Miért tették kötelezővé a hittant az iskolákba, és mi ez a sok reklám a neten hogy "6 érv amiért Isten létezik. " Miért nyomulnak a vallások? Hagyjatok már békén minket!
Figyelt kérdés
2013. okt. 9. 12:33
21/24 anonim válasza:
Kérdező, egy ostoba, értetlen provokátor vagy.
Figyelj csak:
hittan VAGY etika.
Ha tanultál nyelvtant vagy matekot, ill. ha rendesen beszéled a magyar nyelvtant, akkor értened kell a VAGY szó jelentését.
VAGY az egyik, VAGY a másik, tehát NEM KÖTELEZŐ a hittan, hanem opcionális; lehet választani a kettő közül, AZT, amelyiket a gyerek akarja.
A másik kommented szintén ostobaság. Talán először néztél volna utána a témának köpködés helyett. Ugyanis a legtöbb szexuális molesztálás a családokon belül történik, a 2. helyen pedig az iskolák állnak.
22/24 anonim válasza:
kérdező a 21 (22:20)-t jelentettem is, rágalmazásból jeles. Neked lenne a legnagyobb szükséged az etikára, de lehet, hogy már késő, teljesen elgennyesedtél sötét világodban.
23/24 A kérdező kommentje:
Nekem semmi bajom a hittannal, de ha a gyerek fejét teletömik vele erőszakosan az gusztustalan. Majd ha felnő eldönti magától vallásos akar lenni, vagy sem. Gyerekek fejét vallással manipulálni gusztustalan. Nem szabad a gyereket manipulálni.
2013. okt. 17. 22:11
24/24 a0511 válasza:
Én keresztény vagyok, de szerintem nagy hibát követ ez az Egyház - mindegyik egyház - azzal, hogy ennyi iskolát átvett, miközben nincs elegendő, megfelelő tanár, lelkész stb. Ez romló színvonalat okoz majd az egyházi iskolákban. Egyúttal pedig, amikor kötelező lesz a hittan, az vallásellenes propagandaként fog hatni. Úgy tapasztalom, hogy értelmes papok ettől kifejezetten tartanak, mert tudják, hogy minél jobban erőltetnek valamit, annál nagyobb lesz az ellenállás - különösen a gyerekekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!