Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan ne gondoljak erre?...

Hogyan ne gondoljak erre? Többi lent

Figyelt kérdés
Van egy kérdés ami foglalkoztat és bár a többi embert is engem már kifejezetten idegesít.Csa azon tudok gondolkozni, hogy létezik-e valamilyen Teremtő isten, élet a halál után vagy bármi ilyesmi.Egyikben sem hiszek mégis mindkettőben.Nagyon megnyugtató lenne, ha tudnám a választ még akkor is ha ez a rosszabbat jelenti.Egyszerűen idegesít és nem bírom kiverni a fejemből.Csak azon gondolkozom, hogy mi értelme is annak, hogy én itt vagyok.Persze foglalkoztat más is, főleg a művészetek, de ez nagyon idegesít.Hogyan ne gondoljak erre?
2013. aug. 20. 23:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Fiù vagy, vagy lány? :)
2013. aug. 20. 23:24
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Ezt úgy hívják, hogy Isten megszólított és felvette veled a kapcsolatot. A hívők is ugyanezt az utat járták be, ők Isten mellett döntöttek. Mások épp az ellenkezőjére tették a voksukat. De a hívást mindenki megkapja.
2013. aug. 21. 00:05
 3/7 anonim ***** válasza:
43%

Életed végéig bújkálni akarsz a kérdés elől amely minden egyes embert foglalkoztat?

Járj utána!

Talán nem véletlenül érdekel az Isten :)

2013. aug. 21. 02:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia

Azt tanácsolom, hogy menj el minnél több egyházhoz istentiszteleletre, és valamelyiknél lehet, hogy megtalálod a földi életed értelmét.

2013. aug. 21. 08:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Én csak egyet tudok biztosra mondani, ezen ne is gondolkozz. Az életnek NINCS, még egyszer N-I-N-CS értelme! Ezt lehet, hogy te rosszul fogadod, de igazából ez egy nagyon jó dolog, mert, ha nincs értelme, akkor te adhatsz neki értelmet és ilyenkor boldogabb életet élhetsz.
2013. aug. 21. 10:20
 6/7 fairi1 ***** válasza:

Vannak olyan kérdések amire nincsen válasz. Pontosabban vannak rá válaszok, ám igazából egyik se igazabb a másiknál. rengeteg vallás,szekta,sőt fantasy és sci-fi művek is foglalkoznak ezekkel,sőt a tudomány is képes pár ilyen kérdésre vmiféle választ adni. ám hogy melyik áll közelebb az Igazsághoz valójában senki nem tudja, bármit állít, csak hiszik a követők hogy igaza van. Ezután rajtad áll elfogadod más szubjektív igazságát.

Ám néhány kérdésre választ kapsz biztos. pl arra mi vár a halál után, mivel úgyis meg fogsz halni egyszer;)

Két megoldás áll előtted:

vagy elfogadod vki válaszát

vagy elfogadod hogy nem lehet ezeket megválaszolni biztosan

Ne félj nem fogsz örökké élni. Türelem mindig fontos.

2013. aug. 21. 10:23
 7/7 anonim ***** válasza:

A földi élete értelme meg az lenne ha megtalálná melyik vallásnak veti alá m agát önállóság helyett?

Ráadásul egyistenben gondolkodik, pedig egy csomó több istent tisztelő vallás van, csak ő földrajzilag épp itt van, ahol monoteista a fő irányzat és annak veszekedő alfajai.

Nem tudom, talán egy reinkarnációs utazás adhatna infót. Monsjuk egy ilyen utazótól se hallottam még hogy a keresztény isten várta volna ott őket.

2013. aug. 21. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!