Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Feltámadáskor mi történik...

Titak kérdése:

Feltámadáskor mi történik majd az akkor élőkkel?

Figyelt kérdés

-lemaradnak róla, és az örök kárhozat lesz a sorsuk?

-előtte kipusztul az emberiség?

-a feltámadás periodikusan ismétlődik?

-az addig cselekedeteik szerint ítéltetnek?

2013. szept. 25. 14:35
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

#AndiZsuzsi

Ezek szerint Ön is azok közé tartozik, akik az első sor után "kiakadnak". Lécci olvasd végig a kérdést, mert az utolsó sorban ott van a válaszod.

És ez szerinted igazságos? Élőkön ítélkezni?

Ezek szerint az élők "pofa szerint" ítéltetnek, míg a holtak az utolsó kenettel már megtisztultak?

Milyen ítélet várt volna Mózesre, ha még fiatalságában éri el az ítélet napja? Vagy Júdást az "árulása előtt", vagy a tanítványokat, apostolokat megtértük előtt?

2013. szept. 26. 19:06
 12/17 Andizsuzsi ***** válasza:
37%

"És ez szerinted igazságos? Élőkön ítélkezni?" - Élj úgy, hogy ez ne érintsen hátrányosan. Egyébként már miért ne lenne igazságos? Te döntöd el, hogyan élsz. A te választásod, a te felelősséged.

"Ezek szerint az élők "pofa szerint" ítéltetnek, míg a holtak az utolsó kenettel már megtisztultak?"

Már megint olyan dologról beszélsz, amiről nincs, vagy téves információd van. Senki sem tisztul meg az utolsó kenettel, sőt a te értelmezésed szerinti utolsó kenet sincs. Amiről te beszélsz, a betegek kenete, amit bármelyik beteg megkaphat korától és betegségének súlyosságától függetlenül, akár többször is élete folyamán. Nem tisztít meg a bűnöktől, ez a hetedik szentség.

"Milyen ítélet várt volna Mózesre, ha még fiatalságában éri el az ítélet napja?" Vagy Júdást az "árulása előtt", vagy a tanítványokat, apostolokat megtértük előtt?"

Miért kellett volna más elbírálás alá esniük? Ha olvastad a Bibliát, tudod, hogy Jézus egyformán elfogadott minden embert, azt is, aki vétkezett. Egyetelen kérése volt csupán: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!") (János)

Ha téged érdekelne, hogy mi lesz veled az Ítéletkor, akkor annak megfelelően élnél. Mivel nyilvánvalóan nem hiszel, ezért nem is érdekel, szemmel láthatóan csak kötekszel. Kár, mert érdemi választ a kérdéseidre egyedül én adtam. Persze, ha a kérdés csak arra szolgált, hogy felhecceld a vallásosokat és troll beszólásokra vágytál, akkor azt is megkaptad.

2013. szept. 27. 12:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
És ha a feltámadás előtt egy perccel meteorit csapódik a Földbe? A Naprendszer kialakulása folyamatában ez gyakori eset volt,bár az erózió eltüntette szinte mindet,míg a Holdon megmaradt. Ja,elfelejtettem,Teremtés volt és a kráterek is oda lettek teremtve,hogy a buta tudósok rossz következtetéseket vonjanak le.
2013. szept. 27. 14:36
 14/17 Frigg ***** válasza:

A zombis válaszokon jót nevettem :D Végre, mindig is vágytam egy zombie apokalipszisre :3 Felsorakoznak szépen, mint a jó kiscserkészek, és megy az Adava Kedavra mindenkire.

23/N

2013. szept. 27. 22:57
 15/17 anonim ***** válasza:

"A zombis válaszokon jót nevettem :D "

Azokon én is.

Örülök neki hogy ilyen sokan szeretik a George A. Romero filmeket.:D

2013. szept. 28. 09:56
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nem nevetnétek, ha tényleg zombik lennének. Mit szólnál, ha anyukád reggel benyitna: Kislányom kérsz egy kis nyamfamvramnyam - és már rágja is a torkodat.

De ha zombik is lesznek Brad Pitt túléli.

Válaszolva a kérdésre, én a feltámadást nem így képzelem. Nekem spirituális szemléletem van, én úgy gondolom, hogy a ciklusok végén történik valamilyen esemény, katasztrófa, aminek következtében a lelkek megítélésre kerülnek. Nem 5ezer éves ciklusokra gondolok, mint a Mayák, hanem nagyobbakra. Illetve eleve több életben hiszek. Az életek alatt van lehetőséged tapasztalni, fejlődni, javítani a hibákat, amiket elkövettél, mindaddig van lehetőséged, míg le nem jár a ciklus. Szóval mint az iskolában az osztályok, ha év közben jól teljesítettek a tanulók, akkor tovább léphetsz a következő osztályba. A megítélést így fogom fel, én eleve nem hiszek abban, hogy egy élet van és addig a lelkek ott pihennek valahol, és várnak egy köztes világban. Tegyük fel van 10ezer kisiskolás, és van egy osztály amit mindenkinek végig kell járnia. De az osztály befogadó képessége mindössze 35 fő. Kijárja 35 majd jön újabb 35 és újabb 35, addig mi lesz a több száz/ezer kis tanulóval? Nem lenne több értelme őket egy következő osztályba járatni? Vagy adni nekik még egy lehetőséget, hogy javítsanak? Szóval ezen a mindenki számára érthető példán szerettem volna elmondani, hogy én nem hiszek az egy életben, ezért a feltámadás is mást jelent nekem. Az az h a kor végén eljön, és megítéltetnek a lelkek, aztán kezdődik egy másik ciklus, másik osztály, ahol mást kell tanulnod. Aztán biztos lesz egy nagy végső megítélés, mert egyszer mindennek vége szakad. De az nagyon távol van.

2013. szept. 29. 10:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, de annyi milliárdan nem tudom hova fognak elférni, mert a Föld felszínén egymás mellett biztos nem.Sztem az ősemberek lesznek felül a baltájukkal.
2013. okt. 1. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!