Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek a Szent...

Mi a véleményetek a Szent Grálról? Mit hallottatok róla?

Figyelt kérdés
2013. aug. 26. 11:44
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

18-as, lehet hogy nem minden egyezik, de ennek is lehet oka, ha én írnék mondjuk a saját életemről egy igaz történetet, hülye lennék pontosan megadni minden egyes utcát, helyet.

És még ha csak fikció is, nem kellene így beszélned róla, mert maga az író stílusa szerintem jó, és ha valótlan is a történet, egész hihetően le van írva, jól meg lett írva. De mindegy.

Amúgy meg wikipédiával jössz nekem bizonyításképp???:D:D Wikipédiát csak úgy mondom az egyetemi szakdolgozatban sem fogadnak el, ugyanis elég nagy kamutartalommal rendelkezhet, szóval linkelj valami hihetőbbet. Ezen kívül azért köszi a válaszodat.

2013. aug. 28. 10:25
 22/29 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy elismerem a Da Vinci kódot, mint igazság. Csupán csak lehet benne igazság.

Te mégis mivel tudod bizonyítani, hogy NEM igaz? Szóval ugyanott vagy mint én. Csak te egyből bevágtad, hogy mese, míg én elfogadtam mind a két oldalt. Akadj már le rólam, nem érdekel a hülyeséged!!

2013. aug. 28. 10:27
 23/29 anonim ***** válasza:

"Te mégis mivel tudod bizonyítani, hogy NEM igaz? Szóval ugyanott vagy mint én. Csak te egyből bevágtad, hogy mese, míg én elfogadtam mind a két oldalt."

Nos kezdjük ott, hogy már Jézus és Mária Magdolna létezését is elég nehézkesen lehet bizonyítani.

Azt meg főleg nem tudom, hogy tudnád bizonyítani, hogy Jézus apa lett volna. Csak, hogy két példát mondjak.

Amint tudod bizonyítani ezeket, elfogadom a valóságalapot, de addig ne haragudj, hogy nem veszem túlságosan komolyan. Szóval nem vagyok ugyanott, mint Te, innentől kezdve pedig nem tudod elfogadni mindkét oldalt, ha egyszer a két oldal homlokegyenest mást gondol a témáról.

Apropó, ha már wikipédia: tudod a wikipédián vannak forrásmegjelölések. Esetleg ha figyelmesebb lennél, és azokra rákattintanál?

Mielőtt mindenféle hülyeséget elfogadsz igazságként, esetleg nem ártana gondolkodni.

2013. aug. 28. 11:40
 24/29 A kérdező kommentje:
Honnan tudod bizonyítani, hogy a Biblia nem hazudik? Gyerünk, menjünk bele mégjobban. Azért mert azt írta, hogy Jézus létezett, és hogy Isten fia volt, már akkor bizonyítva van? Nem. Mivel bizonyítod, hogy valóban Isten fia volt? Semmivel. Egyébként meg ha tudni akarod, találtak Bibliából kimaradt fejezeteket és abban sokmindenről szó van (pl Jézus királyi származásáról, stb.). És ezeket nem Dan Browntól szedtem, hanem ez tény, videók is vannak róla, csak nézz utána. Szóval ezek után mit mondasz? Bármelyik lehet kamu, és bármelyik lehet igaz. Egyiket sem tudod 100%-osan bizonyítani, de cáfolni sem. És hogy csak Dan Brown-tól idézzek, ha Jézus zsidó létére nem kötött házasságot, ez miért nem tűnt fel senkinek? Miért nem írtak erről semmit, hogy már pedig ez nem fogadható el, hisz ahogy a könyvben is írja, a zsidóknak kötelező volt a házasság. És az a sok könyv, amiről szintén ír Dan, azok sem léteznek? Szerintem valódi forrásokat mutat fel, nem kitalációt. Persze lehet, hogy azokba is bele lehet kötni, de ne zárd ki egyértelműen, hogy nem igaz, mert NINCS BIZONYÍTÉKOD!
2013. aug. 28. 11:49
 25/29 anonim ***** válasza:
46%

"Honnan tudod bizonyítani, hogy a Biblia nem hazudik? Gyerünk, menjünk bele mégjobban. Azért mert azt írta, hogy Jézus létezett, és hogy Isten fia volt, már akkor bizonyítva van? Nem."

Nem ez volt az alap argomentum, ha odafigyelnél. Konkrétan egész véletlenül én sem hiszem, hogy Isten fia lett volna.

"Egyébként meg ha tudni akarod, találtak Bibliából kimaradt fejezeteket és abban sokmindenről szó van (pl Jézus királyi származásáról, stb.)"

A Bibliából kimaradt szövegek épp annyira ellentmondanak a Bibliába bekerült szövegeknek, mint a Biblia önmagával. Ez miért tenné bármely verziót igazzá?

"És ezeket nem Dan Browntól szedtem, hanem ez tény, videók is vannak róla, csak nézz utána."

Várom a linkeket.

"Szóval ezek után mit mondasz? Bármelyik lehet kamu, és bármelyik lehet igaz. Egyiket sem tudod 100%-osan bizonyítani, de cáfolni sem."

100%-osan nem, viszont valószínűség alapján nagyon is korrekt következtetéseket lehet levonni. Ezt kértem, hogy próbáld meg bizonyítani, akár valószínűség alapján is, hogy Jézusnak lehet leszármazottja. Ez eddig neked nem sikerült.

"És hogy csak Dan Brown-tól idézzek, ha Jézus zsidó létére nem kötött házasságot, ez miért nem tűnt fel senkinek?Miért nem írtak erről semmit, hogy már pedig ez nem fogadható el, hisz ahogy a könyvben is írja, a zsidóknak kötelező volt a házasság."

Gondolom abból indulsz ki, hogy valamelyik apokrif iratban azt írják, Jézus gyakran arcul csókolta Mária Magdolnát.

Ez semmit nem jelent, mivel akkoriban szokás volt így köszönteni az ismerőseidet, barátaidat, sőt, még ma is szokás. Valószínűleg Te is így köszönsz a rokonaidnak, mégsem mondanád, hogy van köztetek szexuális kapcsolat (legalább is nagyon remélem).

Szóval ebből kiindulni meglehetősen alaptalan.

"És az a sok könyv, amiről szintén ír Dan, azok sem léteznek? Szerintem valódi forrásokat mutat fel, nem kitalációt. Persze lehet, hogy azokba is bele lehet kötni, de ne zárd ki egyértelműen, hogy nem igaz, mert NINCS BIZONYÍTÉKOD!"

Persze, hogy bele lehet kötni, mert szubjektív értelmezés kérdése az egész.

Amit Dan Brown tett, az annyi, hogy fogott egy Bibliaértelmezést, ahol a Szent Grált nem serlegnek van elkönyvelve, hanem egy vaginának, keresett olyan embereket, akik ugyanezt gondolták, majd ezt beállította a könyv központi témájának.

De még ha lenne is Jézusnak leszármazottja, akkor is azt kérdem: na és? Miért kéne ettől cikkcakkban hugyoznom? Pláne, hogy az egyház sírját nem mások ássák, hanem saját maga.

2013. aug. 28. 14:06
 26/29 A kérdező kommentje:

"A Bibliából kimaradt szövegek épp annyira ellentmondanak a Bibliába bekerült szövegeknek, mint a Biblia önmagával. Ez miért tenné bármely verziót igazzá?"

Mert talán a Bibliából kimaradt részletek nem véletlenül maradtak ki. Hiszen ha benne maradtak volna, egész másról szólt volna az egész. Főleg, hogy a Biblia jól át is lett szerkesztve. (tehát nem minden úgy történt benne, ahogy írva van)

"100%-osan nem, viszont valószínűség alapján nagyon is korrekt következtetéseket lehet levonni. Ezt kértem, hogy próbáld meg bizonyítani, akár valószínűség alapján is, hogy Jézusnak lehet leszármazottja. Ez eddig neked nem sikerült."

Neked sem sikerült bebizonyítanod, hogy NINCS leszármazottja. Szóval még mindig ugyanott vagyunk, a sehol.

"Gondolom abból indulsz ki, hogy valamelyik apokrif iratban azt írják, Jézus gyakran arcul csókolta Mária Magdolnát."

Nem ebből. Dan is ír a könyvben több "kiindulási pontot", bár nem néztem utána. Valamint írtam már a zsidó házassággal kapcsolatos dolgot.

"De még ha lenne is Jézusnak leszármazottja, akkor is azt kérdem: na és? Miért kéne ettől cikkcakkban hugyoznom? Pláne, hogy az egyház sírját nem mások ássák, hanem saját maga."

Megint csak ismételni tudom magam: nem kértem tőled SEMMIT, sem azt hogy hanyatt vágd magad ettől, sem azt, hogy "cikkcakkban hugyozd", ahogy te írtad. Azt kérdeztem ki mit hallott róla, gondolom a te válaszod röviden ennyi lett volna: semmit.

Linket ne aggódj mutatok majd, amint lesz több időm megkeresem neked.

2013. aug. 28. 16:54
 27/29 anonim ***** válasza:

Figyelj, kedves kérdező!

Jézus egykori létezése sem bizonyítható, hisz semmilyen római feljegyzés vagy írás ezt nem támasztja alá. Néhány későbbi római író, mint például Tacitus ugyan megemlíti néhány mondatban, de csupán pletykákra és hallomásra hivatkozva. A Biblia evangéliumainak szerzői azok, akik állítólagosan ismerték Jézust, és szemtanúi voltak a csodáinak, de sokat nem adhatunk a szavukra, hisz rajtuk kívül, mint már írtam, semmilyen külső forrás nem említi, főleg a csodatevő Jézust. Azok az apokrif szövegek, melyek pedig nem kerültek bele a Bibliában még később születtek, mint Tacitus pár sora. Hogyan tudósíthattak reálisan egy olyan személyről, aki jóval a születésük előtt élt? Az összes Jézus történet csak mese, fikció, az egyház pedig értelem szerűen azokat fogadja el, amelyek összecsengenek, tehát összeegyeztethetőek. Sosem tudjuk meg az igazságot, hisz nincsenek megbízható feljegyzések, bizonyítékok, így minden más csak találgatás, és fikció.

2013. aug. 28. 19:36
 28/29 anonim ***** válasza:
Volt rá egy életszerű (nem okvetlenül igaz) történet, Arimiáthiai József kelyhéről. De az egyszerű sztori a pénzkereső irodalomban használhatatlan. Ezért azután mindenki hozzátett ezt azt.
2013. aug. 29. 10:16
 29/29 Anxo ***** válasza:
Nem csak római, hanem zsidó iratok is vannak amik Jézus Krisztusról szólnak, tehát nem vonható kétségbe, hogy történelmi személyről van szó. Mellesleg gondoljatok már bele, hogyan lenne elképzelhető az, hogy egy teljesen kitalált alak a kortársai körében, de a 21. században is az egyik legbefolyásosabb személy legyen?
2013. szept. 1. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!