A vallás valóban a nép ópiuma?
Személyes véleményem szerint Marxnak ebben igaza volt,mert hihetetlen,hogy mennyi hülyeséget összehordanak az emberek a vallás hatására(például kereszténység,vagy az iszlám),vagy rá akarják erőltetni a saját hitüket másokra,sokszor erőszakosan is.Nem baj(na jó,baj,de senkit sem lehet ebben korlátozni),ha valaki hisz,de akkor azt úgy tegye,hogy másokat ne akarjon minden áron meggyőzni a saját igazáról,tehát ne zavarjon vele másokat.
A másik meg,hogy a 21.században vagyunk.Vannak klassz kis tudományok,amik kiderítik,hogy mi miért van a világban,és eddig nem úgy néz ki,hogy valami hatalmas isteni erő irányítana mindent,ennek ellenére sokan megszállottan hisznek ebben.Miért?Miért kell elvakultan bedőlni egy mesének,nem pedig nyitott szemmel(és elmével) járni?
Semmibe lehet venni Istent, nem hihetsz benne, de ő hisz benned és ő nem vesz semmibe téged. Nem értettem és most sem értem azt, hogy tudomány és spiritualitás miért nem tud megférni egymás mellett. Akár elhiszed, akár nem tele van a világ paranormális dolgokkal. Akár hiszel benne, akár nem létezik és hidd el ezt jó elfogadni. Az, hogy a Naprendszer 4,6 milliárd évvel ezelőtt keletkezett és, hogy minden, ami itt van a Földön valamikor egy kozmikus köd részét képezte miért áll ellentétben a szellemek létezésével. Vagy például az, hogy az Univerzum az Ősrobbanásnak nevezett dologban született miért áll szemben Isten létezésével. A Bibliai Istenképben is vannak hibák. Istent sohasem fogjuk megérteni teljesen. De attól még létezhet. Az Univerzum kb. 20 milliárd fényév átmérőjű és tágul. De ettől még miért ne létezhetne Isten, vagy az Erő, vagy akármi legyen is az a misztikus energiamező. Szerintem van Isten. És fizikusnak készülök. Csillagásznak. Nem vagyok nagy templomba járó, de logikus hinni Isten létezésében. Mert ha nem létezik, és úgy élted le az életed, hogy hittél benne, akkor semmi baj, mert adott egy támogatást és úgyis meghalsz. Nem vesztesz semmit. De ha létezik és nem hittél benne és elutasítottad és meggyaláztad mások hitét, akkor valószínűleg van vmi lét a halál után és ezt az egészed nagyon megbánnád. Tehát, ha hiszel benne és nincs, akkor nem veszítesz semmit. De ha van és elutasítottad és gyaláztad, akár pórul is járhatsz. Én szerintem van Isten. Szerintem nem olyan, mint a Bibliában, persze lehet, hogy leír a Biblia róla bizonyos tulajdonságokat, de attól még létezik. Gondolj bele, valami örökké valónak kellett lennie, ami ezt az egészet létrehozta. Én a tudományban és a természetben keresem Istent.
"A természet nagy könyvét forgatni ne szűnjél,
benne az Istennek képe leírva vagyon. "
(Vörösmarty Mihály)
...a fő tévedésed abban áll, hogy emberközpontúan szemléled a világot, noha az olyan, mint amikor egy hangya akarná megítélni az emberek világát, és vonná felelősségre az embereket azért amit ők cselekszenek...:)
...más nézőpontot is találhatnál...azaz felmehetnél a kilátóra, ahonnan sokkal jobb, nagyobb látóterű a kilátás...vagy üljél föl repülőre, és annak ablaból szemléld meg a földet...talán más képet fogsz kapni, mint ha a föld színéről nézed, vagy a béka perspektívájából! :)
Mióta "nyitott szemmel" járok,azóta alakult ki az a meggyőződésem,hogy egy határtalan intelligencia dolgozik a háttérben,aminek ráadásul még részei is vagyunk.
Az "anyag" határozza meg,hogy meddig vagyunk képesek érzékelni.
Szerintem a fizika terén nagy áttörés előtt állunk,hihetetlen mélységeiben boncolják az atommagot pl. a CERN-nél is.
A vallás pedig baromság,csak szellemi akolba zárják az embereket.Még véletlenül se gondolkozzanak,nehogy úgy alakítsák ki képüket erről a "magától" létrejött,hihetetlen méretű és bonyolultságú Világegyetemről,nemhogy az életről és annak kialakulásáról,melyre a matematikai esély eléggé csekély.
...nos...a gyermekeknek is gólyamesét adnak be, addig, amíg elég érettek nem lesznek arra, hogy az igazságot megtudhassák....:)
...azért,hogy a te szemed nyíladozik, még nincsen okod arra, hogy az "óvodáskorú" emberkéket leszóld,mert ha nyíladozik is a te szemed, attól még abban neked nincsen semmi részed, az nem a te dicsőséged, hanem azé aki alkotott téged (is)..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!