 56 után ezreket ölt meg. A mai egyháznak annyi köze sincs az akkorihoz, mint a mai államnak az 56-oshoz.

2013. aug. 21. 21:16
 18/18 anonim ***** válasza:
Ne higgy istenben. Higgy magadban. Jobban jársz.
2014. júl. 7. 02:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!