Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tették kötelezővé a...

Miért tették kötelezővé a hittant az iskolákba, és mi ez a sok reklám a neten hogy "6 érv amiért Isten létezik. " Miért nyomulnak a vallások? Hagyjatok már békén minket!

Figyelt kérdés
2013. okt. 9. 12:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%

Maradjunk annyiban, hogy amíg az "erkölcstan" könyvben az van leírva, hogy a homoszexualitás halálos bűn, addig nem sok különbséget látok a hit- és az erkölcstan között.

Ráadásul ugyanazok (papok) írták és adják is elő: mivel erkölcstan tanárok is alig vannak, ezért azt is papok csinálják.

2013. okt. 11. 01:16
 12/24 netbakter ***** válasza:
37%

#10, #12 gondolom Ön egy és ugyan az a személy. Szomorú!

Ezt tanítja a kereszténység? Ekkora gyökér lesz mindenki? És még van bőr a pofáján ezt le is írni. Tipikus, gusztustalan, semmirekellő pofátlan, a sötétből mindenbe beleugató aki a nevét nem meri bevállalni.

2013. okt. 11. 11:14
 13/24 anonim ***** válasza:
20%

"immorális gennybe bugyborékolva"

Úgy látom, magadból indultál ki.

Elmondanád akkor, hogy miért kötelező a gyerekemnek keresztény erkölcsöt és részben a keresztény hitet is tanulnia az állami iskolában? Merthogy az erkölcstan könyvekben is ez van, csak valamelyest álcázva.

Amúgy köszönöm a 0%-os lepontozást. Ha már érveket nem tudtok mondani...

2013. okt. 11. 11:17
 14/24 anonim ***** válasza:
41%
A keresztén erkölcsök, egyetemes erkölcsi normák is. Az, hogy ne lopj, ne hazudj, ne ölj embert, benne vannak a tízparancsolatban is, de ettől teljesen függetlenül is érvényesek mindenki számára.
2013. okt. 11. 11:26
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

@ 80%:

Itt nem érvek kellenek, hanem alá kellene támasztanod az állításodat, miszerint (idézem): "Ráadásul ugyanazok (papok) írták és adják is elő: mivel erkölcstan tanárok is alig vannak, ezért azt is papok csinálják."

Tehát légy szíves megadni az általad ismert etika/erkölcstan tankönyvek listáját, és igazolni, hogy az írók papok. Továbbá felsorolni azokat az iskolákat, ahol az etika tantárgyat papok tanítják.

Majd utána lesz miről beszélni.

Azt pedig, hogy mit kell tanulnia a gyerekeknek az állami iskolákban, az illetékeseken kérd számon, akik eldöntik.

Nekem sem tetszik sok minden a közoktatásban, mégsem pofázok itt emiatt.

@ netbakter:

Ha már kifogásolod a névtelenséget, akkor gondolom, ez mindenkire vonatkozik...

2013. okt. 11. 11:48
 16/24 netbakter ***** válasza:
Elég érthetően leírtam kikre gondolok.
2013. okt. 11. 12:25
 17/24 titak ***** válasza:

Kedves Berta Wooster

A vádat kell bizonyítani.

2013. okt. 11. 12:51
 18/24 anonim ***** válasza:

@ netbakter:

Igen, elég érthetően. Pontosan ezért jeleztem, célozva a kettős mércére, amivel mérsz. A jellemzésed ("a sötétből mindenbe beleugató, aki a nevét nem meri bevállalni") elég sokakra illik ezen az oldalon.

@ titak:

Pontosan. Ezért kértem a 80%-os felhasználótól bizonyítást a vádjaira.

Az előző válaszoddal kapcsolatban: én magam is tudok olyan iskoláról, ahol nincs etika, csak hittan. De az legalább kétféle (katolikus és református), ezek közül lehet választani. Más felekezetek tagjai akkor kaphatnak felmentést, ha igazolják, hogy látogatják a saját felekezetük hittanóráit. A pontos helyzetet nem ismerem, de az biztos, hogy amennyiben a tanulók közül bárki is etikaoktatást óhajt, az iskolának _kötelessége_ azt biztosítani, tehát az iskola feladata oktatót szerezni. (Tudomásom szerint felső tagozaton csak képesített tanár oktathat etikát, alsó tagozaton bármelyik tanító.) Ez vonatkozik a te iskoládra is. Tehát ha törvénysértés történt, akkor kérhettek jogorvoslatot.

2013. okt. 11. 13:28
 19/24 anonim ***** válasza:

Csak a mi iskolánkról tudok nyilatkozni máshol nem tudom mi a helyzet. A fiam elsős. Az osztályában 17-en vannak, egy gyerek választotta a hittant a többi erkölcstant. A hittanos gyereket természetesen pap tanítja, a többit az osztályfőnökük, aki egy 60 órás tanfolyam után jogosult lett rá.

A könyvben a család fontosságáról, a környezetről, környezetvédelemről, szokások, hagyományokról van szó. Játékosan, mondókákkal, dalokkal. Semmi olyasmit nem találtam benne, ami árthat, vagy hátrányosan befolyásolná.

Sajnos nem tudom ki írta a könyvet, de azt hiszem tanárnők.

2013. okt. 11. 13:38
 20/24 A kérdező kommentje:
Kötelezővé tették. Választanod kell hittant akarsz tanulni vagy erkölcstant. Idén vezették be ha jól tudom. Nézzetek utána.
2013. okt. 13. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!