Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők mit gondolnak, miért...

A hívők mit gondolnak, miért van a férfiaknak mellbimbójuk?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 19:27
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
0%

Akkor légy szíves olvasd el ezt:

[link]

[link]

2009. nov. 8. 17:06
 42/54 anonim ***** válasza:
89%

Atya ég! :))

Akkor most ezt a vitát én itt abbahagytam. Volt már pár vita az ertem.hu rajongói tábora és a másik oldal között. És ahány topikot csak végigolvastam, illetve ahány vitában már résztvettem, ott mindig az ertem.hu veszített (nem meglepő módon). Így nem kívánok még egyet újrakezdeni.

Ha te ezt az áltudományos maszlagot - amit egyébként korábban már olvastam - elhiszed, akkor továbi sok sikert hozzá! ;)

Ha meg esetleg az ertem.hu-n lévő oktondiságok cáfolatára is kíváncsi vagy, akkor ajánlom ezt a blogot:

[link]

[link]

Vigyázz, tele lehet olyan kifejezésekkkel, amiről neked talán fogalmad sincs, mivel nem egyszerű átlagember, hanem hozzáértő szakember írta. Jó olvasgatást. ;)

2009. nov. 8. 17:46
 43/54 anonim ***** válasza:

Bocsi, de már az általa favorizált törzsfa is hipotézis, nem hogy a többi!

És ha valaki hibás alapból indul ki...

2009. nov. 9. 03:46
 44/54 anonim ***** válasza:
Esetleg bizonyíték? Vagy csak egyszerűen benyögöd, hogy hipotézis, és ezzel igazad is lesz? :))
2009. nov. 9. 11:31
 45/54 anonim ***** válasza:
34%

Csupán azt kérdezném meg a cikk írójától, hogy vajon a darwini elmélet hogyan magyarázza azt, hogy ha egy másik fehérjét választunk vizsgálódásunk tárgyául, akkor egy - az előzőtől teljesen különböző - másik filogenetikai fát (leszármazási vonalat) kapunk?

Ha a darwini evolúció igaz lenne, akkor csakis egyetlenegy filogenetikai fát (leszármazási vonalat) lehetne felrajzolni. Ennek ellenére számtalan ilyen fát rajzolhatunk fel attól függően, hogy mely tulajdonságok alapján állítjuk sorrendbe az élőlényeket.

Válasz erre:

[link]

Sok a "rafkos" és fantáziadús felvetés, de ne felejtsük el, hogy a tudományos ismereteink nem végtelenek, bizony sok jelenségre húztak már rá helytelenül olyan filozófiákat, melyek utóbb kiderülve, tévesek voltak.

2009. nov. 9. 12:41
 46/54 anonim válasza:
0%

nem nagyon olvastam végig a kommenteket, inkább csak az első oldalt. A férfit teremtette Isten először és nem a nőt és nem "nőnek indulunk csak valaki férfi lesz" , hanem pont, hogy a férfi mására teremtette Isten a nőt. A kérdés meg elég hülyeség... Egyrészt nem tudhatsz mindent amit Isten tud, másrészt ha minden egyes testrészt meg kérdőjeleznénk, hogy mért van, azt hiszem sokat találnánk.

na mindegy, szebb jövőt!

2010. jan. 16. 12:52
 47/54 Xmes ***** válasza:

"Akkor visszakérdezek az evolúció /darvin elmélet hivők mit gondolnak miért van mellbimbójuk? na? ugye hogy megfogtalak?!"

Nagyon egyszerű a válasz. A mellbimbó létét a szomatikus kromoszómákon lévő gének idézik elő, és nem a nemi kromoszómákon lévő gének.

A szomatikus kromoszómák génjei meg mindkét nemnél ugyanazok.

Megjegyzem, a hímneműek is tejtermelésre késztethetőek, női nemi hormonok rendszeres adagolásával. Ezt nem egy faj esetében kísérletileg igazolták.

Állítólag ha elegendően sok generáción keresztül kezelnénk hím nemű állatokat (bele értve az ember nevű állatot is), akkor jó esély van arra, hogy ki tudnánk tenyészteni egy olyan populációt, amelyik hímjeinél a tejtermelés teljesen normális, természetes dolog lenne, és hormon kezelések nélkül is maguktól termelnék a tejet, ugyanúgy mint a nőstények.

2010. márc. 11. 09:44
 48/54 anonim ***** válasza:

Hívő vagyok.

Kezdetben, még amikor fejlődik a test a méhben, minden férfi nő. Csak a petefészkek lenőnek, abból lesznek a tudjátok mik. De a mellbimbó nem tűnik el.

2010. aug. 16. 13:02
 49/54 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az ateisták ezt nehezen fogják fel, de a hívőknek is tanítanak biológiát, és a biológia (se semmilyen más tudomány) egyáltalán nem mond ellent a hitnek. Sőt épp ellenkezőleg, tudomány nélkül nem lenne teljes a hit. Aki igazi hívő, az képes meglátni Istent a tudományok mögött. Nem tudom, ki találta ki vagy honnan indult az a baromság, hogy a tudomány és a hit kizárják egymást, de ez egyáltalán nem így van.
2010. aug. 16. 14:15
 50/54 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy az ateisták ezt nehezen fogják fel, de a hívőknek is tanítanak biológiát, és a biológia (se semmilyen más tudomány) egyáltalán nem mond ellent a hitnek. Sőt épp ellenkezőleg, tudomány nélkül nem lenne teljes a hit."

pontosítsunk egy kicsit:

A tudomány nem mond ellent az istenhitnek, mivel nem tudja tudományos módszerekkel vizsgálni. A tudomány nem mondja ki azt, hogy nincs Isten, tehát ilyen formában igazad van.

viszont

a tudomány ellent mond a vallásos hittel, olyankor és olyan formában amikor a vallásos hittel járó csodákat próbálják tudományosabb környezetben eladni.

pl.

*evolúció vs. (bibliai) teremtés

*paleontológia vs. az ember és a dinoszauruszok egy időben éltek

* 4,6 milliárd éves Föld vs. 6000 éves Föld

* kémia vs. Jézus a vízből bort varázsolt

* régészet vs. Özönvíz

* biológia vs. a halak megéltek édes víz + sós víz keverékében

* egyszerű térfogatszámítás vs. Noé minden fajból egy pár állatot vitt fel a bárkára aminek megvannak a pontos paraméterei

"Aki igazi hívő, az képes meglátni Istent a tudományok mögött."

Persze, mondhatod azt, hogy Isten teremtette az evolúciót. Ezzel a hittel nincs gond.

"Nem tudom, ki találta ki vagy honnan indult az a baromság, hogy a tudomány és a hit kizárják egymást, de ez egyáltalán nem így van."

kreacionistáknak nevezik őket. Modern változata pedig az intelligens tervezés. Emiatt van ez az egész érthetetlenség!

2010. aug. 16. 19:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!