Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kijelenthet-e ilyet bárki? ...

Kijelenthet-e ilyet bárki? "Még soha senki nem találkozott olyannal aki újraszületett"

Figyelt kérdés
2013. okt. 16. 07:45
1 2
 11/16 anonim válasza:

Újraszületni több módon is lehet, az az a fogalmat több módon is értelmezhetjük.

1. Reinkarnáció

2. Olyankor is használjuk az " újraszületés " szót ha valaki hihetetlen módon megúszott egy balesetet ami 100%, hogy halállal végződött volna.

3. Ha valakinek pl. műtét közben megáll a szíve egy bizonyos időre.

4. Nekem még az is belefér a dologba, hogy pl. soha nem volt valami vallásos egy adott ember, de hirtelen, egyik napról a másikra, különösebb okok nélkül teljesen megváltozott. Templomba járás, Biblia olvasás, vallásos témájú filmek nézése, stb...

Ezek után mindenki döntse el, hogy kijelentjeti-e azt, hogy " soha nem találkozott olyannal aki újraszületett. " :)

2013. okt. 17. 06:13
 12/16 anonim ***** válasza:
Sőt, a zember egy jó fürdés, dugás vagy ebéd után is mondhatja azt, hogy "valósággal újraszülettem", és akkor mi van?
2013. okt. 17. 06:59
 13/16 A kérdező kommentje:

Lost in the Darkness (R.I.P.) !

"No és kiszületett bennem újra?" -teszed fel a kérdést...:O :O,egyelőre senki (szerintem)

..peresze ez abszolút értelemben éppen azért nem igaz, mert minden pillanatban változol (elmében is, azaz a gondolatok, hit, tudás tekintetében is), ezért az életidő egy folyamatos újjászületés mentálisan , de testileg is, hisz a sejtjeink is folyamatosan elhalnak és újak képződnek...:)

.."amint lenn, az fenn is"... (H. T):)

2013. okt. 17. 07:12
 14/16 anonim ***** válasza:
Kijelenteni bármit ki lehet. És? Ha a kijelentés nincs érvekkel igazolva, vagy bizonyítva közvetlenül, vagy közvetetten, az állítás marad az " üres frázisok puffogtatása " szintjén, amibe a kereszténység különösen otthon van. Persze egyéb vallások is, amelyek előszerettel keverik a valóságot az ezotériával, az elképzelttel, a remélttel, a vágyakozással..., csak a valósággal ne kelljen szembesülni.
2013. okt. 17. 10:04
 15/16 Passiflora ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Miért ne jelenthetné ki bárki akár ezt, akár bármi mást?

Persze értem, hogy Téged igazából az fogalkoztat, hogy aki kijelenti, miszerint "Még soha senki nem találkozott olyannal, aki újraszületett.", lehet-e biztos abban, hogy igaza van.

Erre pedig szerintem úgyis tudod a válasz Te magad is.

Igen, ő személy szerint lehet ugyanolyan biztos benne, mint a saját igazukban voltak azok, akik annak idején, az akkor rendelkezésükre álló információik és tudásuk alapján szilárdan meg voltak győződve arról, hogy a Föld lapos, és a Nap kering a Föld körül.

Mielőtt bárki félreértené, természetesen még véletlenül sem azért hoztam fel ilyen példákat, mert azt feltételezném, hogy a reinkarnáció létezését valaha is bizonyítani lehetne olyan egyértelműen, mint ahogy azt, hogy a Föld nem lapos, és nem a Nap kering körülötte, hanem fordítva.

Amit most leírok, az csak az én meglátásom, a saját élettapasztalatomból leszűrve (és nálam sincsen a bölcsek köve, így nem is tanácsnak szánom, csak észrevételnek) , de szerintem ha bárki kategórikusan, megingathatatlan magabiztossággal kijelent bármi olyat, amivel Te nem értesz egyet, vagy akár teljes bizonyossággal igazoltnak látod az ellenkezőjét, nem érdemes megpróbálnod meggyőzni Őt a saját nézőpontod helyességéről. Az én meglátásom szerint ez ahhoz hasonló, mintha egy tenisz játszmában az ellenfél térfelén próbálnál játszani a sajátod helyett.

Én hasonló helyezetbe kerülve egy ideje azt próbálom őszintén megvizsgálni magamban, hogy miért zavar az engem (már ha úgy érzem, hogy zavar, vagy akár csak egy kicsit is rossz érzést kelt bennem), és hogy vajon nekem milyen tanulnivalóm van ebből a helyzetből.

Én legalábbis hiszek abban, hogy (legyen az bármilyen téma, életterület) mindaddig, amíg ott van bennem az a "nyomógomb", addig jönnek is azok az emberek, és jönnek azok a helyzetek, amik "nyomkodják" azt a bizonyos gombot.

Persze megtehetjük, hogy nem fogadjuk el, nem békélünk meg azzal a tudattal, hogy a több, mint 7 milliárd földlakóból rengeteg olyan van, aki valamiről máshogy gondolkodik, akinek teljesen más a meggyőződése, világnézete, hitrendszere, mint a miénk, de ha ez ellen "küzdünk", ezt meg akarjuk változtatni, (még ha esetleg amúgy a legjobb szándék vezetne is minket) az körülbelül a saját energiáink annyira célszerű felhasználása lenne, mint ha fel akarnánk úszni a Niagara-vízesésen, és pont annyira eredményes is.

De hogy valami értelmesebbet és hasznosabbat is írjak Neked, ha foglalkoztat a reinkarnáció témája, akkor (ha érdekel) szívesen ajánlanék a figyelmedbe néhány - a témát se nem vallási, se nem filozófiai irányból, de még csak nem is elméleti síkon megközelítő, - gyakorlati tapasztalatokon alapuló, és mindemellett kifejezetten érdekfeszítő, lebilincselően olvasmányos könyvet, amit én hitelesnek éreztem ebben a témakörben.

Üdvözlettel:

Vera

2013. nov. 25. 15:20
 16/16 Passiflora ***** válasza:

Nem tudom, és nem is tudok utánajárni, hogy az alábbi idézetekben szereplő állítások (amikre a jelek szerint rácáfolt az élet) 100%-ban megbízató forrásból származnak-e, de azért gondoltam, arra mindenesetre jók, hogy elgondolkodjunk rajtuk.

Itt találtam őket:

[link]

2. „Tekintettel a elektromos világításra - bár sokan szóltak már mellette is, ellene is - úgy gondolom, kétséget kizáróan mondhatom, a Párizsi világkiállítással együtt az elektromos világításnak is vége lesz, és soha többé nem hallunk róla.” Erasmus Wilson, oxfordi professzor, 1899.

3. „Az elektromos világítás sohasem léphet a gáz helyébe.” Ernst Werner von Siemens (1816-1892) német mérnök, a távíró iparág kifejlesztője.

4. „A levegőnél nehezebb tárgyak sohasem fognak repülni.” Lord Kelvin, kémikus, 1885.

5. .„Lovakat mindig is fogunk használni, ám az automobil csupán múló szeszély marad.” A Michigen Bank elnöke azt javasolta Henry Ford ügyvédjének,hogy ne fektessen pénzt a Ford Motor Companyba, 1893

6. „Amit fel lehet találni, azt már mindfeltalálták.” Charles H. Duell, az amerikai találmányi hivatal vezetője 1899.

7. “Az emberiség sohasem fogja megismerni a csillagok kémiai összetételét.” Auguste Comte, 1835. Húsz évvel később a német Gustav Kirchhoff megalkotta az anyagok színképét mérőspektroszkópot, melynek segítségével hamarosan többet tudtak a csillagok belsejéről,mint a Földéről.

8. “Jó terv, csak egy dologról feledkeztek meg: a gőzmotor működéséhez szilárd talapzat kell.” A brit tudományos akadémia elnöke, a 19. sz. elején a gőzhajóról

9. “A fájdalom a sebészeti beavatkozások örökös velejárója lesz.” A párizsi egyetem orvostudományi karának professzora, Alfred Velpau, 7 évvel az éter használatának bevezetése előtt

10. “Ez a telefon nevű dolog túl sok hiányossággal bír ahhoz, hogy telekommunikációs eszközként komolyan vegyük.” A Western Union amerikai postaszolgáltató vállalat piackutatása, 1876.

11. “A drót nélküli zenegépnek nincs kereskedelmi értéke. Ki fizetne olyan üzenetért, mely nem konkrét személynek szól?” Kb. 1920.

12. “Még ezer évig nem fog repülni az ember.” Wilbur Wright, 1901.

13. “A számítástechnika elérte fejlődésének határait.” Neumann János, 1949.

14. “Míg az ENIAC számológép 19 ezervákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, ajövőben a komputereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” Popular Mechanics, 1949.

15. “A világpiacon összesen kb. 5 darabszámítógép helyezhető el.” Az IBM elnöke, Thomas Watson, 1953.

16. “Nincs olyan ok, amiért valaki számítógépet akarna az otthonába.” Ken Olson, Digital Equipment Corp. Elnöke 1977-ben a Jövő Társadalma konferencián nyilatkozott így.

17. “640 kilobájt mindenkinek elég.”A Microsoft alapítója, Bill Gates, 1981.

18. “Az Apple-t be kell zárni és a tőkét vissza kell juttatni a részvényeseknek.” Michael Dell, 1997.

19. „Japán túlságosan is szegény ország ahhoz,hogy olyan luxuscikkeket, mit a TV megengedhessen magának.” A Toshiba elnöke 1955-ben

20. „Az orosz nép sohasem akar saját autót. Az olcsó taxinak sokkal több értelme van!” Hruscsov 1956-os amerikai látogatása során

21. „A vonatok nem közlekedhetnek túl nagy sebességgel, mert az utasok levegő hiányában megfulladnak.” „A gőzhajó sohasem lesz képes áthajózni az Atlanti óceánt, mert több szénre volna hozzá szüksége, mint amennyit elbír.” Dionysius Lardner (1793-1859) a London University természettudomány professzora

22. „Nem hiszem, hogy valaha is láthatunk másmilyen tengeralattjárót, mint ami a hullámok közt bukdácsol és megfojtja saját legénységét.” H. G. Wells (1866-1946) angol író, az első science fiction szerzők egyike

23. „A legcsekélyebb jelét sem látom annak, hogy a nukleáris energia valaha is elérhető lesz.” Albert Einstein, 1932

24. „Az 1960-as évektől naponta csupán három órát kell majd dolgoznunk.” John Langdon-Davies, a Royal Antropological Institute tagja, 1936

25. „A tudomány és az automatizálás fejlődése a jövőben a feleslegessé teszi a legtöbb egyhangú és kellemetlen munkafajtát, és egyre többen törhetik majd a fejüket azon, hogy mit kezdjenek a szabadidejükkel. A kötelező munkaórák számát nemsokára olyannyira lecsökkenthetjük, hogy alegnagyobb gondot már a munka hiánya fogja okozni.” Selye János Stressz distressz nélkül (Akadémiai K., 1983.) 83.o.

26. „Az űrutazás a legtökéletesebb ostobaság.” Sir Richard Woolley, angol csillagász, 1956

27. „A televízió soha nem lesz képes piaci részesedést szerezni magának, mert azemberek már az első hat hónap után unni fogják, hogy minden este egy doboz előtt ücsörögjenek.” Darryl F. Zanuck, a 20th Century Fox elnöke, 1946

28. „Egy olyan korszakba léptünk, amelybena villamos energia túl olcsó lesz ahhoz,hogy mérni lehessen.” Lewis Strauss, head of the Atomic Energy Commission, 1954-ben a nukleáris energia hajnalán

29. „Az a gond a televízióval, hogy az embernek egy helyben kell ülni és a képernyőre kell meredni. A zátlagos amerikai családnak erre nem jut ideje. Ezért a szakemberek meg vannak győződve arról,hogy a televízió soha nem jelent majd komoly konkurenciát a rádióval szemben.” New York Times, 1939

30. Robert Fulton, az első sikeres gőzhajó elkészítője felajánlotta Napóleonnak szolgálatait, ő azonban azt válaszolta, hogy nincs ideje olyasféle képtelenségekkel foglalkozni, mint amilyen egy „a fedélzet alatt égő máglya erejével" hajtott úszó alkalmatosság.

31. 1967-ben az Egyesült Államok tiszti főorvosa bejelentette: a védőoltásoknak és az antibiotikumoknak hála, az emberiség végső győzelmet aratott a fertőző betegségek felett, és ideje minden erőnket a rák elleni küzdelemre összpontosítani.

32. 1835-ben felavatták a Nünberg-Fürth vasútvonalat. A bajor orvosi bizottság nyilatkozatot adott ki. Ebben mindenkit óvaintettek attól, hogy vonaton utazzon, ugyanis a "túl nagy sebesség" miatt az utasok körében agybaj fog fellépni.

33. „A repülőgép érdekes játék, de nem alkalmas katonai használatra."Marechal Ferdinand Foch, Professor of Strategy

34. „Az ember sohasem fog eljutni a holdra, a jövő összes tudományos felfedezése ellenére sem. ”Dr. Lee De Forest, a vákuumcső felfedezője és a televízió atyja

35. “A film nem több, mint múló hóbort. A közönség hús-vér embereket akar látni aszínpadon.”C harlie Chaplin, színész, producer,rendező, stúdió alapító, 1916

36. „Az iPad nem kimondottan az a termék,amire irigynek kéne lennem. Persze, egy kiváló táblagép, de semmi olyat nem találok benne, ami miatt úgy érezném, hogy a Microsoftnak kellett volna hamarabb megcsinálnia.” Bill Gates, a Microsoft atyja, 2010.

37. „Semmi esély arra, hogy az iPhonejelentős piaci részesedést érjen el. Semmi esély.” Steve Ballmer, Microsoft

2013. nov. 25. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!