Ha a kereszténység egy olyan vallás ami a szeretetet hirdeti, Akkor a mohamedán, budhista, és a többi vallás mit?
szerintem a szeretetnek vallástól függetlennek kellene lennie.
Mindenkinek ezt kellene nem hirdetni, hanem gyakorolni.
Valószínűleg ezek a vallások is valahol szeretetet akarnak, de a fő témája majdnem mindegyiknek a megvilágosodás, vagy egy bizonyos boldog állapot elérését szorgalmazza.
Csak ezekkel az a baj nem hozzák közelebb az embereket egymáshoz.
Keresztény vallás nem akármilyen szeretetet hirdet.
Így szól: szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívből és a második: szeresd felebarátod, mint önmagagad.
másik helyen pedig így fogalmaz:Jézus ezt mondja: az szeret engem, az én parancsaimat megtartja.
Tehát Isten igéjének megtartása jelenti az Isteni szeretetet. Ez egy természetfeletti szeretet, amit maga isten helyez bele a hívőkbe, miután újjászülettek. Nem magukból fakad, nem a megváltatlan emberi természetükből.
Más vallások nem beszélnek a megváltásról, a bűnös emberi természet problémájáról, arról a hiányról, amit egyedül a teremtővel való megbékülés tud egyedül betölteni, hanem valami kifacsart, valami érzelgős, valami nem is tudom milyen álszent szeretetet hirdetnek.
Láttam én már budhistákat, dalai lámát mosolyogni...ettől "kifutnék a világból", amikor meglátom :D
Nem tagadom, hogy valami van bennük, valami a szívük mélyén , de azt Jézus megpróbálta volna kiűzni belőlük, ha elfogadják a szolgálatát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!