Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Adna nekem valaki 2 kiló...

Adna nekem valaki 2 kiló szeretetet?

Figyelt kérdés

Érvként azt írták Isten ellen, hogy mivel nem látszik, ezért nem létezik. Azt sincs elfogadva, hogy érezzük.

Ha ez így van, akkor a szeretet, amit minden ateista ismer, vagy nem létezik, vagy látható és kézzel fogható, súlya is van.

Így kérek belőle 2 kilót.

2013. júl. 26. 18:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Már bocsánat, de van olyan dolog, ami létezik, de nincs súlya, pl.: ilyen a foton is. Adhatnék neked végtelen mennyiséget belőle, de egyszerűen nem lenne súlya.

A szeretet ellenben csak egy reakció, aminek a hatóanyagait igenis meg lehet mérni és lehet is belőle előállítani 2kg-ot...

2013. júl. 26. 23:33
 12/16 anonim ***** válasza:

A szeretet egy érzelem, akár a düh, a bánat, az öröm, vagy az utálat.

Nem kilóban mérik, sem literben, vagy szerinted igen?

Akkor hány deka Isten egy kiló szeretet?

Hány gramm ördög egy kiló gonoszság?

Melyikből tudsz adni?

Van rá keretem, vatikáni valutában pengetek: "Isten fizesse meg..."

2013. júl. 27. 00:48
 13/16 titak ***** válasza:
Kb. ennyi szeretetet adtam a kutyámnak. Ha majd elpusztul tetemét elküldöm neked újrahasznosításra. :D
2013. júl. 27. 09:08
 14/16 anonim ***** válasza:

Aztakutyafájátnekiehéjja!

Viktor bevezette az érzelemadót/vámot,és engem tett meg beszedőnek!Tehát minden tranzakciónál 30%-ot kötelesek nekem átadni!

Hajjjj...3 hétre elmegyek és ez fogad?Milyen vizes,langyi,ovis provokáció ez?

Fejtsd már ki hogy hogyan is lehetne Isten analógiája a szeretet?

A szeretetet valaki generálja (te én akárki).Tán Isten is egy reakció valamire?

Üdv:Poliateista

2013. júl. 27. 17:00
 15/16 anonim ***** válasza:

"Érvként azt írták Isten ellen, hogy mivel nem látszik, ezért nem létezik."

Ezt szerintem úgy értették, hogy a jelenléte semmilyen módon nem mutatható ki.

"Azt sincs elfogadva, hogy érezzük"

Ahhoz, hogy valaminek a létezését bizonyítottnak tekintsük, minden abból következő dolognak teljesülnie kell, és csak az adott dolog létezése lehet a magyarázata azoknak a következményeknek. Pl. a Nap létezésének következménye, hogy látjuk, hogy van sarki fény, hogy a gravitációja hatással Van a Földre, stb., és ezeknek a jelenségeknek az összességére csak a nap létezése adhat magyarázatot, tehát tudjuk, hogy van. Ugyanígy egy érzés létezésére (jelen esetben a szeretetére) elegendő bizonyíték az, ha érezzük, mivel ez az egyetlen következménye, és mivel amit érzünk, az definíció szerint érzés, ezért ez az egyetlen magyarázat. Igazából az érzések létezésében lehetünk a legbiztosabbak, hiszen nem tudhatom, hogy a billentyűzet, amin ezt írom, tényleg ott van-e, viszont abban biztos lehetek, hogy úgy érzem, ott van.

Másik példa: ha gyakran leesnek dolgok a házamban és gyakran hallok hangokat, akkor lehet, hogy szellemek kísértenek a házamban, hiszen annak is ezek lennének a következményei, viszont nem ez rá az egyetlen logikus magyarázat, ezért ennyi még nem elég ahhoz, hogy kijelenthessem, hogy engem szellemek kísértenek. Ugyanígy arra, hogy úgy érzem, Isten létezik, nem Isten létezése az egyetlen elképzelhető magyarázat.

2013. júl. 28. 22:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Tök mindegy melyik vallásról van szó, a hívei mindegyike érezni véli a saját istenét, szentjét vagy bármijét, egy hindu mondjuk több száz istenét, téged meg lehet hogy megölnének ha azt magyaráznád nekik, hogy csak egy van, és az is a keresztények istene, mert te azt "érzed".
2013. júl. 29. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!