A mindenható (! ) Isten arra vágyik, hogy mi őt szeressük mindennél jobban (Máté 10,34-37). Valamiféle komplexusa van talán?
Ez egy könnyed idézet.
Lukácsban keményebb mondatai is vannak
"És ő monda: Mert mondom néktek, hogy mindenkinek, akinek van, adatik; akinek pedig nincs, még amije van is, elvétetik tőle. Amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtok uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem És ezeket mondván, megy vala elől, felmenvén Jeruzsálembe.
(Lukács 19,27)"
"Ha valaki követni akar, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet a tanítványom.
(Lukács 14,26)"
Még talán magyarázat Ádám és Évánál elmegy hogy isten a szülőjük, ezért szeressék mindenkinél jobban ám a mai generációhoz már semmi köze őneki, emberek etsi kapcsolatából leszünk. Sőt jó pár gyerek lombikbébi, amely életüket az emberi TUDOMÁNYNAK köszönheti,ateista kutatóknak.
Gondoltam beidézem a szóban forgó bibliai szakaszt:
" Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
37
Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám."
mivel emberi módon gondolkodsz(ugye,hogy másképp),ezekből az igékből azt a következtetést vontad le,hogy Isten arra VÁGYIK,hogy....
szerintem pedig ez az ige arra mutat rá,hogy az én központú ember ,szükséges volna,hogy Isten központúvá váljon...
az emberek általában túlzottan ragaszkodnak,függnek a szeretteiktől,sokszor mintegy bálványt kreálnak belőlük..
ez az ige arra utal,hogy isten legyen az első az életedben,ő legyen a középpontban...
Az isten nem vágyik a mi szeretetünkre,hanem tudja,hogy nekünk van leginkább arra szükségünk,hogy szeressük és dicsőítsük Őt...
A bűnös,Istentől elfordult ember,önmagát helyezi előtérbe:azt szereti ha ö maga kap elismerést,figyelmet,szeretett..
ezzel szemben az Istenközpontú embert,az Atya szeretete,dicsőítése,szolgálata motiválja...egyre inkább
Isten csak azt szeretné,ha hozzá vissza térnénk,mint az elveszett fiú,hogy megbánva bűneinket lába elé boruljunk:elismerve hogy ő a mi Mennyei Atyánk,aki teremtett,megváltott és megtartott bennünket..."Bocsáss meg Atyám,hogy vétkeztem ellened"..
ezek jutottak hirtelen most eszembe
Nem arra vágyik, hogy őt szeresd. Nem vagyok egyházi emberke, engem a spirituális vonal vonz, abból a szemszögből a következőt mondhatom: Isten maga a szeretet, tehát, ha szeretsz, azzal Isten kedvében jársz. Isten az abszolút végtelen, a legnagyobb szeretet, ő tökéletes. Ha arra törekszel, hogy minél jobban tudj szeretni akár egy embert, akár a gyerekedet, akár a természetet, a művészetet, bármit akkor kedveskedsz neki. Szerintem ez akart lenni amit kérdezel. Csak tudd, hogy azáltal h Te szeretsz egy lépést tettél afelé h egyé válj vele.
A másik pedig, h Te is arra vágysz, ha szerelmed, vagy a gyermeked szeressen Téged, de nem követelheted tőlük, ő sem követeli, de arra vágyik.
Egy sok mindent elért embert idézek:
"Harcolni csak azért lehet, amit szeretünk, szeretni pedig csak azt lehet, amit tisztelünk,
tisztelni viszont azt, amit legalábbis ismerünk."
Addig, amíg nem ismered Istent, nehezen fogod tudni szeretni. Ez tény.
Kedves 14-es, 15-ös!
Ha Isten tökéletes, akkor az állapota állandó és változatlan, ergo nem alkothatta meg a világot, vagy bármi egyebet, mert az a folyamat a változóban is változást gerjeszt.
Még egy ellentmondás.
Egy másik kérdésnél ezt megtette helyettem valaki más, idézem:
"Hibáktól vagy hiányosságoktól mentes; minden tekintetben teljes és hibák nélküli. Olyan, amiben hiánytalanul benne van minden, aminek benne kell lennie, és nincs benne semmi olyan, aminek nem kellene ott lennie. Azaz: nem kerül bele semmi és nem távozhat belőle semmi. Az állapota állandó és változatlan."
Túl sok az ismeretlen, paraméter és túl sok a dogma.
Miért lenne arra szükségünk, hogy ő legyen a központban?
erre csak az egyház képviselőinek fontos, mert ebből élnek, hogy magukat közvetítőnek adják el. Az bálvány lenne, hogy vki függ az emberi szeretteitől és őket jobban szereti mint valamelyik vallás képzeletbeli lényét.
Igazi tragikomédia, közel-keleten egyistenhitre született három vallás, zsidó,keresztény, muszlim. Ám mindhárom nagyon jól meg tudja mondani hogy mit is akar valójában az ő istene. Sőt még ezek is kisebb részekre oszlanak és egymással torzsalkodnak nüansznyi különbségeken. Ki értelmezi jobban etc.
Ezekben a vallásokban külön vicc hogy a jót és a tökéletességet abszolútumának istenüket szeretnék megtenni.ilyen szép mondatokkal lehet dobálozni: ISTEN KORLÁTLAN TÖKÉLETESSÉGE, VÉGTELENSÉGE ÉS FELFOGHATATLANSÁGA Vki ezek "igazolásával" akarja lopni a napját itt van [link]
ha megfelelően csűrjük a dolgokat szinte bármire lehet igazoló állításokat lelni vagy kierőszakolni.Annak ellenére hogy szent könyvek amik isten szavát tartalmazzák sokszor egyáltalán nem igazolják ezeket a feltevéseket,felmerülő ellentétet meg lehet hosszan magyarázni, hogyan is kell érteni.
lehet nem is annyira felfoghatatlan,csak elképesztő zaj van.lehet tényleg komplexusoktól szenved,ám az ő esetében lehet ez teljesen normális. Végtelen lény ugyanúgy vágyhat törődésre,szeretetre és egyéb alapvető érzelemre ami egy intelligens lény vágyhat.
Könnyedén teremthet olyan entitásokat lényeket akik teljesítik, de azok mindig csak bábok lesznek.Ez hamar világos lesz neki. Akkor vágyhat szabad akaratból történő szeretetre. Ám feltűnik egymást jobban szeretik, mint őt. Ez probléma lehet neki, ez ellen sok mindent tehet, ám akkor könnyedén újra beleesik hogy bábok szeretik félelemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!