A kereszténység büszke arra, hogy csodálatos és tiszta vallásokat és kultúrákat semmisített meg?
Jaj, kérdező hagyd már az anti-keresztény dumát.
Amerikai indián vallást nem a kereszténység nevében pusztították el.
Szia!
Az ateizmus büszke arra, hogy több száz millió embert öletett meg? Országokban kiirtotta a nemességet és a művelt arisztokrata réteget? A darwinizmussal karöltve létrehozta a fajelmélet egyes változatait??
Teológus
A büszkeség egy emberi érzelem. A kereszténység nem egy ember. Tehát, szó szerint értelmezve a kérdés értelmetlen.
Ha úgy értetted, hogy minden valaha élt és ma élő, magát kereszténynek valló ember büszke-e arra hogy régen a keresztények emberek egy része segédkezett (tiszta és nem tiszta, bármit is jelentsen ez) vallások és kultúrák megsemmisítésében, akkor a válasz: egyértelműen nem. Bizonyíték: amikor keresztény voltam, nem voltam rá büszke.
Nem tudom...A hívők nagy része nem büszke erre, mert úgy igazából nem is tudnak róla. Az emberek igencsak nagy része műveletlen, hogy szépen fogalmazzak.
Egyébként emiatt tényleg ne a vallást hibáztassuk (még ha nem is kifejezetten a kedvenc vallásunk) ,hanem az egyházat, illetve azon embercsoportokat/embereket, akiknek közük volt ehhez.
Mivel ez amúgy is már csak a múlt, és nem ugyanazt képviselik (általában) a mai hívők, mint az akkoriak a magam részéről úgy zárom le ezt a fejezetet a történelemben, miszerint: Hülye emberek voltak, vannak, és lesznek, míg világ a világ!
Egy ateista...
Az emberek nagyrészének fogalma sincs az akkori időkről. Megelégszenek annyival, hogy a Spanyol, Portugál, Holland vagy az Angol király csapatai-katonái hódítottak.
A háttérből irányító papokra-misszionáriusokra ma már senki sem emlékszik szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!