Az embereket miért érdeklik jobban a nem létező dolgok, mint a létezők?
Magyar Nagylexikon a következőképpen határozza meg a babonát: „egyes tárgyaknak, cselekményeknek, körülményeknek titokzatos (természetfölötti) hatást tulajdonító és bizonyos jelenségeket természetfölötti erők megnyilvánulásaként magyarázó tévhit.”
A babona eredete
Az emberek általánosságban véve tele vannak félelmekkel: félnek a haláltól, az ismeretlentől, az úgynevezett túlvilági élettől és még sorolhatnánk. Sátán, aki lázadóan ellenszegült Istennek, minden igyekezetével azon van, hogy rabszolgaságban tartsa az embereket, és az ilyen félelmeket aljas hazugságokkal táplálja
Isten elítéli azt, ha valaki spiritiszta gyakorlatokban keres megoldást a gondjaira, mert ezzel valójában az ellenség felé kacsingat, hiszen azokkal lép szövetségre, akik elárulták Istent!
Aki horoszkópokat olvasgat, törzsi kuruzslóhoz fordul, vagy a legcsekélyebb mértékben is babonás cselekedetekbe bocsátkozik, az igazából nem tesz mást, mint hagyja, hogy a döntései meghozatalában gonosz szellemek irányítsák. Más szavakkal, csatlakozik az Isten ellen lázadók táborához.
A Teremtő mindig is elítélte, sőt a ó korban halállal büntette azokat akik ilyeneket tettek.
Katy Weaver
kedves valaki
bocsánatot kérek, de mivel a valláskritikában van a kérdés, ezért gondoltam, hogy használom Isten szavát is.
Katy Weaver
Mert az asztronómia mit érdekelné az embert?
Hogy hol milyen csillagok ,bolgyók vannak, mekkora távolságuk, hogyan forognak stb.? Hát engem nem hozott lázba.
Ellenben az asztrológia például arról is szól, hogy milyen lesz az életem, mi fog velem történi, összeillek-e valakivel stb. Hát kicsit már izgalmasabb dolgok, és jobban is érint (mivel az életemről szól), mint az hogy egy 5000 fényévre lévő bolgyón hány kráter van.
Egyszóval lehet az asztrológia kamu dolog, de még mindig sokkal érdekesebb, mint az asztronómia. Ennyi.
"Mert az asztronómia mit érdekelné az embert?"
Szerencsére kevesen gondolkodnak így. De feltételezem, tőled simán lehetne geocentrikus világkép is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!