Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten nem ugyanúgy manipulálja...

Isten nem ugyanúgy manipulálja az embereket, mint a Sátán?

Figyelt kérdés

2013. okt. 10. 20:37
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
53%

Ha isten létezne, akkor szerintem ő a legnagyobb zsarnok.

Ő a következő rabló gyilkosra emlékeztet:

...

Egy fiatal lányt elkap egy gazfickó, és azt mondja neki:

>> Lefekszel velem, és akkor kapsz tőlem 1000 lejt, vagy megöllek és a hulláddal szeretkezek.

...

A bibliai isten hasonló:

A torkunkhoz szegezi a poklot és azt mondja:

>> Válassz: Engem szolgálsz, és akkor a menybe jutsz, vagy nem szolgálsz engem, de akkor a pokolban jutsz.

2013. okt. 11. 12:40
 12/42 anonim ***** válasza:
41%

Ha nem ezt nevezik zsarolásnak, akkor mit.

...

Szerencsére nincs isten.

2013. okt. 11. 12:42
 13/42 Szeressük egymást ***** válasza:
50%
Tisztázni kellene hogy mi az a manipuláció. Isten tudja hogy nem lehet szeretet kizsarolni. Az Ő országába nem azok mennek be akik félnek Tőle, hanem akik szeretik az igazságot, aki Jézus Krisztus.
2013. okt. 11. 13:05
 14/42 anonim ***** válasza:
33%
De akik nem tudják elhinni a kicsi Jézus mesét, akkor a pokolba kerülnek - a Biblia meséskönyv szerint.
2013. okt. 11. 13:15
 15/42 Girgoy ***** válasza:

Kedvetlen Hjam!

Az Neked nem jött le, hogy Isten az élet forrása. Ha valaki elszakad az élettől, az meghal. Igazából, azonnal meg kellene semmisülnie, Isten kegyelme az, hogy mégis életben tartja, és jelzi neki, hogy figyelj, én vagyok az élet, ezen még én sem tudok változtatni, de ha tőlem elszakadsz, meghalsz. Igazából nem kellene létezni neked sem, de én szeretetből adtam neked életet. Rajtam kívül viszont nincs élet, ez van, mivel amit életnek neveztek, az én vagyok.

2013. okt. 11. 13:42
 16/42 anonim ***** válasza:
37%

Istenre nincs szükség ahhoz, hogy éljek. Az van, hogy ti keresztények nagyon jól fel vagytok készülve egy vallásos vitához, hogy néha a tudatlan balekokat könnyen megtévesztitek.

Az egyik kedvenc jehovista/vallásos, ha megemlítem, hogy én csak a tudományban hiszek:

>> Tudtad, hogy XY Bibliát kért a halálos ágyánál?

...

Az az érdekes, hogy ezt a kérdést kb. 3-4 tudóssal kapcsolatban hallottam, sőt még Leo Taxillal kapcsolatban is hallottam.

...

Hasonló dumák:

Hitler ateista volt, Sztálin is az volt, Eisensteinen vallásos volt. Ebből kettő nyilvánvalóan hazugság, mert Hitler hívő katolikus volt, E. meg kimondja, hogy csak 12 éves koráig volt vallásos.

Szerintetek hazudni Isten miatt szabad?

...

A másik érdekes dolog, amivel a Jehovisták szoktak jönni, hogy a Bibliában bele van írva, hogy a Föld mozog. Érdekes, hogy a középkori papoknak ez mindig elkerülte a figyelmét, pedig a középkorban nagyon alaposan tanulmányozták a Bibliát.

....

Köszönöm szépen, de én ebből az istenből és a kis Jézuska dumából többet nem kérek. Most azt fogjátok mondani, hogy azért vagyok ilyen elvakult, mert megkötözött a Sátán(ezt már a szüleimtől is hallottam), de én arra csak azt mondhatom, hogy a vallásosság = idegbetegség.

2013. okt. 11. 14:37
 17/42 fairi1 ***** válasza:
9%

Girgoy

Keresztények a manipulálás mesterei. Anno kitalálták hogy az ő kis istenük maga az élet forrása. a halált és az elmúlást megfelelően démonizálták,és kitalálták ha hiszel a mesefigurájukban akkor halál valójában nem halál lesz hanem örök élet.

vallásuk pont ott támad amitől valszeg mindenki fél, az elmúlás valóságától,ám amit kínál helyette az valójában jobb? Jó az örök élet? Nincs jogom az örök álomra?

mert általában két opciót tudnak kínálni, vagy örök boldogság, vagy a pokolban az örök szenvedés.

Még a halál után se kínálnak nyugalmat,hanem valamelyik nyamvadék fog opciókat kínálni?

2013. okt. 11. 23:49
 18/42 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy van vagy nincs pokol?

Mindenki vállalja fel, amit tett...

Bár sokaknak nehéz lenne nyersen a tükörbe nézni.

2013. okt. 11. 23:53
 19/42 fairi1 ***** válasza:

"Mindenki vállalja fel, amit tett... "

ha létezik öröklétezés akkor bármiféle tettnek vagy nem tettnek van értelme?

Bármiféle tettnek véges keretek közt van értelme.Ez egy paradoxon.

A világ egyik legjobb embere Hitler volt, mert többmillió embert küldött gyorsított eljárásba az örök életben.

nevetségeknek tűnik ez az érvelés, pedig világon vannak olyanok akik gyakorlatban is alkalmazzák.

Szélsőséges muszlim szervezetek szoktak kritikákra válaszolni, mikor sok ártatlan civil muszlim meghal, hogy ha hallottak igazhitűek voltak úgyis paradicsomba kerülnek, vagyis "segítettek" nekik, az ellenséget meg előre küldték a pokolba.

Ezt az érvelést középkorban a keresztények is alkalmazták! Öljetek meg mindenkit, majd isten szétválogatja-mondták mikor eretnekvadászatra küldték a sereget.

Ám ha halál után semmi nem vár akkor másabb a helyzet, több millió embertől vette az élet lehetőségét.

2013. okt. 12. 00:14
 20/42 anonim ***** válasza:

Akkor mi a megoldás kedves fairi1?

Ne vedd el másét!

2013. okt. 12. 00:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!