Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten hogy ítéli meg az...

Isten hogy ítéli meg az ateistákat?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, van egy ateista. Nem hisz Istenben, nem hirdeti a nevét, de teljesen jó életet él (segít másokon, nem árt senkinek, hasonlók). Akkor Isten hogy fogja megítélni halála után?

És aki olyan helyről származik, ahol nem ismerik a vallást (pl. Afrikában valami puszta)? Vagy olyan közösségből, ahol kiskorától más vallásra nevelték és esélye sem volt más vallást megismerni?

És ha az alapján ítéli meg az embereket, hogy mennyire imádták, az nem nagyképűség valamilyen szinten? Tehát gondolom ti sem várjátok el a barátaitoktól, hogy minden nap imádkozzanak hozzátok, mégis szeretitek őket.

Ha válaszoltok, hogy mi alapján, légy szíves írjátok le, hogy melyik vallásba tartoztok.

2013. aug. 1. 17:01
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
Én ateista vagyok és mivel nem hiszek 'Istenben' szerintem senki nem fog 'ítélkezni'fölöttem. Isten nem létezik így ez hülyeség.
2013. aug. 18. 18:54
 22/23 anonim ***** válasza:
Sehogy, nekik nincs.
2018. jan. 5. 12:33
 23/23 világvége1 ***** válasza:
Aki jó, az egy idő után mindenképp felveszi a kapcsolatot Istennel, és idővel igaz hite lesz. Aki jó és ismeri Istent, az imádja. Ebben nincs mérték, hogy mennyire. Kb. egész nap beszélgetünk Istennel, nem naponta imádkozunk.
2020. jún. 24. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!