Kinek volt szüksége a tudás fájára az Édenben?
Fúrja az oldalam, mi célból volt az ott, mert Istennek nincs rá szüksége.
Miért volt ott?
Egy pillanatra azt hittem, végre egy értelmes kérdés. :D
Ha azt kérdezted volna, hogy miért tette oda Isten, hiszen az embernek megtiltotta, hogy egyen belőle- szóval akkor kinek a részére tette oda, vagy mi célból?
Így lenne értelme, de amit kiírtál, az ne is haragudj értelmetlen.
Miért lett volna Istennek szüksége rá? :D
Mindegy...zavaros... :D
Szia tzolko!
Sajnos el kell mennem, de néhány dolgon érdemes lenne elgondolkodni.
1. Mit jelképez a Bibliában a fa?
2. Mit jelképez a gyümölcs?
A fa nem a tudás fája, hanem a jónak és rossz tudásának fája.
Az embernek öntudata biztosan volt, lásd:
Mózes első könyve - A teremtésről » 2. fejezet
"23. És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett."
Sőt, ebből kiderül, hogy érezte is hogy valami hiányzik.
Nem egy buta majom volt.
Az ember evés előtt is cselekedett. Tehát nem a gyümölcs evése után lett képes JÓra és rosszra.
Én inkább ezt írnám:
Elfogadták annak a lénynek a tanítását, aki képes volt a jón kívül a gonoszra.
"A fa nem a tudás fája, hanem a jónak és rossz tudásának fája. " Lost.
Ez a kulcs a kérdés nyitjához.
Addig nem volt jó-rossz duális - a bűnbeesés a duális gondolkodás, tapasztalás kezdete. És ebben rejlik az örök emberi feladatunk is: a bűnbeesés előtti dualitás FELETTI tudatállapot eredeti, isteni képmás szerinti tudatállapot elérése.
(egyébként jó a kérdés, nem tudom, mi a baj) Mint minden mitologikus (teremtésmítosz)ábrázolás a fenti (#4) tudatállapottal kapcsolatos tézist KÉPBEN ábrázolja - ezért "vették észre, hogy mezítelenek" (vagyis, hogy nem "egyek", hanem létrejött a kettő, mely egymást kiegészítve egy) ekkor öltöttek bőrruhát (egy apokrif ennek is tartalmazza a kifejtését), a bőr mint határ - ez is kettősséget okoz a szellemet hordozó test és a világ közt.
Remélem segítettem.
Kedves Yuda!
Pontosan azt kérdeztem, amit feszegetsz.
Ádáméknak tilos volt a fáról enni, azt ördög meg ismerte a rosszat, miért volt hát ott a fa?
Mi másért tette volna oda, hacsak nem azt akarta, hogy bűnbe essenek Ádámék. Mert ha ez volt a szándéka, akkor azt mondhatjuk, hogy mindent elkövetett érte. Végül is akkor a Sátán is csak Isten bábja, akit hibáztathatnak az embere, míg ő a szeretet nevében tetszeleghet. Hisz ő maga mondta:
"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!" (Jer. 31,35.)
Tehát mégis hogy gondolják a kedves hívők, hogy Isten annyira szeret minket? Miért ne szívathatna minket direkt?
Azután meg, ha ugyebár kívül van a téren és az időn, már a teremtés pillanatában tudnia kellett a végítéletről is és azt, hogy az emberek bűnbe estek a kezdet kezdetén, így hát valóban szándékos cselnek látszik a fa ültetése, mert máskülönben nem eshettek volna bűnbe.
Így hát úgy tűnik, minden Isten szándékai szerint megy a világon, hiszen direkt volt a bűnbeesés, már ha volt egyáltalán.
Arra szolgál a fa, hogy Ádám és Éva bűnbe eshessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!